Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A Balaton partján citeráztak

Megyebeli citerás fiatalok töltöttek egy hetet nemrégiben a Balaton-parton. A táborban neves és elismert népzenészek útmutatásai szerint tökéletesítették tudásukat.

Alsóörsön táboroztak a közelmúltban a megyebeli citerás növendékek. A helyi általános iskolában kaptak szállást. Ötödik alkalommal szervezték meg számukra a tábort, összesen negyvenhárom diák élt a lehetőséggel.

Év közben a fiatalok Horváth Krisztinánál tanulnak citerázni, ő vállalta, hogy a nyári szünidőben is foglalkozik a tanítványaival. Munkáját neves népzenészek, Molnár Boglárka és Juhász Kitti, a Zeneakadémia népzenei szakán tanuló, illetve végzett oktatók segítették egy héten keresztül. Ebben az évben az éneklésre helyezték a hangsúlyt. A tábor célja természetesen a szakmai fejlődés, de emellett kézműveskedtek, strandoltak, túráztak is a résztvevők.

Az alsósörsi táborban a fiatalok elsősorban citeráztak, de az éneklésre is nagy hangsúlyt fektettek oktatóik.
Az alsósörsi táborban a fiatalok elsősorban citeráztak, de az éneklésre is nagy hangsúlyt fektettek oktatóik.


Babos Lászlóné Zemplenszky Nóra irányításával és vezetésével a kézműves-foglalkozásokon a gyerekek betekintést nyertek az agyagozás rejtelmeibe, rajzoltak, festettek, gyöngyöt fűztek, hennáztak, batikoltak és a tábor jubileumi emlékplakettjét is megalkották.

Többségében felső tagozatos és középiskolás korú diákok táboroztak a nyár végén, a kisebbek még júliusban, napközis táborban tanulhattak citerázni.

Alsóörsön szili, szatmári, nógrádi, aranyosszéki és gyimesi népdalcsokrokat sajátítottak el a táborozók. Tudásukat a helyi művelődési házban rendezett gálaműsoron mutatták be. A növendékek Fertőszentmiklósról, Lébényből, Mosonszentmiklósról, Nagylózsról, Pinnyéről, Mórichidáról, Rábacsécsényből, Rábaszentmiklósról, Rábaszentmihályról, Sopronkövesdről utaztak Alsóörsre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Utakat zárnak le szerdától a Rábaközben

A GYSEV vágányszabályozást végez a Győr-Sopron vasútvonalon, emiatt több helyszínen útlezárások… Tovább olvasom