Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

86-os főút: Felújítás, hosszú várakozási időkkel

A határidőket tartva folyik a 86-os főút burkolatmegerősítése Csorna és Mosonmagyaróvár között. Az arra járók gyakran kényszerülnek várakozásra.

Az időjárás okozta csúszásokkal, de a végső határidőt nem veszélyeztetve halad a 86-os főút felújítása. Csorna és Mosonmagyaróvár között 33 kilométernyi szakasz burkolatát erősítik meg, közel 2,5 milliárd forintból. Várhatóan jövő nyárra végeznek a kivitelezők. Jelenleg Csorna közelében dolgoznak, félpályás forgalomkorlátozás mellett.

A főút burkolatmegerősítése miatt előfordulhatnak torlódások, nő a várakozási idő.
A főút burkolatmegerősítése miatt előfordulhatnak torlódások, nő a várakozási idő.

A hanságligeti Hanság-főcsatorna-híd felújítása elkészült. Megkezdődtek a Rábca-híd felújítási munkái, amelyhez csatlakozva elvégezték a szélesítést és a töltésépítést. Folyamatban van a korábban felmart szakasz aszfaltozása Csorna és Bősárkány között. Várhatóan tíz nap múlva a kopóréteg is elkészül.

Csatárimajor térségében az aszfaltkeverő-telep próbaüzeme elindult. A vizsgálatok eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak, a végleges engedélyek kiadása még hátravan. A telep csomópontjának forgalomtechnikai kialakítása megtörtént.

Az aszfaltok bedolgozási hőmérséklete meghaladja a 140 fokot, aminek vissza kell hűlnie 30 fok alá ahhoz, hogy a teherforgalmat károsodás nélkül elviselje.
A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. kommunikációs irodáján megtudtuk: az idei csapadékos időjárás többször akadályozta a kivitelezés munkálatait. Az építés ütemtervét havi rendszerességgel felülvizsgálják, jelenleg még nem tapasztaltak olyan problémát, amely veszélyeztetné a végső határidőt. Portálunk kérdésére a zrt. kommunikációs munkatársa megjegyezte: a technológiai előírások szükségessé teszik, hogy az érintett területekre a forgalmat akkor se engedjék rá, ha ott tényleges munkavégzés nincs. A kivitelező által alkalmazott javító réteg cementkötésű, ezért mintegy hat napig a teherforgalmat nem lehet a szerkezetre ráengedni. Az aszfaltok bedolgozási hőmérséklete meghaladja a 140 fokot, aminek vissza kell hűlnie 30 fok alá ahhoz, hogy a teherforgalmat károsodás nélkül elviselje. Emiatt előfordulhatnak torlódások és nőhet a várakozási idő is.

Olvasóink írták

 • 7. nemszabri 2010. szeptember 30. 10:05
  „Ebben még az a szép,h a Thököly úton lakom és se nem tudok kijárni az udvarból kocsival és haza menni is elég körülményes...
  Ja és még éjjel is áll a ház előtt a sor. Még jó,h már zárva vannak az ablakok!”
 • 6. Goldman 2010. szeptember 27. 10:09
  „Csigalassúság és szervezetlenség benyomását kelti a közlekdőkben ez az egész munkálat.
  Nap, mint arra járva látni, hogy 11 melósból 7 a lapátnyél eltörésén fáradozik a támaszkodási testhelyzetből adódóan.
  Katasztrófa jellemzi az egész munkálatot. Négy hónap kellett mire a Hanság-Főcsatornán megcsinálták a hidat. A másikat is nyár közepe óta csinálják.”
 • 5. enzso 2010. szeptember 26. 19:19
  „Igazatok van, de a Csornai körforgalmat ne emlegessétek!! Bár ma megjavultak a gödrök a sok eső miatt:D”
 • 4. egycsornai 2010. szeptember 26. 12:08
  „csak szorítok hogy mielőbb elkészüljenek a munkákkal, és ne kelljen vissza jönniük 2 hónap múlva, mint csornai körforgalomnál. nem tudom a rendőrök mellett a műszaki ellenőrök is alszanak?”
 • 3. Notta22 2010. szeptember 26. 08:27
  „Csornán a Thököly úton a amit kitettek lámpa nem akadályozta meg hogy pirosra váltás után még 12 darab kamion és úgy 4-5 személyautó áthaladjon!!Azon csodálkoztam hogy nem lett baleset! A magyar kamion szépen megállt a külföldiek mind áthajtottak a piroson!ennyit a lámpás irányításról!Amikor nem volt útfelújítás a hülye rendőrei minden nap ott álltak a sarkon de mióta ez van se hírük se hamvuk!”
 • 2. enzso 2010. szeptember 25. 19:54
  „Igazad van, de mindenhol gondot okoznak, míg nem állnak ki a rend éber őrei Csornán a körforgalomba addig a kamionok arra fognak menni mert nem fog kerülni 50km-ert! Nekik nem számít hogy frissen van aszfaltozva az út akkor is ott mennek!!:S ( Tisztelet a kivételeknek) valamint a lámpákon az átjutás is nagy gondot okoz miattuk mert számtalanszor 2-3 lámpát is várni kell valamint nem foglalkoznak vele hogy piros, mintha kint sem lennének!!!! további gond a lassú építkezés Bősárkányban valamint a híd felújítása:s A lámpák nem mindig vannak összehangolva és még folytathatnám. De aki mindennap arra közlekedik vagy ott lakik azoknak nem kell bemutatni!”
 • 1. alacska 2010. szeptember 25. 12:36
  „Mért nem lehet az utépítés idejére a kamionforgalmat Győr felé terelni? Szőrnyű egy állapot van a faluban a kamionok miatta”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárd forint kerékpáros turizmusra a Rábaközben

A Fertő–Hanság Nemzeti Park irányításával tizenegy rábaközi településen félmilliárd forintból készülnek beruházások a kerékpáros turizmus fellendítésére. Tovább olvasom