Mindenki előtt nyitva a Gomba Kuckó

kisalfold.hu
2014.11.27. 16:21
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Valóságos rajongótábort szerzett mára a győrújbaráti Horex Gomba Kft. slágerterméke, a csupa természetes hozzávalóból készült gombakrém.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.
Nemcsak ez, hanem a Presztízs-díjas vállalkozás többi gombás finomsága is megvásárolható mostantól a cég telephelyén megnyílt Gomba Kuckóban.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy aki találkozik a Horex Gomba Kft. rúdba csomagolt gombakrémével, az biztosan visszatérő vásárlója lesz. Horváth Csaba, a cég egyik vezetője találkozott Pécsen olyan gombarajongóval, aki máig nosztalgiával gondol vissza az egyetemistaként Győrben kóstolt melegszendvicsekre... A győrújbaráti gombakrém népszerűsége nem véletlen, hiszen színtiszta, besamelmártással sűrített fűszeres gombáról van szó, mindenféle mesterséges adalék, tartósítószer és ízfokozó nélkül. Így, természetes és házias módon készül a cég többi gombás terméke is, például a tejszínes gombapaprikás vagy a paradicsomos gomba, utóbbiból mesés svédgomba-saláta készíthető pillanatok alatt. „Azért áruljuk fagyasztva a termékeinket, hogy tartósítószer nélkül tudjuk készíteni őket", magyarázza Horváth Csaba, aki frissesség és összetevők tekintetében nem hajlandó kompromisszumot kötni. Nem is kell, hiszen a Horex telephelyén termesztik és azon frissiben fel is dolgozzák a fehér és barna csiperkét, a laskagombát.

Mostantól pedig nemcsak készítik, hanem árulják is a közkedvelt gombás csemegéket, a kis faházban berendezett Gomba Kuckó ugyanis minden második szombaton nyitva áll a látogatók előtt. A friss és fagyasztott gomba és a fent említett (fél)kész ételek mellett bevásárolhatunk például gombafasírtból; ezek az egészséges pogácsák sütőben, bő olaj nélkül kisüthetők, ínycsiklandó vacsorát varázsolva a család asztalára. S persze hazavihetjük a cég újdonságát, a pirított, zöldfűszeres gombát is, amely felhasználásának – lévén szinte minden gombás étel alapja – csak a képzeletünk szab határt! Készülhet belőle klasszikus gombaleves, natúr szeletre halmozva óvári sertésszelet, gombapörkölt, finom töltelék gombás palacsintához, s aki még nem kóstolta, milyen finom tud lenni egy gombás tojás, ki ne hagyja ezt a mélyhűtőből előkapható, pillanatok alatt „továbbfejleszthető" alapanyagot! Receptötletért nem kell a szomszédba mennünk – pontosabban csak a győrújbaráti Alsó utcáig kell autóznunk –, hiszen a gombás termékekhez szakértő ötletek is járnak. Így például megtudhatjuk, hogyan dobhatunk össze egy finom bakonyi hentestokányt, vagy hogy készül a ropogósra sült gombás tésztabatyu. Horváth Csaba nem a levegőbe beszél: a szakácsversenyek rendszeres díjnyertes résztvevőjeként folyamatosan keresi a gomba újabb és újabb felhasználási módjait, hogy bebizonyítsa a gombafogyasztásban sajnos hátul kullogó magyaroknak: ebben az egészséges alapanyagban bizony több van, mint gondolnánk...! Aki pedig csak a saját szemének, pontosabban ízlelőbimbóinak hisz, az a helyszínen meg is kóstolhatja a Horex Gomba termékeit, egy finom melegszendvics vagy gombás-tojásos reggeli formájában.

A Gomba Kuckó nyitva tartásáról és az aktuális újdonságokról a cég Facebook-oldalán tájékozódhatnak: www.facebook.com/gombakucko

hirdetés

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...