Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Duna közé ékelt ajándék: szerelmes Szigetköz

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel.

A táj gazdag növény- és állatvilága várja a természetkedvelő turistákat. Kihasználva továbbá a Szigetköz adta kiváló minőségű ivóvizet, palackozott formában is bárki hozzájuthat a Szigetközi Friss Vízhez (www.mivizunk.hu; www.aquakft.hu), amely szintén a régió egyediségét tükrözi.

Kajakkal, kenuval

A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Mosoni-Dunát és a vadregényes felső-szigetközi Duna-ágrendszert, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek. Az idelátogatók a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetnek a vadregényes tájban. A Duna ágrendszere mellett több, jó fogást ígérő, telepített kavicsbánya-tó teszi Szigetközt igazi horgászparadicsommá.

Duna közé ékelt ajándék: a Szigetköz

Kerékpáron

A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz, mely mellett a töltés és a kisforgalmú mellékutak is alkalmasak kerékpározásra. Mosonmagyaróvár és Győr között az Eurovelo 6 kiépített kerékpárút mentén kellemes pihenőhelyeken a Szigetköz épített és természeti értékeiről informálódhatnak a turisták. Új lehetőség nyílik ez év nyarától főleg kerékpáros és gyalogos turisták részére. A szlovákiai Bőst, valamint a dunaremetei hajóállomást menetrend szerinti kompjárat fogja összekötni, bővítve ezzel a kirándulási lehetőségeket.

Lovon

Kedvelt a térség lovardái által a szigetvilágba szervezett túralovaglás, sétakocsikázás, rossz idő esetén fedett lovardák is rendelkezésre állnak.A korábbi évekhez hasonlóan idén is elérhető a Szigetköz kártya, amely több, mint 80 féle kedvezményre jogosít: szállás, étterem és egyéb szolgáltatás igénybevételekor. Bővebb információt, letölthető kiadványokat, térképeket a www.szigetkozportal.hu oldalon találni.

Családi vakáció

Élménydús családi vakációt ígérnek a környék kalandparkjai, vadfarm, valamint az egész éven át nyitva tartó mosonmagyaróvári BIO Flexum-Termál Gyógyfürdő, melynek vize Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé sorolható, valamint a Lipóti Termál és Élményfürdő, melynek 11 hektáros területén élménymedencék csúszdaparkkal, gyermek és úszómedencék, gyógyvizes medencék várják a kikapcsolódni vágyókat.
Szigetközben a négycsillagos szállóktól a wellness hoteleken, magán vendégházakon keresztül egészen a sátorozó helyekig minden igényt kielégítő szálláshelyek, jó konyhájú vendéglők és sokrétű szolgáltatások csalogatják a turistákat. A gasztronómiai élmények fokozásaképp érdemes ellátogatni a Szigetköz Lelke Pálinkaházba, ahol több mint 30 féle pálinkából válogathat a kedves vendég (www.szigetkozpalinka.hu) .Új turisztikai csábítás

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosa, múzeumai és termálfürdője mellett legújabb attrakciói, a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, valamint közelében kialakított kalandpark. A közel háromszáz éves volt magtár épületben egy olyan interaktív élményközpont jött létre, ahol a látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, a négy őselem keresztül. A FUTURA rendkívül izgalmas, élményékkel teli kiállításai játékra és egyben ismeretszerzésre csábítják a kicsiket és nagyokat egyaránt.


Szervezett turizmus

2009. szeptember 17-én 52 taggal – 4 önkormányzat, 6 civil szervezet, 42 vállalkozó – alakult meg a mára 119 tagúra bővült a Szigetköz Turizmusáért Egyesület a Felső- Szigetköz és Mosonmagyaróvár marketing feladatait ellátó turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) szervezet. Az Egyesület főbb céljai: a térség turizmusának szakmai összefogása, érdekképviselete, az idegenforgalom fellendítése.
Az Egyesület által üzemeltetett Tourinform iroda Mosonmagyaróváron, a Magyar u. 9. sz alatt várja a térség iránt érdeklődőket (tel.: 00 36 96 206 304 , e-mail: info@szigetkozportal.hu;) www.szigetkozportal.hu

A fotóillusztrációkat Horváth Balázs és Fűzfa Zoltán (légifotó) készítette.


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom