Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Adlerflug és Fassltanz - az új szezon szédítő slágerei!

2014. április 5-én, Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a Familypark Neusiedlersee újra szélesre tárta kapuit!

A jelmondat változatlan: jókedv és kaland a család minden tagjának! Az idén a Familypark a látogatóinak még több újdonsággal kedveskedik: a vidám Fassltanznál egy boroshordóban kedvük szerint foroghatnak, a bátrabbak pedig az Adlerrel különleges repülésre vállalkozhatnak.A közkedvelt gyerekvonat szintén megújult külsővel várja utasait. Májustól Mici néni kicsiny farmján állatsimogató várja a gyerekeket. A kulináris élvezetekről az újonnan kialakított Eseltränke kemencés burgonyaételei gondoskodnak.

A Familypark 2014-ben számtalan új látványossággal is büszkélkedhet. A különböző korú gyermekek számára 2014-ben is felfedezésre vár néhány újdonság.


A 2014. év újdonságai

Közvetlenül a bejárat mellett a vendégek az új Adlerflugon tehetik próbára bátorságukat. A sast ábrázoló kocsiban két személy foglalhat helyet, az U-formájú pályán 7,5 m magasságig juthatnak fel. A legmagasabb pontra érkezvén 35 km/h kezdő sebességgel zuhannak a mélybe, a pálya másik oldalán pedig újra magasba lendülnek az átfordulási pontig. A pálya teljes hossza 27 méter.2014 fő látványossága, a vidám Fassltanz (hordótánc) a falusi porta területén várja a vendégeket. Itt a családdal és a barátokkal együtt kedvük szerint foroghatnak. A talapzaton körbe-körbe forog a nyolc boroshordó, mindegyikben legfeljebb négy-négy személy foglalhat helyet. A hordók közepén lévő kézikerék segítségével a hordók saját tengelyük körül is mozgathatók, ily módon a bent ülők által is fokozható a szédítő forgás. Ez igazi szórakozás az egész családnak!

Ám ez még csak a kezdet! Az elsősorban a kisgyermekes családok körében kedvelt „Kinderzug bei Hans und die Bohnenranke" (Mesevonat az égig érő paszulyhoz) elemei teljesen kicserélődtek, a mozdony és a három kocsi összesen 26 személy szállítására képes.A Sumpfburg mászóvárban a különböző korosztályok évek óta mászó és kalandélményekkel gazdagodhatnak. Az idén a létesítmény további szórakozási lehetőségekkel bővül. Az újonnan kialakított akadálypályán – különösen meleg időben – felfrissülésre lelhetnek. Különösen akkor, ha a pénzérme bedobásával aktiválható új vízágyúkkal valamelyik várlátogató célba veszi őket. A stégen további vizes meglepetésekkel várják az ide látogatókat.


Az új állatsimogató

2014 májusától az állatbarátok szíve is szaporábban ver: a Mici néni kicsiny farmján élő állatokat csemegével és simogatással kényeztethetik. Itt nemcsak kecskék és bárányok, hanem tyúkok és nyulak is új otthonra lelnek. A farm semmi kívánnivalót nem hagyhat maga után, az ökológiai állattartás szellemében minden állatfaj saját, kényelmesen kialakított hellyel rendelkezik.

Az istállók a központi látogatótér körül körkörösen helyezkednek el, ami lehetővé teszi, hogy az állatok bármikor kapcsolatot teremtsenek a vendégekkel, vagy alkalomadtán visszahúzódjanak az istálló belsejébe. Hasonlóképpen májusban nyit az újonnan kialakított Eseltränke, ahol a vendéget kemencés burgonyaételek széles választéka várja.Nyitvatartási idő

A Familypark Neusiedlersee 2014. április 5-től október 26-ig minden nap nyitva tart.

Április–szeptember: 9-től 18 óráig, belépés: 17 óráig, játékok: 10-től 18 óráig

Október: 10-től 17 óráig, belépés: 16 óráig, játékok: 10-től 17 óráigÉrdekességek a Familypark Neusiedlersee-ről

A St. Margarethen-i M. Müller Ges.m.b.H által üzemeltetett Familypark Neusiedlersee Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 140.000 m˛-en fekvő park 80-nál több látványossága négy különböző témavilágot ölel fel: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget. Ezenfelül a szabadidőparkban 11 különféle étterem és falatozóhely található.

Szezonban mintegy 140 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2013-ban márciustól októberig a látogatószám elérte a 413 ezer főt, valamint ez idő alatt 16 ezer éves bérletet állítottak ki.


További információ: www.familypark.at
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát a Telekom

A Telekom 2014-ben is keresi a legkiemelkedőbb hazai ötleteket a tavaly már rendkívül sikeresnek… Tovább olvasom