PR-cikk

2023.09.26. 06:56

Raktárakban betölthető pozíciók Zalaegerszegen

Zalaegerszeg számos iparágat tekintve fontos szerepet játszik a logisztikai és ellátási láncokban. Ebből adódóan a területhez kötődően megannyi álláslehetőség szokott elérhető lenni a városban. Mi most a logisztika berkein belül különösen a raktári munkalehetőségeket fogjuk górcső alá venni.

Kisalföld.hu

Raktárakban betölthető pozíciók Zalaegerszegen - ZalaegerszegAllas.hu

Elérhető pozíciók raktári környezetben

A nagyobb raktárakban meglehetősen széles skálán mozognak a betölthető pozíciók. Vegyük is mindjárt a leggyakrabban előforduló „raktáros” címszó alatt futó munkakört, amelynek feltűnése igencsak gyakori az olyan nagyobb állásportálok kínálatában, mint például a ZalaegerszegAllas.hu. Ezek az állások általában a mindenki által ismert, tipikusnak mondható raktáros teendőket foglalják magukban, beleértve az áruk be- és kipakolását, azok elrendezését, a készletek ellenőrzését és nyilvántartását, továbbá az anyagmozgatást.

Hasonló pozíció, bár nem teljesen ugyanaz a komissiózó munkakör. Betöltőik a megrendelések összekészítéséért, csomagolásáért és szállításhoz történő előkészítéséért felelnek. Összességében tehát míg a raktárosok a tárolási folyamatokban játszanak kitüntetett szerepet, addig a komissiózók a kiszállításokkal kapcsolatos előkészületekben tevékenykednek. 

A raktározás persze rengeteg adminisztratív feladattal is együtt jár, amit a legtöbb helyen a raktári adminisztrátorok végeznek. Ők azok, akik egyebek mellett kezelik a szállítmányozási dokumentációkat, rögzítik a készletmozgásokat, illetve riportokat és elemzéseket készítenek a raktár működéséről. A linken találhat raktári adminisztrátor állást Zalaegerszeg városában.

Utóbbival főként a raktárvezetők munkáját igyekeznek támogatni, amely munkakör betöltésére egyébként ugyancsak van lehetőség Zalaegerszegen, akár a ZalaegerszegAllas.hu weboldalán keresztül is. Munkájuk során szükségük is van az adminisztratív támogatásra, hisz egy raktár átfogó és hatékony működéséért felelnek. Ebbe többek között olyan tevékenységek tartoznak bele, mint például a raktári dolgozók munkájának irányítása, a logisztikai folyamatok optimalizálása, a társosztályokkal való együttműködés (pl. beszerzés), a készletkezelés koordinálása, valamint a leltározás felügyelete. Összességében tehát nem kis felelőségekkel kell megbirkózniuk. 

Elhelyezkedés raktári munkakörökben

A raktári munkakörök előnye, hogy az álláskeresők széles rétegét képes megszólítani. A kimondottan pakolós és kisegítő raktári munkákra például azok is eséllyel pályázhatnak, akik csupán alapfokú képzettséggel (8 általános) rendelkeznek és nincs semmilyen egyéb képesítésük. 

A felelősségteljesebb raktári pozíciók kapcsán viszont már alapvető követelmény lehet a középfokú végzettség, illetve a targoncavezetői engedély megléte is. Ezenkívül a raktári adminisztrátor hirdetések esetében a magabiztos MS Office ismeretek, illetve a vállalatirányítási rendszerek (pl. SAP) használatában való jártasság is az elvárások részét képezheti. 

A vezetői pozíciók betöltéséhez pedig gyakorlatilag a raktári folyamatok minden mozzanatát átfogóan ismerni kell, amihez több éves releváns szakmai tapasztalat szükséges. Mindemellett pedig – vezetői pozícióról lévén szó – a vezetői erények is kiemelt szempontként jelennek meg az ilyen típusú álláshirdetésekben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában