Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

˝Cserélj objektívet, mesélj más történetet˝

Így szól a Canon, a világ egyik legnagyobb objektív gyártó szlogenje.

Cikkünkkel próbálunk kicsit tisztelegni az általuk elért eredmények előtt, és kicsit jobban bemutatni, hogy Ők melyik objektívüket mihez is ajánlják.

90 millió EF Objektív

Budapest, Magyarország, 2013. május 29. – Új mérföldkőhöz érkezett el a Canon az objektívgyártás terén: a cég legyártotta a kilencvenmilliomodik EF sorozatú cserélhető objektívjét. Az új eredményt alig kilenc hónappal azután érték el, hogy a Canon 2012. augusztusában hírül adta, hogy elkészült a nyolcvanmilliomodik objektív. Ez is jól jelzi az EF objektívcsalád iránti komoly keresletet és a szakadatlan népszerűséget.

Az elmúlt 26 évben a Canon a képfeldolgozási iparág vezető szereplőjeként csúcstechnológiás újításokkal serkentette a keresletet. A Canont fémjelző cserélhető EF objektívcsalád gyártása 1987-ben indult, a cég ucunomijai gyárában; ekkor mutatták be a termékcsaládot először az EOS SLR fényképezőgép-rendszerrel együtt. Azóta a Canon EOS-termékek és objektívek iránti globális kereslet folyamatosan nő: 2011-ben mindössze 9 hónap telt el a hatvan- és hetvenmilliomodik objektív legyártása között. A kereslet kielégítésére a Canon megnövelte termelését, és Tajvanban, Malajziában és Japánban még egy helyen gyárakat létesített.

A cég története során a Canon folyamatosan igyekezett tágítani a képfeldolgozási iparág határait, és ennek kapcsán számos világújdonságot mutatott be: például az objektívekben használt ultrahangos motort (USM), a képstabilizátor (IS) technológiát, a többrétegű, optikai diffrakciós (DO) lencsetagokat és a Subwavelength Structure Coating (SWC) nevű tükröződéscsökkentő technológiát.

EF objektívek – konzisztens precizitás, fantasztikus sokoldalúság

Idén májusban jelentette be a Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x jelzésű szuper-teleobjektívjét, amely egy 1,4-szeres belső közgyűrűt tartalmaz, és igen széles (200-560 mm) zoomtartományt biztosít. Mindennek eredményeképpen a Canon jelenlegi EF objektívcsaládja 80 modellből áll ha a film- és tévéfilmgyártásban használt EF Cinema objektívcsaládot is hozzászámoljuk.

A Canon optikai szakértelmére építve továbbra is azon dolgozik, hogy finomítsa sokoldalú képfeldolgozási technológiáit, kivételes, ugyanakkor megbízható objektíveket és kamerákat készítsen, és még szélesebb körben népszerűsítse a fényképészet és filmforgatás kultúráját. A Canon eszközei mindenféle képzettségű fényképészek igényeit kielégítik – a cég az életükben először fényképezőket ugyanúgy tökéletesen kiszolgálja, mint a képzett amatőröket és profikat.

Az EF objektívgyártás fontosabb mérföldkövei

• 1995: A legyártott EF objektívek száma elérte a 10 millió darabot
• 2001: A legyártott EF objektívek száma elérte a 20 millió darabot
• 2006: 30 millió EF objektív készült
• 2008: A cég áprilisban elérte a negyvenmilliós mérföldkövet
• 2009: 50 millió objektív készült
• 2011: Januárra elkészült a hatvanmilliomodik objektív is
• 2011: Októberre elkészült a hetvenmilliomodik objektív
• 2012: Augusztusra elkészült a nyolcvanmilliomodik objektív
A gyártás 1987-es megkezdése óta a fejlesztés mára összesen négy helyszínen történik: Canon Inc., Sdn. Bhd., Ucunomija és Óita.
EF objektívek

Az EOS digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez a világ egyik legátfogóbb cserélhető objektívcsaládjából lehet objektíveket választani. A 14 mm-es ultraszéles látószögű objektívektől a 600 mm-es szuper-telefotóig az EF család több mint 60 tagja minden lehetséges fényképezési igényt kielégít. Szemlélje új perspektívából a világot. Ragadja meg a látványt az EOS rendszer segítségével.
EF-S

Kifejezetten a Canon APS-C digitális érzékelős fényképezőgépekhez szánt objektívek. A Canon tervezői a kis érzékelő méretet kihasználva kisebb, könnyebb objektíveket készítenek a digitális fényképezőgépekkel való használatra. Az EF-S objektívek többféle fókusztávolságot kínálnak a legújabb optikai technológia jóvoltából.

EF-M

Cserélhető objektívek kifejezetten az EOS M fényképezőgéphez. Kis méretük és súlyuk miatt könnyedén hordozhatóak, ugyanakkor kiváló minőségű optikájukkal kivételes képek készíthetők a mindennapokban.

Nagy látószögű zoom

A nagy látószögű zoomok használatával módosíthatja a képátfogást, ezáltal széles körű kreatív vezérlési lehetőségek birtokába jut, melyekkel bővítheti perspektíváját. A nagy látószögű gyújtótávolságok választéka a tájképfotózástól a zárt terekben készült felvételekig sok mindenre alkalmas.

Normál zoom

Ezek a zoom objektívek a legnépszerűbb gyújtótávolságokat kínálják a nagy látószögtől a teleobjektívig. Az EOS fényképezőgépek rendszerének elengedhetetlen tartozéka.

Zoom teleobjektív

A zoom teleobjektívek többféle fókusztávolságot kínálnak a távoli tárgyak közel hozásához vagy mozgalmas sportjelenetek rögzítéséhez. A zoom teleobjektívek lehetőségek széles körét kínálják.

Normál és közepes teleobjektívek fix fókusztávolsággal

A természetes látószög és perspektíva jegyében ajánljuk a normál és közepes teleobjektívek használatát. Ezek az objektívek visszaadják azt, ahogyan az emberi szem érzékeli a képtémát. Kiválóak pl. portrékészítéshez.

Rögzített fókusztávolságú teleobjektív

A teleobjektívek segítségével közelebb kerülhet olyan képtémákhoz is, amit valójában nehéz lenne megközelíteni (pl. vadállatok, sportesemények). A nagy fókusztávolság és a nagy rekesznyílás jóvoltából ezek az objektívek a legkülönbözőbb környezetekben is jól működnek

Makró

Ha kis tárgyakat szeretne nagy méretben megjeleníteni, válasszon ilyen objektívet. A makró-objektívek szemmel szinte láthatatlan részleteket képesek megjeleníteni, és apró képtémákat (pl. bogarak, virágszirmok) helyeznek új perspektívába.

Dönthető és eltolható

A speciális, dönthető és eltolható objektívek mozgása tovább bővíti a fotós lehetőségeit. A döntéssel maximális rekeszérték mellett is nagy mélységélességet érhet el úgy, hogy a képtéma mindvégig fókuszban marad. Az eltolás ellensúlyozza a magas képtémák (pl. épületek) fényképezésekor megfigyelhető trapéztorzulást.

Konverterek

A Canonnál konverternek nevezik a tele konvertereket. A nagy teljesítményű tartozékok segítségével a csatlakoztatott objektív effektív fókusztávolsága 1,4- illetve 2-szeresére növelhető. Pl. egy 1,4-szeres konverterrel ellátott 200 mm-es objektív effektív fókusztávolság 280 mm, míg 2-szeres konverterrel ellátva 400 mm. A konverterek néhány kiválasztott EF objektívvel, köztük az EF 70-200 mm f/2,8L USM, EF 70-200 mm f/2,8L IS USM, EF 70-200 mm f/4L, EF 100-400 mm f/4,5-5,6L USM, EF 400 mm f/4 DO IS USM és a 135 mm-es vagy nagyobb gyújtótávolságú L-sorozat objektívjeivel kompatibilisek.

Forrás: Canon.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári fotópályázat - Balaton Kategória Díjai

Értékes nyeremények nyári fotópályázatunk balatoni fotóiért! Tovább olvasom