Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Vízre fel!

Magánszemélyek alapították meg Dunakilitin a Felső-Szigetközi Szabadidő- és Vízisport Egyesületet. A szervezet a szigetközi emberek – főként a fiatalok – megnyerését tűzte ki céljául. Ezt segíti a július eleji vízi fesztivál is.  
A Holényi Zoltán elnök vezette dunakiliti vízisport-egyesület programjában a szabadidősport megszerettetése és ehhez a megfelelő programok biztosítása szerepel. Fontosnak tartják, hogy a Felső-Szigetköz hullámtéri ágrendszere mellett minél több megfelelő ellátottságú sátorozóhely, kemping létesüljön.

 Immár második alkalommal rendezik meg idén július 5 – 7-én az erőmű területén a vízi fesztivált. Mentési gyakorlatok, mini triatlonverseny, vízi játékok és közös túra várja az érdeklődőket. A minél szélesebb körben való figyelemfelkeltést szolgálhatja, hogy az olimpiai bajnok Kammerer Zoltán kajakos is a fesztivál meghívott vendégei között található.
A már meglévő tájékoztató rendszerek kiépítése segít a balesetek megelőzésében. Ennek ellenére időnként előfordul néhány kenussal, hogy vízbe fordul vagy eltéved. Az információ beérkezése után az egyesület – ha kell, a mosonmagyaróvári tűzoltósággal karöltve – képes arra, hogy fél órán belül a helyszínen legyen. Mivel a szervezetet magánszemélyek alapították és támogatják, ezért csak anyagi megerősödésük esetén lenne elképzelhető, hogy a versenysportba beszálljanak, akár versenyzőket foglalkoztassanak. Bármennyire is furcsa, a Szigetközben élő emberek nagy része nemigen űzi a vízi sportokat, ezért szeretnék a helyiek körében is népszerűvé tenni a kajakozást, kenuzást, csónakázást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecsegét telepítettek

Több mint kétezer előnevelt kecsegét telepítettek a hétvégén a Szigetközbe. Az akció része annak a… Tovább olvasom