Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Visszapillantótükör-üzemet adtak át Mosonmagyaróváron

Évente 7 millió visszapillantótükröt előállító üzemet épített az indiai SMR cégcsoport Mosonmagyaróváron.

A 7 milliárd forintos beruházáshoz mintegy 1,4 milliárd forintos állami támogatást kapott a befektető. Az üzemben 250 munkahelyet létesítettek - hangzott el a gyár keddi átadásán.

A Mowin ipari parkban 15 ezer négyzetméteres csarnokot emeltek,s a létesítménybe világszínvonalú technológiát telepítettek.

Az új üzemben gyártott visszapillantó tükröket egyebek között a Mercedes és a BMW gyárnak szállítják. A mosonmagyaróvári gyárban fejlesztőmérnökök is dolgoznak, akik az európai autógyárak számára terveznek különféle visszapillantó tükröket - közölte Tibori Pál Levente, az SMR Magyarország gyárigazgatója.


Visszapillantótükör-üzemet adtak át Mosonmagyaróváron - fotók: Tudósító.

 A mosonmagyaróvári üzem az indiai SMR-csoport második magyarországi visszapillantótükör gyára. Az első Mosonszolnokon működik 2009 óta az SMR csoport tulajdonában. A két gyár kapacitása lehetővé teszi 2012-ben több mint 14 millió komplett tükör és részegység gyártását, s ezzel Magyarország lesz Európa egyik legnagyobb külső visszapillantó tükörgyártó központja.

Az SMR magas minőségű termékeivel kulcsfontosságú szerepet kíván betölteni az európai autóiparban - mondta az avatáson Vivek Chaand Sehgal, az indiai cégcsoport elnöke.

Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében a feldolgozóipar fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta.

Az SMR ( Samvardhana Motherson Reflectec) a Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- ,és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket.

Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója. A csoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret.

Olvasóink írták

 • 6. kata11 2011. szeptember 16. 08:55
  „Sok a tulora, meddig lehet birni????”
 • 5. INVEKTUS 2011. szeptember 08. 18:58
  „kedvezményt minimum 500 és ennél nagyobb létszámú rabszolgák után jár ez 6 év adómentesség !!

  (figyelem létszámú tehát NEM fontos hogy magyar állampolgár legyen !)

  NINCS MIRŐL BESZÉLNI :)))))))))))))”
 • 4. Japo 2011. szeptember 08. 06:08
  „Mi lett volna,ha ezt Magyar ember,Magyar pénzből valósította volna meg? Ő is kapna ugyan olyan kedvezményeket? Nem,sőt jól agyonvernék adóval amit ez a fent említett cég soha nem fog fizetni. Ja az iparűzési adót ne tessék ide számolni,azt mindenki fizet a helyi önkormányzatnak. De mi van a többi minket sújtó adóval? Hát így működik ez,ha vizuális vagy, és jobban megérted ha látod is amiről beszélnek,hát tessék itt megnézheted http://www.youtube.com/watch?v=KlMRn6xVFCY”
 • 3. polgarjenö 2011. szeptember 07. 11:53
  „Reni éppen megkérdezi a varázstükröt: Mondd meg tükröm...”
 • 2. Pzoli 2011. szeptember 07. 10:30
  „Ja még valami kikellenne rakni vagy megsarcolni a multikat úgy ahogy ők teszik velünk ,meddig maradnának itt?(Sapu Bosch ,Tesco ,Lidl,) Meg a többi .”
 • 1. Pzoli 2011. szeptember 07. 10:18
  „A sori dolgozot is megkéne fizetni és akkor sokkal jobb lenne a Sapu is Sajnos nálunka dolgozó az állat akiről jó néhány bőrt lelehet nyúzni .Munka idő + munka bér .Minden főnők azt mondja mennyiért dolgoznak nálunk távolabbi országokban ,én pedig mindig azt mondom akkor menjen ő Indiába én ide születtem (sajnos )Nagy picsa az egész.Majd akit felvesznek dolgozik őt napot tizenkettőben és hogy pihenjen ketőt szombatot vasárnapot nyolcba.Decsak hogy pihenjen .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honfitársa csempészte volna Ausztriába a szerb férfit

Hamis papírokkal, ráadásul beutazási tilalom hatálya alatt próbált Ausztriába menni egy szerb férfi hétfőn hajnalban. Tovább olvasom