Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

''Visszakapom-e a férjem?''

Agyérgörccsel került a mosonmagyaróvári kórházba, s ott elesett a hatvannégy éves levéli Brunner Ottó. Így kezdődött máig tartó kálváriája.

Combnyaktörését a felesége szerint három hétig nem vették észre, hiába kérték a röntgent. Azóta Győrbe került, rövidebb lett a lába, s a szövődmények miatt súlyos állapotban van.

– Kálváriánk április huszonegyedikén kezdődött – kezdte Brunner Ottóné. – Férjem rosszul érezte magát, elment a háziorvosához: ott azonnal mentőt hívtak hozzá, kiderült, agyérgörcse van. A mosonmagyaróvári belgyógyászatról rögtön a sürgősségire került: mire beértünk, infúzión volt, kezdett jobban lenni. Egyik keze lebénult, de a lábai rendjén működtek: igaz, kicsit zavaros volt a feje. Állandóan fel akart kelni, menni akart, így nem volt más választása az orvosoknak: ép kezénél kikötötték. Miután később jobban lett, erre már nem volt szükség.

Az egyik éjjel aztán ki akart menni vécére, ám az ajtóban elesett, s a nővéreknek kellett felsegíteniük. Ebből kifolyólag másnap már gyógyszereket kapott, olyan fájdalmai voltak. Nekünk is azt mondta: zsibbad, kisugárzik a fájdalom a csípőjétől a lábáig. Szólt a főorvosnak is a viziten, aki megtekergette, majd azt mondta: feküdjön nyugodtan. Azonban meg sem röntgenezték. Mi ezt ekkor nem is kértük, mert közben átkerült a krónikus osztályra. Jeleztük a nővéreknek, hogy furcsán tartja a lábát, de az volt a válasz: azért, mert az is lebénult.

Másfél hétig feküdt ott, addigra már elviselhetetlen fájdalmakkal. Kértük az ottani főorvost, röntgenezzék már meg a lábát, de nem tették. Ekkor a főnővért megfenyegettem, hogy vagy az igazgatóhoz, vagy a betegjogi képviselőhöz fordulok. Pár perc múlva így intézkedtek: a röntgenben a doktornő ránézésre mondta, hogy combnyaktörést szenvedett, amit a röntgen is megerősített, s egy csúnya eltolódást is kimutatott. Közel három hét telt el addigra: a doktornő rögtön mentőt és sürgősségi műtétet kért Győrtől. Ott átfúrták a térdét és „húzatni" kezdték a lábát. Az ottani orvos szerint olyan rossz állapotban került hozzájuk, hogy nem merték rögtön elkezdeni a műtétet.

Csak másnap operálták meg, mely sikeres volt, de öt centiméterrel rövidebb lett ez a lába. Néhány nap múlva már nem lehetett felébreszteni, szubintenzívre vitték, oxigént kapott. Tüdőgyulladása lett, s felfekvés miatt iszonyú sebe. Úgy gondolom, mindennek az oka az volt, hogy nem röntgenezték és műtötték meg a férjemet időben. Felvettem a kapcsolatot egy győri betegjogi képviselővel, s az eset miatt feljelentem a mosonmagyaróvári kórházat. Közben attól félek, ezt a betegséget már nem fogja átvészelni a férjem: nem tudom, visszakapom-e még őt – mondta könnyeivel küszködve Brunner Ottóné.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggályos fűnyírórendelet

A közigazgatási hivatal állásfoglalása szerint a mosonmagyaróvári önkormányzat új köztisztasági rendeletével kapcsolatos lakossági felvetések ugyan jogosak, de a rendelkezés törvényességi szempontból nem kifogásolható. A panelházak lakói a kötelezően előírt fűnyírás miatt háborognak. Tovább olvasom