Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Veszteséges, de működőképes a kommunális szolgáltató

A rezsicsökkentett díj, a lerakó járulékfizetési kötelezettség és az uniós projekthez kapcsolódó kiadások nagyban befolyásolják a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. működését. Fontos azonban, hogy bár ezen tényezők miatt veszteséges, ám működőképes a társaság.
A 2014-es év eleje óta működik az önkormányzatok százszázalékos tulajdonában a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., ami a társuláshoz tartozó hetvenegy településen végzi a hulladékszállítást. Ezeken a településeken áprilisban kezdte meg a társaság a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Az ehhez szükséges kék és barna kukák és komposztálóedény kiosztását már márciusban megkezdték. Hiába azonban a sok felhívás, kampány, alig fogynak a kék és barna kukák a szolgáltató udvaráról. Pedig a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. már kérésre házhoz is vinné az egyébként ingyenesen átvehető edényeket – mondja Kosár Tibor ügyvezető. A kék és barna edények meglehetősen alacsony száma a begyűjtés hatékonyságát is rontja, hiszen a kukásautó ugyanúgy végigmegy az egész városon, függetlenül attól, hogy egy-egy utcában alig raknak ki kukákat. A szelektív gyűjtés tapasztalatai viszont jók, meghozta a várt eredményt. Kisebb problémák ugyan vannak, de jól kezelhető anyagot raknak ezekbe az edényekbe a lakók.

Az ügyvezető hozzátette: a házhoz menő gyűjtés mellett továbbra is működnek a szelektív gyűjtőszigetek is. Ezekkel azonban egyre több a probléma. Gyakorta alakulnak ki a szigetek környékén áldatlan állapotok, mivel sokan raknak le ott különböző hulladékokat. A szolgáltató azért sem érti ezt, mivel ezeket a hulladékokat, lomokat a díjtartozással nem rendelkező ügyfelek ingyenesen lerakhatják a hulladékudvarban is.

Kosár Tibor kiemelte: a rezsicsökkentett díj, a lerakó járulékfizetési kötelezettség és az uniós projekthez kapcsolódó kiadások nagyban befolyásolják a cég működését. Fontos azonban, hogy bár ezen tényezők miatt veszteséges, ám működőképes a társaság. A nehézségek ellenére próbálják úgy biztosítani a cég működését, hogy a szolgáltatás jelenlegi műszaki tartalmát megtartsák, esetleg bővítsék. Bíznak abban, hogy rövid időn belül megoldás születik a veszteség kompenzálására.

Kevesen vették át a szelektív gyűjtéshez szükséges kukákat.
Kevesen vették át a szelektív gyűjtéshez szükséges kukákat.

Hiába a sok felhívás, kampány, alig fogynak a kék és barna kukák a szolgáltató udvaráról. A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. már kérésre házhoz is vinné az ingyenesen átvehető edényeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babaszámlákat kaptak ajándékba

Dunakilitin 200 ezer forintos babaszámlákat adtak át ünnepélyes keretek között a 2014-ben született… Tovább olvasom