Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Uniós beruházásból újult meg a Karolina Kórház

A projektből megújult a Gyermekosztály, a Krónikus Osztály, a Központi Labor és Röntgen, továbbá a nőgyógyászati műtő, és a Rendelőintézet
főbejárata.
A Krónikus Osztály 10 ággyal bővült, az épület akadálymentesítésével és a vizesblokkok felújításával a kor elvárásainak megfelelő színvonalra emelkedett az ellátás. A beruházás részeként szeptikus műtőt alakítottak ki, felújították a nőgyógyászati- és a kisműtőt, teljes rekonstrukción esett át a laboratórium, a transzfúziológia és a röntgen. A megújult Gyermekosztályon a szülők elhelyezése is megoldódott, valamint gyermekambulanciát is kialakítottak.

A projekt keretében korszerű orvosi gépek, műszerek és eszközök beszerzésére is lehetőség nyílt. Megújultak a röntgen osztály gépei, fejlesztették az ultrahang diagnosztikát, a megújult műtők is új
eszközöket kaptak. Az informatika új számítástechnikai eszközökkel, továbbá a betegirányítást, a kórház szakmai és gazdálkodási működését támogató szoftverekkel bővült.

A projekt összköltsége 851 millió forint volt. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a fejlesztéshez 90 millió forinttal járult hozzá. A mintegy
766 millió forintos támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a központi költségvetés társfinanszírozásban nyújtotta.

A projekt eredményét ünnepélyes keretek között Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő, Dr. Bertalan István főigazgató-főorvos, Dr. Mogyorósi András főosztályvezető (EMMI), és Virág Ágnes főosztályvezető (GYEMSZI) adták át a lakosságnak és a kórház dolgozóinak.

Olvasóink írták

 • 7. zöldike 2013. július 25. 12:26
  „Justitia! Te még nem hallottad? M.o.jobban teljesít, nem szorulunk más pénzére, a saját lábunkon állunk!
  Köcsöggörög, hogy is van ez?”
 • 6. justitia18 2013. július 23. 19:05
  „2 !
  Ez nagyon jó !! ::))
  Úgy folytatja a Fidesz népnemzeti szabadságharcát az EU ellen, hogy közben felveszi az EU milliárdokat...”
 • 5. oxana 2013. július 22. 19:21
  „2. kocsoggorog

  Látom az ellentmondást. Ha be kell tartani az uniós szabályokat, nagy a felháborodás. De ha valamilyen beruházás uniós pénzböl készül, akkor jó az Unió?”
 • 4. mosonmegye 2013. július 22. 17:32
  „Kedves tanult John_Doe. Az lehet, hogy tudja mit jelent a szeptikus szó, de úgy mint ,,szeptikus műtő", szóösszetételben, hát barátom nem. Meg különben is, nem a ,,Bing, vagy a googli ,,fordítógépet" kellene használni.
  Na hogy mi a szeptikus műtő: (megsúgom, én is után nézéssel tudom a helyes választ, de én előtte nem kaptam föl a cukrot.)
  ,,A szeptikus műtő, ahol azokat műtéteket végzik, amelyek nagyobb eséllyel fertőzhetnek, mint például a gennyes vakbélgyulladás, így egy steril műtőben veszélyt jelenthetnének a többi betegre. A sebészeti beavatkozások többsége szeptikus műtőben végzendő"
  Röviden csak ennyi, úgy mellékesen, no meg mandinerből.”
 • 3. John_Doe 2013. július 22. 12:59
  „"szeptikus műtőt alakítottak ki" azt jeleni, hogy az fertőző, mérgező lett!!!
  Jaj, oda engem ne vigyenek be soha!
  szeptikus = fertőző, mérgező”
 • 2. kocsoggorog 2013. július 22. 09:41
  „Nincs ellentmondás a kettő között. Attól még nem kell gyarmatnak lennünk, hogy jó dolgokra költsünk az Unió pénzéből Ez egy rossz szoci beidegződés, hogy folyamatosan az Unio seggét kell nyalni.”
 • 1. RickCartman 2013. július 22. 00:47
  „"Uniós beruházásból újult meg..." - bontsák vissza az egészet! Hiszen: "nem leszünk gyarmat"! Vagy ilyenkor mégis jó a "zunijós labancpénz", vagy hogyan is van ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyér- és halfesztivál harmadszor

Harmadszor szervezik meg a kenyér- és halfesztivált július 19–20-án. Tovább olvasom