Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Új mérnökök még a régi képzésben

Összesen 164 óvári gazdász vehette át frissen szerzett diplomáját a mosonmagyaróvári egyetemi kar pénteki ünnepi tanácsülésén.

Utoljára tettek záróvizsgát az osztatlan, ötéves képzésben részt vett hallgatók.

Rendhagyó módon ezúttal a Flesch Károly-központ színháztermében tartotta diplomaosztó tanácsülését pénteken a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara, miután a szokásos helyszínen, az aulában felújítási munkálatok folynak.

Rendhagyó volt az ünnepség azért is, mivel idén utoljára tettek záróvizsgát a hagyományos, osztatlan ötéves képzésben részt vevő hallgatók. A jövőben már a bolognai folyamatnak megfelelően a háromfokozatú képzésben – alap-, mester- és doktori képzés –, valamint felsőfokú szak- és szakmérnökképzés keretében folytathatják tanulmányaikat a leendő hallgatók.

Utoljára tettek záróvizsgát és szereztek diplomát az osztatlan, ötéves képzésben részt vevő hallgatók.
Utoljára tettek záróvizsgát és szereztek diplomát az osztatlan, ötéves képzésben részt vevő hallgatók.

A karon 164 végzős hallgató tett sikeres záróvizsgát – jelentette be a tanácsülésen dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes. A záróvizsga-bizottságok munkájában akadémikusok, az ország elismert oktatói, kutatói és gyakorlati szakemberei vettek részt. A végzett hallgatók felkészültségét pedig magas színvonalúnak értékelték beszámolójukban.

Összesen 48 agrármérnök, 20 élelmiszer-minősítő agrármérnök, 39 gazdasági agrármérnök, 17 a Bsc-alapképzésben, illetve 8 mesterképzésben részt vevő hallgató, valamint 32 szakmérnök vehette át diplomáját dr. Schmidt Rezső dékántól.

A mosonmagyaróvári kar két doktori iskolájában végzett hallgatók közül Csiba Mátyás, Kalmár Sándor, Király István, Sipos-Kozma Zsófia doktori avatása is most történt meg. A magas szinten bizonyított oktató és kutatói munkák eredményeként dr. Csontos Péter és dr. Kovács Attila József sikeres habilitációt tettek a karon. ˝Címzetes egyetemi tanár˝ címet dr. Juraj Lesny, dr. Kozáry József, dr. Tenk Gábor, míg ˝címzetes egyetemi docens˝ címet dr. Bierbaum Lajos, dr. Kovács Árpád, dr. Kuti Rajmund, Sárkány Zoltán és dr. Vaszari László kaptak.

Olvasóink írták

  • 1. enzso 2010. június 19. 22:16
    „Gratulálok a most végzetteknek és sok sikert Nekik kívánom hogy tudjanak elhelyezkedni a megszerzett tudásuknak megfelelően!!
    A Habil és a Dr-i címhez is gratulálok!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szigetközi szúnyogirtást az időjárás késlelteti

A kedvezőtlen időjárás miatt csütörtökön nem kezdődhetett el a szigetközi településeken a… Tovább olvasom