Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Új helyre került a nőgyógyászat

A Karolina Kórház rekonstrukciója során a sebészeti részleg helyét a nőgyógyászat kapta meg.
Az önzetlen szponzorok

A nőgyógyászati osztály kialakítását segítették: mosonmagyaróvári Rotary Club, Bers Kft., Winkler Tüzép, Richter Hungary, Halászi Takarékszövetkezet, Wörwack Pharma Kft., Lasselsberger-Knauf Kft., Berlin Khemia Kft., Szeredi Ádám és Andorka Gábor.
Hosszú idő után végre különköltözhetett a szülészettől. Az osztály kialakítására azonban már nem maradt központi fedezet, így erre hárommillió forintot szponzorok adtak össze.

A harmadik emeletre került tegnaptól a mosonmagyaróvári kórházban a nőgyógyászati részleg, s különvált a szülészettől. Még
augusztusban költözött új helyre a sebészet, s így vált szabaddá egy osztály.

A lerobbant állapotú szobák felújítására azonban már a rekonstrukciós pénzből nem futotta, így szponzorok után kellett nézni.
 Dr. Barcza István szülész-nőgyógyász főorvos elmondta: „kultúrszínvonalra" emelték a részleget. Korábban rengeteg gond adódott a közös osztályon a túlzsúfoltság miatt.

Az új szinten tíz ágy – két- és négyszobás kórtermek – várják a betegeket. A szobákhoz modern fürdőszoba és illemhelyiség is tartozik, valamint hűtőszekrénnyel és televízióval is felszerelik azokat. Ezáltal már az uniós norma szintjét is „megüti" a nőgyógyászat. Az osztály vezetője szerint terveik még vannak, így szívesen fogadják a további felajánlásokat.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útrendelet: se pénz, se paripa

Anyagi, technikai és szakmai feltételek is hiányoznak a helyi közutak  fenntartására és fejlesztésére.  – áll Stipkovits Pál országgyűlési képviselő Kóka János gazdasági miniszterhez eljuttatott levelében. Ugyanakkor a végre nem hajtott feladatellátásnak súlyos övetkezményei lehetnek. A megvalósításhoz a képviselő intézkedési tervet kellene készíteni. Tovább olvasom