Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Több eszközzel dolgoznak

Országos szinten kiemelkedő eszközparkkal rendelkeznek a Mosonmagyaróváron futó mentő gépjárművek, köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. Az alapítvány az elmúlt öt évben 4,5 millió forintot költött eszközökre és a mentők munkájának segítésére.
Öt éve hozták létre a mosonmagyaróvári mentőállomás dolgozói a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványt. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit.

„Csodálatos évek állnak mögöttünk, rengeteg munkával, de kiváló eredményeket értünk el. Összességében 4,5 millió forintot tudtunk költeni eszközökre, a dolgozókra és a mentőállomásra" – összegzik az elmúlt öt év eredményeit Medvácz Péter és Szabó Zsolt alapítók. „Kijelenthetjük, hogy országos szinten kiemelkedő eszközparkkal rendelkeznek a Mosonmagyaróváron futó mentő gépjárművek. Mentőautóinkra az elmúlt évek során a legkorszerűbb mentéstechnikai eszközöket vásároltuk és adtuk át, ezáltal többletfelszerelést biztosítva ezen járműveken" – mondják. Medvácz Péter és Szabó Zsolt kiemelték, hogy jelenleg az esetkocsin kívül futó két mentőautón is van már motoros szívóberendezés, intraosszeális fúró, őrzőmonitor, speciális égési kötszer, szén-monoxid-jelző készülék, nagy teljesítményű kárhelylámpa, végtagvákuumsín-készlet, vérnyomásmérők és hozzá különböző méretű mandzsetták.

Az alapítvány vásárolt továbbá két minőségi, sürgősségi orvosi táskát a két huszonnégy órában futó gépkocsira, valamint egy speciális gerinchordágyat, melyek a baleseteknél segítik a sérültellátást. Az alapítvány támogatja a gyermekellátást is, ezért minden járművön van már az ehhez szükséges légútbiztosító eszköz, ami szintén kiemelkedő országos szinten.

Országos szinten kiemelkedő eszközparkkal rendelkeznek a Mosonmagyaróváron futó mentő gépjárművek.
Országos szinten kiemelkedő eszközparkkal rendelkeznek a Mosonmagyaróváron futó mentő gépjárművek.

„Dolgozóink idén kaptak két jó minőségű pólót, melyekből az egyik fényvisszaverő nyomással készült. Ezenkívül még rengeteg apróságot is vásároltunk, valamint több bajtársunk részesült továbbképzésben. Számos munkahelyen és iskolában tartottunk elsősegély-oktatást, főként az újraélesztést ismertettük meg, valamint számos egészségügyi szűrésen vettünk részt és baleseti bemutatókat is rendeztünk" – sorolják a további eredményeket az alapítók. A további tervekről elmondták: szeretnének ősszel átadni a bajtársaiknak egy termopulóvert, valamint előnyben részesítenék a továbbképzéseket, s továbbra is fontosnak tartják a szükséges eszközök beszerzését.

Mindezeket az eredményeket az alapítvány bankszámlájára utalt adományokból, valamint az egyszázalékos adófelajánlásokból tudták megvalósítani. Hamarosan elindítják a sárgacsekk-programjukat is, amin bárki tetszőleges összeggel támogathatja a sérült- és betegellátást. Nem csupán pénzbeli adományokat várnak, bármilyen, a mentők által használt eszközt is, ám ez esetben célszerű előzetesen egyeztetni az alapítvány tagjaival.

Bárki segíthet

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységét az adó egy százalékok mellett bárki segítheti felajánlásokkal, támogatásokkal. Az alapítvány adószáma: 18028836-1-08, illetve számlaszáma: 58600214-11169262. További információ a www.szentkristofalapitvany.hu internetes oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgonya rászorulóknak

Tovább olvasom