Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Tehetségközpontot hoznak létre Mosonmagyaróváron

Tehetségközpontot hoz létre a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. Tízmillió forint pályázati forrásból az edzők éves bére, továbbképzése mellett eszközbeszerzésre és iskolai programok szervezésére is jut.
A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tízmillió forintot nyert a Mosonmagyaróvári Vízisport Utánpótlás Tehetségközpontra – tájékoztatta a Kisalföldet Nagy Gábor egyesületi elnök. A teljes támogatottságú projektből az egyesület négy edzőjének éves bérét finanszírozzák, tanulmányutakat, továbbá továbbképzéseket szerveznek nekik és további nyolc önkéntesnek (köztük szülőknek, felnőtt sportolóiknak). Evezős és kenus lapátokat, evezős ergométereket (ehhez számítógépes hátteret) vásárolnak.
– Kialakítjuk a tehetségközpont programkoncepcióját. Az iskolák számára programokat szervezünk, vízi sportversenyekkel, délutáni közös evezésekkel.

Schopf Márton, Fördős Máté, Szegedi Tamás és Furkó Kálmán is az egyesület eredményes sportolói.
Schopf Márton, Fördős Máté, Szegedi Tamás és Furkó Kálmán is az egyesület eredményes sportolói.

A helyi önkormányzattal együttműködve mi is részt veszünk az utánpótlás-nevelésben. Jelenleg a 180 tagunk közül száz az utánpótlás-korosztályhoz tartozik az evezős és kajak-kenu szakosztályunkban. Utóbbi, bár idén év elején indult, már közel negyven gyermeket fogad az edzésekre. Örülünk, hogy a mindennapos testnevelésprogram keretében mind többen keresik meg egyesületünket és a három kötelező tanóra mellett nálunk sportolnak a szakosztályok keretében – sorolta az elnök. Hozzáfűzte: az evezőssportokat 9–10 évesen érdemes elkezdeni, aki gyerekkorától mozog rendszeresen, később is tudja értékelni a sportot.


Glaser Rebeka Karácsony Dorottyával a Litvániában szervezett világbajnokságon.
Glaser Rebeka Karácsony Dorottyával a Litvániában szervezett világbajnokságon.

Tízéves munkánk során kezd felnőni egy olyan generáció, mely hazai, nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepel. Itt említhetném Glaser Rebekát, aki már a testnevelési egyetemen tanul, szép sikereket ért el Schopf Márton, Fördős Máté, Szegedi Tamás, Furkó Kálmán is a versenyeken (így például az Olimpiai Reménységek Versenyén elsőként értek célba). Az idei egyébként a vízisport-egyesület legeredményesebb éve, eddig ugyanis mintegy 400 érmet sikerült megszerezniük, köztük 35 magyar bajnoki érmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés csütörtökön Mosonmagyaróváron

Soros ülését tartja Mosonmagyaróvár önkormányzatának képviselő-testülete csütörtökön délután 1… Tovább olvasom