Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Tánccsoportok nyara: táborok és fellépések

Nem unatkoznak idén nyáron sem a helyi tánccsoportok, ha éppen nem színpadon szerepelnek a kistérségben, akkor napközis táborokban fejlesztik tudásukat. A teljesség igénye nélkül sorra vettük néhány tánccsoport nyári programját.

A Galaxy Rock and Roll Club a jövő hétvégén Lipóton, majd a hónap végén Dunaszigeten lép fel. – Augusztusban sem fogunk unatkozni: 13-án, a városközpontiak napján, az államalapítás ünnepén Lipóton, majd 27-én a városi nyárbúcsúztatón lépünk fel – meséli vezetőjük, Varga Eszter.

– Egymást érik a musicaltáboraink – kezdi Tóthné Földes Mária a Magic Dance Clubtól. – Öt musicalt dolgozunk fel egy héten, hangsúlyt fektetve a táncos és a színjátszói részekre is. A hét utolsó napján pedig bemutatót tartunk a rokonoknak, érdeklődőknek. A Flesch-központban és Halászin már lezajlottak a táborok, most jön Jánossomorja, majd augusztusban Darnózseli.
A Pulzus Tánccsoport Kht. éppen az év végi záróbulijára készül, de hétvégén fellépnek a lipóti falunapon is. Az egyesület vezetője, Püspöki Szabina elárulta, ők is szerveznek nyári táborokat: most éppen Darnózselin, majd Mecsér, Lébény és Mosonmagyaróvár a soros, utóbbi helyszínen augusztus 8-tól és 22-től is indul tábor.

– A Lajta néptáncegyüttes kisebb tagjai, közel hatvan gyerek, a halászi Babosmajorban táboroznak július 18-tól, a nagyobbak pedig Erdélybe utaznak augusztus 10-én – meséli Palenik József. – Fellépésekben sem szűkölködünk: augusztus 23-tól egy csehországi fesztiválra megyünk, és Ausztriában is fellépünk, szeptember elején pedig a halászi Bertóké-napokra vagyunk hivatalosak.

Az El Paso táncklub győri székhelyű ugyan, de már nyolc éve itt vannak a városban is, Ekker Balázs művészeti vezető elmondása szerint. A társastáncot oktató klubba gyerekek és felnőttek is járnak, akiket a szervezők várnak augusztus eleji táborukba, Győrbe.

Angyal Krisztina a Kelet Lányai hastánccsoport fellépéseit sorolja: – Falunapokra, lovasnapokra hívnak minket, legközelebb július 16-án és 23-án Héderváron táncolunk, majd augusztus 6-án Károlyházára megyünk, ezt követően a városi Itatónál lépünk fel, később pedig Mecséren is.

A Haller Sport Egyesület mazsorettegyüttese a napokban tért haza Siófokról, ahol a Kühne Fúvószenekarral vettek részt egy fúvós- és mazsorettfesztiválon. Szalainé Sándor Katalin elmondta, július 9-én és 30-án Lipóton lépnek fel, augusztus 14-én pedig Jánossomorjára hivatalosak.

Napközis mazsorett-tábort is szerveztek augusztus 1. és 5. között a Haller-iskolában.

A Fehér Ló Közösségi Házban működő mozgásfejlesztő és tánccsoportok Csonka Réka vezetése alatt (név szerint a színpadi tánccsoport, Mákvirágok és Törpik) ezentúl az En L’air (jelentése: levegőben) név alatt szerepelnek majd.

A tagok jelenleg musicaltáborban vesznek részt, augusztusban a városi nyárbúcsúztatón, majd a máriakálnoki falunapon lépnek fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raktárcsarnok közel félmilliárdból

Az alapkövet tavaly nyáron tették le, szerdán pedig már az új raktárcsarnok avatását tartották a mosonmagyaróvári Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél. Tovább olvasom