Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Szeméthalom a hulladékgyűjtők mellett

„A város egykori legzöldebb utcájában, a Várallyai György utcában halmokban áll a szemét a szelektív hulladékgyűjtők mellett." - írja olvasónk.
„A város egykori legzöldebb utcájában, a Várallyai György utcában halmokban áll a szemét a szelektív hulladékgyűjtők mellett. A gyűjtők hamar megtelnek, így az elszállítás idejére hatalmas kupacokat építenek azok, akik már nem tudják a helyére gyömöszölni a hulladékot. Elszomorító, hogy gyakran nem oda való szemetet, például műanyag széket, festékesvödröt, sörösüvegeket is oda helyeznek.

Korábban telefonon, illetve e-mailben is jeleztem a városházának a problémát. Az ügyintéző szerint nem ők tehetnek arról, hogy fúj a szél és nekünk a kertünkből kell más szemetét szedni, illetve nem tehetnek semmit, ha az emberek ilyen kulturálatlanok, hogy a konténerek mellé helyezik a szemetet" – panaszolták lapunknak az utca lakói.

Egy olvasónk lefotózta a Várallyai utcai szelektív gyűjtő körüli szemétkupacot.
Egy olvasónk lefotózta a Várallyai utcai szelektív gyűjtő körüli szemétkupacot.

– Ez nagymértékben az emberek hanyagságának ékes példája. Ugyanis nemcsak arról van szó, hogy a már bele nem férő, de oda való hulladékot a gyűjtők mellé teszik. Sokan helyeznek el a gyűjtőknél olyan hulladékot, amit nem szabadna.

Ez sajnos nem csak az említett utcában van így. A városi hulladékgazdálkodás átalakulóban van, a problémára pedig a szervezeti felépítés véglegesítése után valóban hatékony megoldást kellene találni – mondta el megkeresésünkre Németh Andrea, a városfejlesztési osztály munkatársa.

Mint korábban írtuk, július elsejétől a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás többségi tulajdonában lévő cég végzi a lakossági hulladékelszállítást, és a szelektív hulladékgyűjtés egésze is az ő hatáskörükbe tartozik.

Ami belevaló. A papírhulladék edényeibe kizárólag újság-, hullámpapír, kartondoboz lapjára hajtogatva, szóróanyagok, csomagolópapír, tönkrement könyvek, prospektusok, elhasznált füzetek kerülhetnek. A műanyag gyűjtőkbe üdítős- és ásványvizes, valamint kozmetikai flakonok, nejlonszatyor és -zacskó, üdítős- és tejesdobozok helyezhetők el, üveghulladékként pedig kiöblített színes és fehér üveg, fedél nélküli befőttesüveg.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 10. 11:09
  „20. pancser 2013.09.08. 10:23
  Ha jól látom,márpedig jól,ezt a kis szösszenetet nem rólam írták! A saját városodban nem nagy az ázsiód!
  A jellemzést hozzáértő ember írta! A paranoid megjelölést ő is rögzítette.Fóbiád a jobboldali megjelölés.
  Ki jobbkezes,jobb lábbal kell fel a pár cipőjéből egyik jobbos és van jobbkezes kesztyűje,valamint a jobb agyi féltekéje
  jobban működik mint "jellemességedé" /ami nem csoda/ az számodra jobboldali "ordas" magatartású.
  Egyre inkább meggyőződésem,te a helyi politikai közéletben alvó ügynök vagy! Aki olvassa badarságaid azt taszítod az szavazatát a szélső jobbra adja,még az is elképzelhető alapítanak egy nagyon nagyon szélsőjobbos pártot.
  6. justitia18 2013.09.07. 11:46

  "Freg elvtárs" kicsit paranoiás emberke, a városháza egyik fontos politikai munkatársa, aki a szocialista rendszerben MSZMP tag volt, most meg szembe köpi az a rendszert, ami diplomát, munkát, kenyeret adott a kezébe...
  ~"Amúgy meg semmire nem vitte, ezért rendkívül irigy és kártékony Freg."~ Soha, sehol sem vállalja az arcát, csak mindenkit becsmérel, főleg azokat, akik objektívan, valósan látják az ország totális gazdasági csődjét, morális züllését, szétesését.”
 • 20. pancser 2013. szeptember 08. 10:23
  „19. abszurdisztán 2013.09.07. 11:47
  Felvetted már a neked járó komposztálót?
  Csak nem társulsz a Jobbik egyik soproni vezéréhez eszmeileg, akinek itt tényleg semmi keresnivalója, gyütt-ment. Én vagyok a féreg az agyában, jól beékeltem magamat, de azért neked talán mégsem illő vele egy tálból cseresznyézni, Lehet, hogy választási bukásitok után együtt cikizitek majd Pintér rendőreit Pesten?”
 • 19. abszurdisztán 2013. szeptember 07. 11:47
  „Pancser, ne feledd el, hogy helyi nagy vezíred is csak egy szabolcs megyei, újfehértói gyütt-ment ....”
 • 18. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 06. 07:24
  „17. pancser 2013.09.05. 23:05
  "Bort iszik vizet prédikál! "
  Nem a tartalmával van a gond, A kiejtése olyan pórias !”
 • 17. pancser 2013. szeptember 05. 23:05
  „16. WeiseÖdenburg 2013.09.05. 15:32
  Nocsak nem tetszik a gyütt-ment, ha rád értik? De nem hagyom magam eltéríteni a témától, ezért javaslom a szemét ügyeket ott tárgyald Sopronban a te Augiász istállódban, ahol össze-vissza .... igen még a falat is bekened vele.
  És ki az aki vagdalkozik, ugrál ide oda? No szöcske ugorj haza vár Sopron!”
 • 16. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 05. 15:32
  „15. pancser 2013.09.05. 11:38
  "Talán nincsenek barátai és egyedül van" ? Számára csak szélsőséges jobbikos és Baloldali szélsőség létezik.
  Írói munkáságat bírálják,kritizálják politikai frázisokkal vagdalózik,jelzőket osztogat.inkontinenciájával kérkedik,néha
  azt fenyegetően használja.
  Pancher .Azt a szintet még nem tudtam elérni mind te ,egyik pártból a másikban! Nem is törekszem rá ! Idegen gyűlölő lettél,hogy" gyütt-mentnek" nevezel ? Korábbi írásaid idegen barátságot tükröznek!
  Az ars poeticád a költői neveddel kiváló ! Bár a modern ars poetica ritkán tanító jellegű,de mi értjük,Móvárra gondoltál.
  ." Hát így aztán marad neked itt a nagy semmi, eltévedt ~~" féreg "~~ a sivatagban." !”
 • 15. pancser 2013. szeptember 05. 11:38
  „14. WeiseÖdenburg 2013.09.05. 09:32
  Ne csimpaszkodj rám mint a pióca a parasztgyerekre, mert azt teszem amit ilyenkor szoktak, megöntözik testmeleg folyadékkal. Akkor leesik, ősi de jó módszer.
  Nincsen dolgod Sopronban, mi közöd neked a városomhoz, gyütt-ment? Vagy be szeretnél lépni az itteni szocikhoz? Szerintem nem vesznek be több okból sem. Hát így aztán marad neked itt a nagy semmi, eltévedt féreg a sivatagban.”
 • 14. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 05. 09:32
  „Puncher./KM./ Ismered ? Elötem van észak hátam mögött dél,balra a nap nyugszik,jobbra pedig kél ! jegyezd meg ! Ha megfordulsz 180 fokot,/teljes hátra arc/ attól az égtájak helyzete nem változik, jobb kezed is marad a helyén a bal szintén. Valószínű ez zavarhatja a jobb agyi féltekéd működését,mert nem vagy tisztában,merre van a jobb és a bal.
  Igazodási pontnak ami fix,akár merre fordulsz a feneked mindig hátrafelé néz ! A tisztelt Móvári hozzászólók sem kedvelik az állandó "okoskodásod" ,mint az idézett 10.számú hozzászóló, kedves gondolatait tárgyilagosan félreérhetetlenül fogalmazta meg. Az értelmezési zavaraid miatt,vagy a vastag "léder" ami az arc szőrzeted alatt van,nem is akarod megérteni.
  A 10.számú kedves hozzászóló felteszi a kérdést ."Talán nincsenek barátai és egyedül van" ?
  Olvasva kusza gondolatú hozzászólásaid, szerintem nem lehetnek barátaid az ilyen mentalitást elviselni nem egyszerű.
  Ezért tiszteltek meg környezetedben élők a kis kedves "féreg" becenévvel.
  10. KálaiÉva 2013.09.02. 13:36
  9. justitia18!
  Talált! Süllyedt! Az állandó okoskodás már szinte bántó! Nem is értem, miért kell neki mindenkit személyesen megszólítania... Talán nincsenek barátai és egyedül van... Én már el sem olvasom a hozzászólásait!”
 • 13. pancser 2013. szeptember 04. 21:22
  „12. WeiseÖdenburg 2013.09.03. 10:29
  Mit keres itt a soproni szélsőjobb vezéralakja? Beleszóltam valaha is a soproni ügyekbe? Hazudozni jönni felesleges, egy percig se gondoltam baloldalinak, az itteni baloldali ellenzék utána nézhet nyugodtan.
  Itt a hulladékszigetekről volt szó, semmi másról. Az hogy egymásra találnak a szélsőjobb soproni fantasztikumokban gondolkodó hangadója és a helyi baloldali szélsőséges megnyilatkozók, lehet a véletlen műve is. Az itteni baloldaliak helyében én a szagukat sem bírnám, még akkor sem ha az utált személy közös. Tessék csak utána nézni, unióellenesség, rasszizmus, idegengyűlölet, és természetesen a baloldalt sem szeretik enyhén szólva. Sopronból két személy is részt vett a szoc-lib kormány elleni zavargásokban, méghozzá aktívan, a fényképeket ma is bárki megnézheti.
  Itt ismétlem arról van szó legyen rend a hulladékszigetek körül. A hulladékot nem szabadna a konténerek mellé dobálni, ez mindannyiunk érdeke. Támogatni és nem bántani kéne azokat akik tovább akarnak lépni, tessék félretenni a nézeteltéréseket a város tisztasága és rendje érdekében.”
 • 12. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 03. 10:29
  „9. justitia18 2013.09.01. 18:55
  Kedves Pancser !

  Csak azt nem érte, miért nem vagy te a polgármester...:::))), vagy helyettese...:::)))
  de azért remélem, a legközelebbi osztogatáskor kapsz majd valami koncot...:::)))

  Nagyon jó ! Okoskodása mellett végig sérteget olyan hozzászólókat,kiknek véleménye éltér az övétől. Átgondolatlan vagdalózása során,engem le szélső jobbosnak titulált,majd rá kettő napra Szoci lettem. Kapott eleget,de minden szégyenérzet nélkül tovább ontja a kellemetlen gondolatsorait. valaki elnevezte "kuka movaricus" -nak.”
 • 11. kotorék 2013. szeptember 02. 16:23
  „10. KálaiÉva 2013.09.02. 13:36
  Kedves Éva , mi lenne , ha a lényeghez szólnál hozzá? Miért van ott az az újrahasznosítható szemét?A legnagyobb tiszteletemmel légy üdvözölve!”
 • 10. KálaiÉva 2013. szeptember 02. 13:36
  „9. justitia18!
  Talált! Süllyedt! Az állandó okoskodás már szinte bántó! Nem is értem, miért kell neki mindenkit személyesen megszólítania... Talán nincsenek barátai és egyedül van... Én már el sem olvasom a hozzászólásait!”
 • 9. justitia18 2013. szeptember 01. 18:55
  „Kedves Pancser !

  Csak azt nem érte, miért nem vagy te a polgármester...:::))), vagy helyettese...:::)))
  de azért remélem, a legközelebbi osztogatáskor kapsz majd valami koncot...:::)))”
 • 8. kotorék 2013. szeptember 01. 09:47
  „5. pancser 2013.08.30. 22:12
  Bármilyen meglepő a papír újrahasznosítható!
  Mindig a cigány lova szindrómával állunk szembe( mire megszokta az éhezést kimúlt) .Mire megszokják a polgárok , hogy szelektív gyűjtés is van , addigra elfelejtik üríteni! Nesze neked környezetbarát nevelés!!”
 • 7. pancser 2013. augusztus 31. 08:49
  „6. dödike 2013.08.31. 08:27
  Ahogy vesszük. A minap egy kerékpáros fiú állt az egyik zöld konténer mellett, kezében egy doboz energiaitallal. Megfigyeltem mit tesz a dobozzal. Beletette a konténerbe, a műanyag palackosba. Nem oda való, de még mindig jobb mintha eldobta volna.
  Ami a konkrét esetet illeti. Én azt az embert hibáztatom aki a konténer mellé pakolt. gondolom, valaki lapra szerelt bútort vett, annak annyi csomagolóanyaga is lehet, hogy egy konténerbe bele sem fér.
  Az a megoldás hogy kidobom a konténer mellé?
  Nem! Ha nem fér bele, megvárom az ürítést és akkor viszem ki az utcára ha a konténer be tudja fogadni, addig átmenetileg a szépen gondozott udvaromban tárolom. Érdekes, hogy aki a magánbirtokra kényes, magasból tesz a közterületre. Ott nyugodtan szemetel, meg vádaskodik, feketít. Aki a konténerek mellé rakja a hulladékát a mind rendetlen ember, nincsen kivétel és nincs erre más magyarázat sem.”
 • 6. dödike 2013. augusztus 31. 08:27
  „Ez még mindig jobb mintha bizonyos nem odavaló szemetet "véletlenül"máshol/pl. út szélén hagynák el.Így legalább egy helyre gyűlik.Igaz hogy ennek a helynek nem ez a funkciója,de egyenlőre ez van.Az jobb megoldás lenne ha gyakrabban ürítenék.”
 • 5. pancser 2013. augusztus 30. 22:12
  „4. kotorék 2013.08.30. 20:36
  A tisztelt városi polgárokat kell szidni a rendetlenjét mert van ilyen bőven. Mondd el nekem hol láttál a megyében vagy az országban olyan hulladékszigetet, ahol rend van a környékén tartósan? Én ilyenre még nem bukkantam.
  Ha megtelik otthon a kukád valamilyen okból, akkor mellé öntöd a konyhai hulladékot? Mert erről van szó! Az ilyen papírokat egy családi házas övezetben el lehet égetni a kazánban vagy az udvaron is egy hordóban. A papír nem füstöl, hanem jól és tisztán elég. sokaknak az utca rendje nem számít, helyesebben a köz rendje!
  Ha csak dobozok lennének ott. Szeretném látni azt is ami a zöld edény mellett van. Találtak már elhullott malacot is az ilyen szigeteken mellett ebben a városban.”
 • 4. kotorék 2013. augusztus 30. 20:36
  „Pancser? Nem látod , hogy vagy az edény kevés, vagy az ürítési ciklus sok? Ott van a fényképen! Miért ezt tovább ragozni?”
 • 3. pancser 2013. augusztus 30. 17:19
  „1. kotorék 2013.08.30. 10:17
  Nem, hanem a gyűjtésnek ezt a módját meg kell szüntetni. Százszor kitárgyaltuk ezt a kérdést, ez a dolog megyeszerte általános, ebből arra következtetek, hogy az országos is. Az emberek már csak ilyenek, nem mindenki, de többen is.
  2. abszurdisztán 2013.08.30. 15:56
  Neked már megint a szokásos. Elvitted már a neked járó komposztáló edényt? Ugye nem?
  Vidd haza és mondd meg annak aki rosszat cselekszik, hogy mi a teendő. Így cselekszik egy városát környezetét szerető ember. Amúgy meg tavaly is így volt.”
 • 2. abszurdisztán 2013. augusztus 30. 15:56
  „A város bármely pontján igaz a fenti cikk. Sűrűbben kellene ezeket a gyűjtőket üríteni és a lakosságnak kultúráltan kellene ezeket használni. Amúgy a zöldhulladél szállítás elmaradásával párhuzamosan a közelünkben lévő erdősáv mellett egyre nagyobb a lenyírt fű kupac, ágakat, falevelet, füvet, mindenféle növényi hulladékot csodálhatunk meg, ha arra sétálunk. Tavaly nem volt ilyen kihelyezés arrafelé.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok nyomában Délvidéken

A mosonmagyaróvári Széchenyi Polgári Kör minden évben kirándulást szervez a szomszédos országokba. Tovább olvasom