Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Szálloda komplexumot építenének Mosonmagyaróváron

Sürgősséggel vette napirendre a képviselő-testület csütörtöki ülésén egy prémium kategóriás szálloda komplexum építésének lehetőségét a városban.

Az osztrák Advisoreal GmbH képviselői mutatták be nagyszabású terveiket a képviselők előtt, illetve kérték a testület szándéknyilatkozatát, amiben a város biztosítja a céget, hogy nem vet gátat a beruházásnak. A cég elképzeléseit Christoph Traunig ügyvezető vázolta. Elmondta: ingatlan fejlesztéssel és tanácsadással foglakozó cégük 2009-ben alakult, az elmúlt évek alatt több magas kategóriájú szálloda megvalósításában is részt vettek Dél-Kelet Európában, de vezényletek már le hasonló projektet Ausztriában és Ukrajnában is több száz-millió euró értékben.

Az ügyvezető elmondta: Mosonmagyaróváron a Mosoni-Duna partján szeretnének létrehozni egy négy csillagosnál magasabb kategóriájú szálloda komplexumot fürdő és wellness szolgáltatásokkal, konferencia részleggel, egy nemzetközi hotellánc üzemeltetésével. A tervek szerint háromszáz embernek adnának itt munkát. A beruházás elindításhoz a cégnek szüksége volt egy nyilatkozatra, amiben a képviselő-testület megerősíti a város érdeklődését és támogatását a projektben.

Erre szükségük van a potenciális befektetőkkel és pénzügyi intézetekkel folytatandó tárgyalásoknál. A cég kért továbbá egy kizárólagosságot is, miszerint a város jövő év márciusáig nem adja el másnak a területet. A testület végül egyetlen tartózkodás mellett megszavazta a szándéknyilatkozatot.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. zöldike 2011. november 11. 12:38
  „Pancser! Ha végigsétálnál Mosontól Óvárig a Fő úton, megnéznéd a lepukkant házfalakat (pl. volt Holzhammer ház a belváros szívében), aztán ellátogatnál a kiemelt üdülőkörzetbe, mondjuk a Gyümölcsös utca környékére autóval, meggyőződhetnél róla: erősen hasonlítunk a fejlődő országokra! Nehezen tudom elképzelni, hogy egy városnéző program keretében ilyen környéket büszkén mutogassunk igényes turistáknak!”
 • 23. INVEKTUS 2011. november 05. 12:03
  „És igen japo
  Az a bizonyos szét támogatott külföldi iparmágnás most itt madagaszkáron
  olcsó külföldi munkaerővel dolgoztat

  NESZEK IGY SZERESÉTEK A HAZÁTOKAT !!”
 • 22. Japo 2011. október 31. 05:56
  „Tudjátok,ha olyan feltételeket adnának itteni befektetőknek és nem b..... a NAV feleslegesen akkor nem biztos,hogy csak külföldi befektetőkkel lehetne ilyen elképzeléseket megoldani.Ha még nem lenne világos miről beszélek akkor nézzétek meg ezt! http://www.youtube.com/watch?v=KlMRn6xVFCY”
 • 21. szabo1936 2011. október 30. 15:23
  „Rbar
  "Nem ismered a vilagot" hat,hogy ismernem? Amikor mar 1955 ota kulfoldon elek abol 21 evet mint hivatasos amerikai katona voltam es veluk igen sok orszagba megfordultam.Utana meg tob mint 22 evet a Boeing repulogyarban eveket American kivul mas orszagokban kikuldetesebn toltotem.Igen sok idoket voltam szalodakban nem 1 hetig a Balatonal.Bankokban 18 honapig laktam szalodaban "Winsdor-Hotel" szoval van egy kis tapasztalatom,hogyy hogyan mukodnek a szalodak.”
 • 20. INVEKTUS 2011. október 30. 12:49
  „pancser ?”
 • 19. pancser 2011. október 30. 08:56
  „18! Nincsen igazad! Minden ilyen hasonló szállodában szerveznek programokat, a városba, a környékre. amit mondasz az egy fejlődő országban lévő szállodára igaz, ahol azt mondják a vendégnek, hogy lehetőleg ne menjen ki a városba, mert a kosz meg a mocsok hagyján, de mivel fehér, vagy kereszténynek látszik, nem biztos, hogy nem történik vele valami! Magyarország nem ilyen. Egy fullos szálloda hozza a befektetőket, mert például szolgál az adott térségben. A környék az ilyen beruházások miatt elképzelhetetlenül felértékelődik. Egy elit szállodában, fodrász kozmetikus, gyógymasszőr, gyógytornász, még ki tudja mi nem kelletik. Ők nem szoktak rosszul keresni sehol, még a takarítónők sem. Ugyanis a magas igényekhez magas szintű munkaerő szükséges, az meg nem olcsó. Szóval ez egy nagy lépés a város számára. Vannak ellenérdekeltek azt tudjuk, de lehet, hogy a nagyobb városi vonzerőből ők is profitálnak.”
 • 18. Rbar 2011. október 30. 00:27
  „A szállodai vendégek "városi pénzköltése"!??
  Ember hol élsz? Vagy nem ismered "azt a világot" amiről véleményt (sületlenséget) alkotsz, vagy nem gondolkozol logikusan. Egy fullos szálloda igényes vendége mit költ szerinted a hotel kerítésén kívül? Segítek: SEMMIT!
  Én is sokszor nyaraltam 4-5 * hotelekben (akár a Balatonon, akár a tengeren), de a vízpartokra soha nem mentünk ki. Nem egy szürke városba, hanem egy pezsgő strandra sem megy ki az ember onnan, ahol minden kívánságát 3-an lesik...”
 • 17. atika3887 2011. október 29. 23:27
  „Igen lesznek munkahelyek,csak fizetésük nem lesz az ott dolgozóknak....Jelen pillanatban ez az egyik legnagyobb probléma.70-80-90 ezer forintból nem nagyon lehet kijönni,és többet nem nagyon adnak,hacsak nem igazgató leszel,de abból csak pár fő kell...Tehát nem biztos,hogy ez annyira jó lesz.iparűzési adó?Elvész,nincs látszatja.”
 • 16. pancser 2011. október 29. 17:54
  „15-höz! Tisztelt "szabó1936" Most teljességgel egyetértünk. Külföldi befektetők igen sok pénzt hoztak az országba. Természetes, hogy nem jótékonykodni jöttek, hanem a befektetéseik hasznát élvezni. Van a környéken egy város, ahol a helyi kicsinyesség nem kedvez a befektetőknek, ők nem adják 1 Ft-ért a telket. Meg is látszik azon a városon, a lakosság fogy, a női fodrásznak kozmetikusnak nincsen forgalma, nincsen magánlakás építés stb. Szerencsére a mi városunk Mosonmagyaróvár más szemmel gondolkodik. Igaz ez még nem Amerika, de a város bármelyik kijáratához mész, mindenhol építkezés, családi ház, Ipari parkból kettő is van, stb. most a Hotel indul. A lakosság gyarapszik, sőt fiatalodik. Mint láthatod itt is vannak akik nem értik a világot.”
 • 15. szabo1936 2011. október 29. 17:38
  „Az termeszetes,hogy a nyereseget kiviszik a befektetok nem szabad egy befektetot aki a sajat penzet kockaztatja osze teveszteni a Maltai Szeretet Szolgalatal azok azert befektetok,hogy penzt keresenek csak egy hulye ember teszi a penzet olyan uzletbe ahol nem tud hasznot csinalni!The name of the game is JOBS!!!”
 • 14. szabo1936 2011. október 29. 17:24
  „Az egesz vilagban a varosok es az allamok udvarolnak a befektetoknek kulfoldi vagy belfoldi az nem szamit.Egy ilyan befektetes igen nagy hasznot tud hozni eg varosnak nem csak az uj allasokal hanem a szalodai vendegek varosi penzkoltesevel is.Miert problema az ,hogyha a ceg nem magyar ha megepitik a szalodat az mindig Mo marad azt nem vihetik kolfodre!Az ingatlant ugy kelene nekik adni a varosnak mint it Amerikaban csinaljak amikor a BMW it epitet egy gyarat az ingatlant $1 dollarert adtak el a cegnek.Sok szerencset a Mosonmagyarovariaknak,hogy minel elob epitsek meg azt a szalodat.”
 • 13. Japo 2011. október 29. 17:16
  „Pancser! <moderálva> Ezek szerint a tesco is magyar? Ember tudod mennyi pénzt síbolnak ki az országból mert ilyen olyan adókedvezményeket kapnak 5-10 évre? Fogalmad nincs mi? Ma nézz utána aztán irj ilyen baromságot,hogy ami itt van az mind magyar. Menj csak ki Albertkázmérpusztára aztán nézd meg a magyar házakat. N.F. apánk idejében mármint a földművelési minisztersége idejében kötődtek az első zsebszerződések arra is,ügyvéd vője segítségével. Ezt akarjátok az egész városban?”
 • 12. Contar 2011. október 29. 08:17
  „Ezzel megoldódik a "hova épüljön a sportcsarnok" kérdés is !?”
 • 11. pancser 2011. október 28. 16:56
  „Nem érdekel az ingatlanok közötti ez meg az, meg hogy külföldi vagy sem. Ami Magyarországon van az magyar. Nem mindegy nekünk, hogy a tulajt Kovácsnak vagy Schmidtnek hívják? Nem mindegy, hogy a macska fehér vagy fekete? Ha megfogja az egeret akkor jó macska! Az biztos viszont, hogy híján vagyunk magas színvonalú szállodáknak. a létesítmény bizonyára nem lesz zajos, miért is lenne az? Igényes vendégeknek nyilván igényes környezet is lesz. Nagyon jó helyen lesz, ott a Duna is, igaz a hangoskodásnak, a parti csehónak nem jó ez a dolog, viszont jó a környéknek, a városnak. Az ottani lakó és üdülő ingatlanok tulajdonosainak most fog felvirágozni. Ha valakinek érdeke az építkezés akkor a környékbelieknek, a panelek egy részért is beleértve, az.”
 • 10. RUDI 2011. október 28. 13:09
  „Nagyon fontossági kérdésről van szó, valójában kell e nekünk, az , hogy mindig minden külföldi kézbe legyen, sok sok telek föld már így is elúszott.A gazdagabb külföldi befektető , könnyebben mozog, látva a lehetőségeket könnyen befektet.Bár látom a jó oldalát is, de mégis óvatossággal közelíteném meg.Mai világba nagyon fontos az ésszerű gondolkodás, és a jó döntések.”
 • 9. Japo 2011. október 28. 09:56
  „A korább jegyző idejében volt ez divat,hogy kiszivárogtatták a terveket,ügy véd férje meg annak makulátlan kollégái pedig gyorsan felvásárolták a szántóföldeket aprópénzért. Na ezért nem lett a táblával jelzett helyen ipari park. Mi erre a bizonyíték? Az az osztrák ember is sok földtulajdonnal rendelkezik az említett helyen, akinek az ügyvédje pont véletlenül a volt jegyző férje.”
 • 8. Japo 2011. október 28. 09:50
  „Az a helyzet,hogy egy része az önkormányzaté és erre irányul a garancia,hogy nem adják el másnak. Ugyanis enélkül a többi sem értékesíthető,ill. kisebb beruházásokra igen,de ekkorára nem. Ez a csont benne, egyébként oda már más is tervezett hajókikötőt,szállodát csak valamiért nincs sehol,már nem testületi tag. Helyette házakat épít silány minőségben amelyeken csak gyűjti az adósságot. Vagy rosszul informáltak?”
 • 7. pancser 2011. október 28. 09:00
  „3. Úgy tudom hogy igen. Az építési szándék a puszta térre irányul , ahová a Sportcsarnokot tervezték. Óriási jelentőségű azoknak akik ott laknak, vagy arra van ingatlanuk, de még a panelosoknak is. Kellemetlen lehet a terjeszkedni nem tudó Termálnak. Ha csak nem jut Máriafürdő, vagy az Eurovegas sorsára.”
 • 6. Lone_wolf.. 2011. október 28. 08:40
  „Normális utak kellenének nem pedig egy moderált szálloda!”
 • 5. Beex 2011. október 28. 08:02
  „3. Japo 2011.10.28. 07:12
  Pár héttel ezelőtt már biztos megvette valamelyik cimbi a parlagon fekvő, gazos, bozótos, semmit nem érő telket...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven új munkahely, 1,5 milliárdos fejlesztés Mosonmagyaróváron

Több mint másfél milliárd forintos beruházás során bővül a műanyag termékek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Nolato Magyarország Kft. mosonmagyaróvári üzeme. Tovább olvasom