Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Sok a ló, de nem elég jó

Sok a ló, szép a környezet, jó a terep, de nincsenek oktatók, jól kiképzett lovak és hiányzik a megfelelő infrastruktúra is. Röviden így jellemezhető a szigetközi szabadidőlovasok és a lovas turizmus helyzete – mondja Simon Ervin, aki már hosszú ideje űzi ezt a hobbit. Szerinte megoldást jelentene egy, a régiót átfogó szabadidő-lovasegyesület létrehozása.
Bár hazánk évtizedekig magas színvonalú lovas turizmussal büszkélkedhetett, a ’ 90-es években az állami gazdaságok privatizációja, a tőke és a támogatások hiánya, valamint a piacok elvesztése miatt szinte megszűnt ez az idegenforgalmi ágazat. A Magyar Lovasturisztikai Szövetség megalakulásával azonban az elmúlt öt évben újra magas színvonalra emelkedett.
A kedvezőtlen külső körülményekkel egyidejűleg a magyar vállalkozók körében egyre nagyobb népszerűségre tett szert a lótartás. Ám nagy problémát jelent a szaktudás, a tapasztalat, valamint az állat-egészségügyi feltételek hiánya. Simon Ervin szerint mindezekre megoldást jelentene egy, az egész térség lovasait összefogó szövetség létrehozása.
A Szigetközben működő számos lovas sportegyesület közül alig néhány foglalkozik csak szabadidő-lovaglással. A fiatalember reményei szerint már idén ősszel megalakulhat a Szigetköz Szabadidőlovas Egyesület. Ez a – körülbelül félezer embert érintő – szervezet lehetővé tenné, hogy a környék magánlótartói egymást megismerve, közös programokat szervezve népszerűsíthessék ezt a sportágat.

Nyári találkozók

Egy-egy ilyen rendezvény közel száz részt vevőt mozgat meg a környékről, ám a műfajnak éppannyi nézője, mint gyakorlója van, így sokszorosan több vendéget vonz. A nyáron két eseményen is ismerkedhetnek egymással a sportág kedvelői a Szigetközben. Július közepén a dunaremetei, augusztusban pedig a halászi találkozón ülhetnek nyeregbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címer és zászló Várbalognak

Címerrel és zászlóval gazdagodott a hétvégén Várbalog: a jelképek felszentelésének szertartását dr.… Tovább olvasom