Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Reméljük, érzik, fontos ez az ügy

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület is csatlakozott a Vizet a Dunába! kampányunkhoz. Erről is beszélt dr. Wlasitsch Mirkó, a civil szervezet elnökségi tagja.
– Örülünk a Kisalföld Vizet a Dunába! kezdeményezésének. Helyben, a mosonmagyaróvári csónakháznál, ismerőseink körében is több száz aláírást sikerült az egyesületünknek összegyűjtenie. Reméljük, hogy a csütörtökön kezdődő Voluta fesztiválon is sokan csatlakoznak majd aláírásukkal a kampányhoz – mondta el dr. Wlasitsch Mirkó, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja, aki már korábban aláírta a Vizet a Dunába! kampányunk aláírásgyűjtő ívét.

– Bízunk benne, hogy a rendezvényen megjelenő több ezer résztvevő átérzi az ügy fontosságát, és segíti a kezdeményezést, hogy végre felelősségteljesen foglalkozzanak e témával az érintett szakemberek – tette hozzá dr. Wlasitsch Mirkó.

Dr. Wlasitsch Mirkó
Dr. Wlasitsch Mirkó


A város vízisport-életét meghatározó szakember szerint Mosonmagyaróvár szerencsésnek mondhatja magát a duzzasztóműnek köszönhetően, mellyel a városban a víz magasságát szabályozni tudják. Dr. Wlasitsch Mirkó szerint ez a példa is jól mutatja, hogy megfelelő szabályozással milyen pozitív eredményeket lehet elérni.

„A duzzasztómű előnyeit élvezzük, amikor a Lajtán jön az árhullám, de a szárazabb időszakokban is. A Rajka és Mosonmagyaróvár közötti megfelelően magas vizet országosan is csodálják az ide látogatók."
A mosonmagyaróvári Itató szabad strandra kilátogatók a csónakháznál és az ott található büfében is aláírhatják a Kisalföld által elindított országos népi kezdeményezés gyűjtőívét, de a hétvégi Voluta fesztiválon is várjuk az ügyet támogatni kívánókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön startol a Voluta fesztivál

Csütörtökön a Lajta-túrával startol a június 21. és 24. között hatodszor megszervezett Voluta… Tovább olvasom