Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Radiátor helyett gázfűtést

A dunakiliti önkéntes tűzoltók Ausztriából vásárolt járművükkel tavaly több bevetésen is helytálltak.

Tüzet oltottak, pincéből szivattyúztak és folyamatosan gyakorlatoztak. A közeljövőben a gázfűtést szeretnék bevezetni szertárukba, télen ugyanis befagyott az autóba az oltóvíz.

Dunakiliti önkormányzat az ausztriai testvérközségétől vásárolt a helyi önkéntes tűzoltó-egyesületnek másfél éve egy tűzoltóautót.
A Steyr típusú, alig több mint húszéves, huszonötezer kilométert futott járművet ajándékba kapták meg. Hogy a vámügyek is leegyszerűsödjenek: cserébe a község háromezer euróval támogatta a lilienfeldi tűzoltó-egyesületet.

Az átíratás, az eredetiségvizsgálat és az egyéb hivatalos iratok beszerzése után sem érte el az autó végösszege az egymillió forintot.
A helyi önkormányzatnak így lehetősége nyílt a régi, elavult Zsuk tűzoltókocsit eladnia, s ezzel is kompenzálni a költségeket. Mára a község neve és címere is felkerült a járműre. Az egyesületnek tavaly jó néhány esetben kellett tűzesethez vonulniuk. Tejfaluszigeten egy nyaraló kéménytüzénél segédkeztek az oltásban, avar- és melléképülettűzhöz vonultak, de még a szomszédos Rajkán egy égő családi háznál is ott voltak a lánglovagok.

Többször szükség volt rájuk egy-egy felhőszakadás után a pincék szivattyúzásakor. Emellett versenyeket, táborokat szerveztek a fiatalabb generáció számára. Az önkéntesek több sikertelen pályázat után az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán százezer forintot nyertek, melyet a szertár tetőzetének felújítására fordítottak.
Idén az épület szigetelését és külső festését szeretnék megoldani. Gondot jelentett, hogy a tűzoltóautóban az oltóvíz télen befagyott, ugyanis nem volt fűtés a szertárban. Ezért most egy olajradiátort helyeztek üzembe, ám a lánglovagok szerint ez még nem jelent végleges megoldást.

Cs. A.
Bevetésre várva:  Az Ausztriából vásárolt kocsi „megszolgálja a pénzét".
Gondot jelentett, hogy a tűzoltóautóban az oltóvíz télen befagyott, ugyanis nem volt fűtés a szertárban. Ezért most egy olajradiátort
helyeztek üzembe, ám a lánglovagok szerint ez még nem jelent
végleges megoldást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névre szóló emlékfák

Az elmúlt öt évben született 34 helyi gyermek egy-egy emlékfát kapott névre szólóan. Tovább olvasom