Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Ötvenmillió forintot kapnak egészségházra

Ötvenmillió forintot kap Halászi a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében egészségház kialakítására.

Az épület – amely a védőnői szolgálatnak, patikának, a házi- és fogorvosi rendelőnek egyaránt helyet adhatna – a jövő év végére elkészülhet.

A védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő, az orvosi rendelő, valamint a patika jelenleg Halászin külön épületben kap helyet. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton sikeresen szerepelt a szigetközi település: elnyerte a maximális támogatást, azaz ötvenmillió forintot egy új egészségház kialakítására.

A Kossuth Lajos utcai üres önkormányzati területre épülhet meg az egészségház, melynek terveit Majthényi Tamás polgármester mutatja.
A Kossuth Lajos utcai üres önkormányzati területre épülhet meg az egészségház, melynek terveit Majthényi Tamás polgármester mutatja.

– Az egészségügyi ingatlanjaink öregek, korszerűtlenek. A védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő kivételével valamennyien külön épületben működnek – indokolja a beruházás fontosságát Majthényi Tamás polgármester. Elmondta: egy, a Kossuth Lajos utcai üres önkormányzati területen 350 négyzetméteres épületet terveztek, mely a már említett szolgálatnak és rendelőknek adna helyet.

– A kiviteli tervek elkészítése folyamatban van. A támogatási szerződést várhatóan ősz elején írjuk alá, majd kiírjuk a közbeszerzést. Reményeink szerint decemberre kiválasztjuk a beruházás kivitelezőjét és jövő év novemberére el is készülhet az egészségház – osztotta meg velünk az építkezés ˝menetrendjét˝ a településvezető. Az ingatlan tervezett építési költsége 80 millió forint, ebből 50 milliós a támogatás. Majthényi Tamás szerint idén minimális összeget kell a kiviteli tervekre fordítaniuk, a nagyobb költség jövőre jelentkezne. A polgármester úgy véli, ha a tervezett költségvetésnek megfelelő ajánlat érkezik, akkor hitelfelvétel nélkül is meg tudják oldani a beruházás finanszírozását.

Az egészségház tetőtere is beépíthető a későbbiekben. Itt akár egy orvosi szolgálati lakás is kialakítható, míg a tervekben egy egészségügyi előadóterem is szerepel vizesblokkokkal. A beruházást követően felszabaduló épületeket a falu közösségi és önkormányzati célokra hasznosítaná.

Olvasóink írták

  • 2. KoPi 2010. augusztus 14. 13:49
    „Sok sikert!”
  • 1. lilagyerek 2010. augusztus 13. 20:32
    „Gratulálok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági koncert Mosonmagyaróváron

Kopf Ádám gyógykezelésére és az Éltes-iskola gyógyászati szakeszközeinek támogatására rendeznek… Tovább olvasom