Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ötven új munkahely, 1,5 milliárdos fejlesztés Mosonmagyaróváron

Több mint másfél milliárd forintos beruházás során bővül a műanyag termékek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Nolato Magyarország Kft. mosonmagyaróvári üzeme. A Lajta-parti város egyik legnagyobb adózó vállalkozása ötven új munkahely teremtését is tervezi a fejlesztéssel.

Már javában épül az új, 3700 négyzetméteres raktárcsarnok a Nolato Magyarország Kft. mosonmagyaróvári beruházásaként, melynek átadását az év végére tervezik. A több mint másfél milliárd forintos fejlesztéshez 430 millió forint támogatást kaptak. A projekt során ötven új munkahelyet teremt a cég.

Johan Arvidsson, a Nolato Magyarország Kft. ügyvezetője és dr. Meleg Norbert, a cég gazdasági és logisztikai igazgatója kifejtette: 2000 óta ez a vállalkozás legnagyobb magyarországi beruházása, mely jó alap a további növekedésre. Amellett, hogy új munkahelyeket teremtenek, a meglévő alkalmazottak továbbképzésének lehetősége is biztosított.

A Nolato története 1938-ra, egy svéd tengerparti halászfaluba nyúlik vissza, hazánkban 2000 óta van jelen. A magyarországi leányvállalat a 2000-es évek második felében lépett a siker útjára, miután a korábbi átszervezést követően a higiéniai, egészségügyi termékek gyártására tért át. A gazdasági igazgató elmondása szerint idén 12 milliárd forintos árbevétellel számolnak. Több mint százmilliós befizetésével a városi kasszába Mosonmagyaróvár egyik legnagyobb adózója.

Nagy István polgármester a városi vállalkozások elé példaként állította a Nolatót, a befizetett adóforintok mellett kiemelve, hogy a most több mint négyszáz alkalmazottat (köztük fogyatékosokat) foglalkoztató cég további ötven munkaerőnek biztosít majd kenyeret. „Mosonmagyaróvár ezen részsikerek által válik sikeressé" – tette hozzá a településvezető.

A raktárcsarnok kialakítása mellett a jelenleg raktárként használt csarnokot úgynevezett tisztatérré, azaz részben steril környezetté alakítják át, ahol új profilként speciális termékeket, többek között dialízisberendezések egyszer használatos részegységeit gyártják majd. A termelés itt 2013 elején kezdődhet majd el. A másfél milliárdos beruházás keretében 16 új fröccsöntő gépet vásárolnak és épületgépészeti rendszerek kialakítása is szerepel terveikben.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2011. október 30. 09:04
  „Eddig a hasonló kisvárosból jövők arcán mindig csak az irigykedést láttam, meg milyen jó nektek, meg szerencsétek van stb. Kedves "Tündenéne" az ilyesmiből lehet megélni, gyarapodni, ebből jut sok minden másra. Nézd meg a városunkat, bármelyik bejáratnál, kijáratnál, építkezések, beruházások. Ipari parkunk kettő is van, mint láthatod, nap mint nap új befektetésekről olvashatsz és új munkahelyek létesítéséről.”
 • 4. INVEKTUS 2011. október 29. 12:00
  „Én elmegyek és jelentkezek !”
 • 3. Tündenéne 2011. október 28. 14:48
  „pancsernek otthon is lesz mit mutatnia a látogatóinak :)”
 • 2. zopika02 2011. október 28. 14:05
  „430 millió 50 új munkahelyre..... nem rossz lenyúlás magyar kisvállalkozók adóforintjaiból.
  Sajnos a kisvállalkozások sorra kimaradnak az ilyen osztogatott pénzekből. A csökkentett munkaképességűek foglalkoztatását törvény írja elő, mert különben további adóterhek rakódnak a vállalkozásra az alkalmazotti létszám függvényében.....”
 • 1. tonybacsi 2011. október 27. 15:39
  „Bundazni már tudnak,focizni nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogással sikeres volt a kutatás

Rendőrök, polgárőrök és helyi lakók összefogásának és megfeszített kutatómunkájának eredményeként… Tovább olvasom