Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az egyházmegye közel ötmillió forintos támogatásával tetőt cserélnek, és az új tanévben frissen meszelt csoportszobák várják az óvodásokat. A több mint százéves tanintézmény épülete 1967-ben esett át nagyobb felújításon.
– A most folyamatban lévő munkálatokra az intézmény fenntartója, a győri egyházmegye gazdasági bizottsága négymillió forintot utalt ki, amihez hozzáadódik a közel hétszázezer forintos egyházmegyei gyűjtés – tájékoztatott Fehér Lászlóné óvodavezető. Ebből az összegből megújul az épület tetőzete, új villámhárítót szerelnek fel, és a maradék pénzből elvégzik a radiátorok cseréjét is.

Az egyházmegyei hivatal által kiírt pályázat egy közösségi tér kialakítására kínált lehetőséget. A pályázati összeg és a szponzorok támogatásával két helyiséget egybenyitottak: itt a nevelőtestület ülései kapnának helyet és fejlesztőszoba is lenne a logopédus és a fejlesztőpedagógus foglalkozásai számára.

Pályázat útján, a püspökség és szponzorok, szülők segítségével az utóbbi években sikerült kicserélni a csoportok bútorzatát, a folyosón a szekrényeket, az udvarra új játékokat vásároltak. Még a nyílászárók, a bejárati ajtó cseréje, illetve a B épület tetőszerkezetének felújítása várat magára.

Mosonmagyaróvár legrégibb óvodája teljes létszámmal kezdi a tanévet: a korábbi évekhez hasonlóan százhuszonöt kisgyerek nevelését vállalják ősztől. A hónap végén a leendő óvodások szüleivel találkoznak a pedagógusok, szeptember végén terményáldást tartanak. A Magyar Madártani Egyesület helyi munkatársai a madármegfigyelő napok keretében a családok legkisebbjeire is gondolnak. Októberben a nagycsoportosok erdei iskolai kiránduláson ismerkednek meg a környezetükkel – nyújtott bepillantást a programokba az óvodavezető.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móvár Regatta tizenegyedszer

Mosonmagyaróvár - A modellezősport népszerűsítésére augusztus 11. és 12. között tizenegyedik… Tovább olvasom