Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Önkormányzati garancia a befejezésre

A tervek szerint jövő év április közepére készül el Mosonszolnok többfunkciós sportcsarnoka. A befejezést elősegítő munkálatok második üteme november 11-én kezdődött el.
Sportcsarnok: A modern épület átadását a jövő év május elsejére tervezik.
Háromszázmillió forintért épít sportcsarnokot Mosonszolnok. Már megkezdték a befejező munkálatokat. Ennek keretében kiépülnek a létesítmény belső elemei, tehát a sportrendezvények mellett akár egy 500–600 főt befogadó bálteremmé is alakítható a küzdőtér, a tekepálya és az edzőterem. Végleges formát kapnak a lelátó és a kiszolgálóhelyiségek. Az intézmény ünnepélyes átadását 2004. május elsejére tervezik.

A Mosonszolnok Községért Közalapítvány által építtetett háromszázmilliós létesítmény finanszírozásához két pályázatot adtak be, ám arra még nem kaptak választ. A képviselő-testület viszont határozatban rögzítetten garantálja a befejező ütem pénzügyi támogatását. A sportcsarnok a falu legmodernebb és legnagyobb középülete lesz. A jobb megközelíthetőség érdekében előtte felújították a Jókai utcát és parkolókat alakítottak ki.

Egyéb helyi beruházások

Török Sándor polgármestertől megtudtuk: a településen átalakították a kábeltévé-szolgáltatás rendszerét és modern csillagpontos hálózatot építettek ki, amelyen a tervek szerint a jövő év elejétől akár internetezni is lehet. A szolgáltatást egy helyi, többségi önkormányzati tulajdonú kft. végzi. A képviselők egy községi, gazdálkodási és üzemeltetési kft. létrehozásáról is döntöttek. A társaság gépparkjának bővítése folyamatos, télen jelentős szerepet vállal a havas, jeges utak karbantartásában, nyáron a parkok szakszerű gondozásában.
Mosonszolnokon közel 300 méter járda épült az elmúlt félévben és jó minőségű útnak örülhetnek az Arany János utca lakói. Korszerűsítették az összes intézmény belső világítását. Átalakították az iskolában a fűtésrendszert és további két tanterem kapott új padlóburkolatot. Folytatódik a temetőben a ravatalozó előtti térburkolat építése és ugyanez a cég végzi a templom előtti díszburkolást is.

Húsznál is több községi pályázat

A polgármester elmondta, húsz feletti az önkormányzat által beadott kisebb-nagyobb pályázatok száma Mosonszolnokon. A legnagyobbak közé tartozik a már említett sportcsarnokra, a 23 millió forintos önrésszel vállalt hat önkormányzati bérlakás építésére, a parókia belső felújítására, valamint az 56 millió önrésszel magvalósítandó saját tulajdonú szélerőmű-építésre beadott projektjük. A kezdeményezések még elbírálás alatt állnak.

Óvodabővítés meghívással

Viszont nem fogadta el a képviselő-testület a napközi otthonos óvoda bővítésére beérkezett ajánlatokat, mondván, a pályázatok irreálisan magas költségeket tartalmaztak. Az intézmény konyhájának, étkezőjének bővítéséről, uniós normákhoz való igazításáról azonban nem mondtak le, januárban meghívásos pályázaton próbálnak alkalmas kivitelezőt találni a munkára. A községben közel húsz családi ház építését kezdték meg idén. Az építkezni szándékozók a következő évtől 68 telek közül választhatnak.

Kellemes szabadidős programok

Mosonszolnokon egyre több ifjúsági program kínál kikapcsolódási lehetőséget. A helyi kultúrház mellett a mosonmagyaróvári DrogPont és a gyermekjóléti szolgálat előadásokkal, programokkal segíti a fiatalokat az egészséges életvitel megtartásában. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez járulnak hozzá a könyvtár számítógépei, a művelődési ház játékai. A település három közérdeklődésre számot tartó nagyobb eseményre készül még idén: közmeghallgatás keretében a polgárok hamarosan megismerhetik a községben tevékenykedő Habau Kft. munkahelyteremtő beruházásainak terveit, több mint 200 nyugdíjast várnak az idősek találkozójára, a községi karácsonyon pedig kellemesen hangolódhatnak rá az év legszebb ünnepére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízszeres bérért mentek az olajmezőkre

A vonzó anyagiak több ezer magyar dolgozót csábítottak a hetvenes években a kazahsztáni Tengizbe. A… Tovább olvasom