Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Önismeretet és csapatmunkát tanult a Levéli Gyermekönkormányzat

A Levéli Települési Gyermekönkormányzat júniusban megújult testülete interaktív játékokon és játékos feladatokon keresztül tanulhatott csoportmunkát, összetartást és önismeretet Dunaszigeten.
"A képzés nem tartalmaz a csapat számára konkrét, kívűlről meghatározott célokat - fontos, hogy azokat a fiatalok maguk határozzák meg." - mondta Kovács Vanda, ifjúságsegítő, képző. A tábor célja, hogy a csapat erősödjön, valamint a GYÖK régebbi és újabb tagjai összekovácsolódjanak, és tisztában legyenek saját kapacitásaikkal is.


A képzés hosszú távú projektekhez is alapot adhat, mint például az Ifjúsági Önkormányzat létrehozása - azaz, ha a fiatalok elmúltak tizennyolc évesek, az ifjúsági-közösségi munkát, részvételüket a helyi demokratikus folyamatokban továbbra is szervezett formában folytathassák.


A képzés a nem-formális pedagógia eszközeire épül - a fiatalok interaktív játékokon és játékos feladatokon keresztül tanulhatnak csoportmunkát, összetartást és önismeretet.

A gyermekönkormányzatokban dolgozók megismerhetik az önkormányzatiságot, a demokratikus működési formákat és eljárásokat. Ezen elvek alapján 15-20 gyermek és ifjúsági önkormányzat működik hazánkban, falvakban vagy kisebb városokban. Tagjait a hatályos választási törvény leegyszerűsített változatával választja meg a település adott korosztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel rendezik meg az első közép-európai sommelier bajnokságot Dunakilitin

Tíz ország sommelier-i mérhetik össze tudásukat szeptember 30-án és október 1-jén a Közép-európai… Tovább olvasom