Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Okmányok nélkül próbáltak Ausztriába jutni

Az illegális határsértőket a hegyeshalmi határátkelőnél tartóztatták fel a rendőrök.
A rajkai határrendészek az osztrák rendőrökkel közös akció során 2013. szeptember 13-án délután a hegyeshalmi határátkelő kilépő oldalán vonták idegenrendészeti ellenőrzés alá a magyar rendszámú taxit és utasait. A gépkocsi két külföldi utasa magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudta, és a tovább utazáshoz szükséges okmányokkal sem rendelkezett.

A járőrök a két huszonéves külföldi fiatalembert tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A határsértők ügyében a további eljárást – idegenrendészeti őrizetük mellett – a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Olvasóink írták

 • 4. oxana 2013. szeptember 15. 15:56
  „3. gralaci

  Nincs joga. Aki beszáll a taxiba, semmiféle okmányt nem kell felmutatni. Oda viszi öket, ahova akarnak.”
 • 3. gralaci 2013. szeptember 15. 14:22
  „Aki a magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudja igazolni, azt hova vigyék? A taxisnak van-e joga a tartózkodást igazoló okmányt kérni?”
 • 2. szetya 2013. szeptember 15. 11:30
  „nekem egy az érdekes.
  a taxis.
  a cikk nem ír róla,hogy mi lett vele.elvileg akkor ő embercsempész...vagy fel sem vehette volna őket....vagy lehúzta az embereket pénzzel s szólt a rendőröknek,hogy viszek kettő határsértőt...ETIKUS dolog.
  kíváncsi lennék,ha beülnék egy taxiba,elvitetném magam a határig(persze nem szólalnák meg magyarul,inkább arab,egyéb nem UNIO-s nyelven)s hogyan számolnának el velem.....persze egységes számlázás mellett....”
 • 1. lilimama08 2013. szeptember 15. 08:22
  „Nincs még elég külföldi nálunk, azért vadásznak rájuk? Inkább engednék őket tovább, fogják el az osztrákok! Meg a v.szabadiakat is vinnék el kollektíven valahova, aztán eressszék őket szélnek valami őserdőben, ott randalírozzanak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelem testközelből a Hansági Múzeumban

Az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Hansági Múzeumban a régészet napjára. Tovább olvasom