Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem Mosonmagyaróváron is

Zsúfolásig megtelt az egyetemi kar biotechnológiai oktató- és bemutatóközpontjának auditóriuma a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem tegnapi nyitó előadásán.
A több mint háromszáz regisztrált résztvevőt dr. Faragó Sándor rektor a Nyugat-magyarországi Egyetem legújabb hallgatóiként üdvözölte. Előadásában az egyetem múltjáról és jelenéről beszélt. „Kiváló témák kiváló előadóktól" – mondta egy résztvevő a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem tervezett programjáról.

Dr. Faragó Sándor az egyetem és a Kisalföld hosszú távú, sikeres együttműködéseként beszélt a rendezvénysorozatról, ami Győr és Sopron után már Mosonmagyaróváron is elindult. A rektor köszöntőjében az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta, szerinte a nyugdíjas-
egyetem pedig kiváló lehetőség arra, hogy ez az idősebb korosztály számára is biztosított legyen. Hangsúlyozta: a városban sokan talán nem is tudják pontosan, mi is az a Nyugat-magyarországi Egyetem, vagy a mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar. „Ami itt van több száz éve és természetes, olyan, mint a napsugár, arra nem vagyunk kíváncsiak." Ezzel az előadás-sorozattal viszont arra sarkallják a résztvevőket, hogy kíváncsiak legyenek és magukénak érezzék az egyetemet – fogalmazott a rektor.

A társszervező Kisalföld napilap nevében a helyi szerkesztőségvezető, Vida István köszöntötte a nyugdíjasegyetem résztvevőit, akik – mint mondta – a leghűségesebb olvasói a lapnak és az elsők, akik jelzik, hogy mit szeretnének látni az újságban.

 Jó témák, kiváló előadóktól
Jó témák, kiváló előadóktól" – mondják a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem résztvevői a programokról


A tapasztalatok szerint ők az elsők továbbá, akik ha kell, segítenek a rászorulóknak, a szerkesztőségvezető utalt ezzel a lapunk által életre hívott, most induló Kisalföld Alapítványra. Vida István hozzátette: a napilap a kezdetektől támogatója a nyugdíjasegyetemnek és a továbbiakban is részletesen beszámol minden eseményéről.

A mosonmagyaróvári kar részéről dr. Schmidt Rezső dékán köszöntötte a megjelenteket, mint mondta: örömmel kapcsolódtak ehhez a programsorozathoz és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy érdekessé, izgalmassá tegyék az előadásokat.

Nagy István polgármester köszöntőjében kiemelte: amikor a nyugdíjasegyetem szervezésébe kezdtek, minden előadó és a lebonyolításban részt vevő azonnal igent mondott. Izgalommal tekintettek az első előadás elé, hogy lesz-e elég érdeklődő, ám megnyugtató látni a zsúfolásig telt termet. A polgármester szerint tanulság lehet a fiatalok számára a nyugdíjasegyetem magas létszáma.

A mosonmagyaróvári nyugdíjasegyetem tegnapi nyitó előadásán dr. Faragó Sándor rektor a Nyugat-magyarországi Egyetem múltjáról és jelenéről adott számot a több mint háromszáz érdeklődő előtt.
Több ismerősével együtt Kimléről jött a nyugdíjasegyetemre Koppi Lajosné, aki mint mondta: nagyon örül, hogy végre Mosonmagyaróváron is elindult az előadás-sorozat. A Kisalföldben folyamatosan nyomon követte a győri és soproni előadásokat, ezért is tekint nagy várakozással a programok elé. – Kiváló témák, kiváló előadóktól – így összegezte Koppi Lajosné a nyugdíjasegyetem tervezett programját. Emellett viszont szívesen hallgatna előadásokat a Szigetközről és a Mosoni-Dunáról is.
– Irigyeltem a győrieket és a soproniakat, hogy náluk megy a nyugdíjasegyetem. Éppen ezért nagy örömmel fogadtam, hogy nálunk is elindult és az elsők közt jelentkeztem – mondta Németh Imréné, aki nagyon jónak tartja a témákat és az előadókat is. Hasonlóan vélekedik Ábrahám Tivadar is. A férfi szerint a városban eddig nem volt ilyen nagyszabású rendezvény a nyugdíjasok számára. Az előadások témái érdekesek, mindenki megtalálja köztük a hozzá közelállót és végre lesz miről beszélgetni, vitatkozni egymás közt.

Sántha Tamásné korábban már részt vett a győri előadásokon, ezért tudta, lakóhelyén is ott lesz az első padsorok egyikében. A választott témákat nagyon jónak tartja, de szívesen hallgatna előadásokat a zenéről vagy művészettörténetről is.

Ugyancsak a művészetek témakörében is szerezne új
ismereteket Láncz Piroska is, aki mint mondta: nagyon jó kezdeményezés a nyugdíjasegyetem, eddig ugyanis ennek a korosztálynak nem szerveztek hasonló rendezvényt a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszaporodtak az internetes ˝lenyúlások˝

Karácsony közeledtével egyre többen kezdenek el szeretteiknek már most ajándékokat vásárolni az… Tovább olvasom