Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Nem jelentkeznek az okmányokért gazdáik

A mosonmagyaróvári okmányirodában több tucat gépjárműtörzskönyv, személyazonosító igazolvány és lakcímkártya vár gazdájára. Régóta és eredménytelenül.
Hosszú ideje jelent problémát a mosonmagyaróvári okmányirodában, hogy az igényelt okmányokat nem veszi át a tulajdonosuk. Törzskönyvek, személyazonosító igazolványok, lakcímkártyák sorakoznak a fiókokban. Az önkormányzati választások előtt különösen aktuális lehet, hogy a személyazonosításra alkalmas okmányok rendelkezésre álljanak, mert enélkül a voksok nem adhatók le. Ilyen hiányok már az előző választási fordulók során is felmerültek. Dr. Pozsgainé Holczhammer Klára, a mosonmagyaróvári okmányiroda vezetője elmondta: ezeket az okmányokat egy év után – ha a tulajdonos nem jön értük – a központba küldik és ott leselejtezik.

Érthetetlen, hogy miért nem kell

– Eléggé érthetetlen, hogy miért nincs szükségük az embereknek az okmányokra – tette hozzá a vezető. – A gépjárművet törzskönyv nélkül nem lehet eladni, sőt, az új típusú forgalmi engedély önmagában a tulajdonjog igazolására alkalmatlan. Személyazonosító igazolványra mindenkinek szüksége van, aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy 2001 utáni vezetői engedéllyel. Mi még soronkívüliséget is biztosítunk azok számára, akik veszik a fáradságot, s eljönnek irataikért. Névre szóló felhívóleveleket is kiküldtünk az érintetteknek, eddig mégsem jártunk eredménnyel – tudtuk meg dr. Pozsgainé Holczhammer Klárától.

Ismét négyezer forintba kerül

A megsemmisítés után – ha valakinek utóbb mégis szüksége van ezekre a papírokra – új okmányt állítanak ki, ami ismételten négyezer forintjába kerülhet az igénylőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluszépítő tervek Dunaszigeten

A sikeres pályázatoknak köszönhető- en Dunasziget érzékelhetően fejlő- désnek indult. A folyamat… Tovább olvasom