Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Nem állt le a milliárdos beruházás

Késik ugyan, de nem hiúsul meg Joe Jackson és az atlantai székhelyű Royal Distribution Inc. kaszinó- és hotelkomplexum-alapítási terve az M15-ös autóút mentén Hegyeshalom és Bezenye határában.
Las Vegas Európa: Egyelőre még semmi jele a gigantikus beruházásnak.
Az utóbbi időben több alkalommal röppent fel a hír az osztrák és magyar sajtóban egyaránt, hogy a Crystal City néven elhíresült gigantikus kaszinó- és szállodaépítés már a tervezés fázisában elakadt. A felvetés nem is meglepő, hiszen már közel egy esztendeje csend övezi a „ Kristályvárost " és az érintett felek is óvatosan nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban.

Ezerszobás tervek

Mint ismeretes – lapunk is több ízben beszámolt róla – , Joe Jackson, a híres zenészcsalád feje, Michael Jackson édesapja 1,8 millió négyzetméteres területet vásárolt Hans Asamer osztrák ingatlanbefektetőtől Hegyeshalom és Bezenye határában 39,2 millió euróért tavaly nyáron. A szerződés szerint az osztrák nagyvállalkozó feladata, hogy beszerezze az építéshez szükséges összes engedélyt és a kaszinókoncessziót is. A Jackson-csoport és az atlantai székhelyű Royal Distribution Inc. által a határ közelében létesítendő Las Vegas Európa szórakoztatókomplexumban a tervek szerint első lépcsőben három, egyenként ezerszobás és saját kaszinóval rendelkező hotel épül, egy soktermes konferenciacentrummal és persze a szükséges infrastruktúrával egyetemben. A megvalósítás körülbelül egymilliárd dollárt igényel.
Hans Asamer jogi képviselője, dr. Lascsik Ágoston a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a tárgyalások és az előkészítő munkálatok folyamatosan zajlanak, ám még nincs újabb előrelépés az ügyben.

Megvették a területet

Vincze Zoltán, Hegyeshalom polgármestere elmondja, egyelőre nem keresték meg az önkormányzatot az építési engedélyek ügyében. Vélhetően a szervezés és a tárgyalások időtartama a tervezettnél hosszabbra húzódott. A másik érintett község, Bezenye első embere, Schmatovich Mátyás szerint a szeptember 11-i események kihatottak a beruházásra. A befektetők a múlt hónapban vásárolták meg a szükséges terület utolsó négyzetméterét is. Mindez azt bizonyítja, hogy nem állt le a folyamat, csak lelassult – mondja a polgármester.
A nagyszabású beruházással foglalkozott az egyik országos bulvárlap is tegnapi számában. Bő terjedelemben, fényképes cikkben számolt be Jackson úr helyszínen tett látogatásáról is. A dunakiliti Hotel Princess Palace igazgatója, Fördős Károly a Kisalföldnek megerősítette: Jacksonék bejelentkezés nélkül érkeztek a villámlátogatásra. A tizennégy tagú társaság megebédelt, majd egy különteremben tárgyalt a szállodakomplexumról. Az igazgató szerint Jackson rendkívül közvetlenül viselkedett, végigjárta a kastélyt és pozitívan vélekedett a környékről. Történt mindez múlt év nyarán...

Korábban:

Mégis lesz kaszinó Hegyeshalomban? (2002.05.14.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a ló, de nem elég jó

Sok a ló, szép a környezet, jó a terep, de nincsenek oktatók, jól kiképzett lovak és hiányzik a… Tovább olvasom