Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem adott elsőbbséget a Volkswagen sofőrje, hárman ütköztek Mosonmagyaróváron - fotók

Négy ember és három autó sérült meg abban a balesetben, ami péntek délután történt a Terv és Gorkij utcák kereszteződésében Mosonmagyaróváron.

Egy Volkswagen Passat haladt a Gorkij utcán, amikor a vizsgálat eddigi adatai szerint a Terv utcához érve a "stop" tábla ellenére nem adott elsőbbséget a neki jobbról, a védett úton érkező Nissan terepjárónak.

A Nissan vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést, a Volkswagen oldalába csapódott, amitől a személyautó átvágódott a kereszteződés túloldalára.

Itt neki ütközött a szemből érkező, a "stop" táblánál megállt Audinak, majd mindkét jármű az út menti füves területre csapódott. A mentők négy sérültet szállítottak kórházba.

Néhány hónapja hasonló baleset történt szintén ennél a kereszteződésénél.

Akkor szintén három autó ütközött össze, miután az egyik nem állt meg a "stop" táblánál.


Nem adott elsőbbséget a Volkswagen sofőrje, hárman ütköztek Mosonmagyaróváron

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. pancser 2012. július 17. 11:45
  „Arra jártam és azért történt valami, felfestették és jól látható az úttesten a STOP felirat. Köszönjük a gyors intézkedést, talán nagyobb lesz a biztonság!”
 • 34. Rbar 2012. július 16. 23:42
  „Hajni75, azt a >vétlent< én csupa kisbetűvel írnám a helyedben, mert egy dolog, hogy nem kapott elsőbbséget, egy dolog, hogy védett úton haladt, viszont rá és az utasaira ugyanúgy vonatkoztak volna egyéb szabályok, amiket mint tudjuk, nem nagyon tartott be...
  Apropó! Mit keres munkaidőben egy céges autóban egy várandós, 7. hónapban lévő kismama??? Csak nem a város fenntartási ügyeit intézte?”
 • 33. xjs 2012. július 15. 17:56
  „Hajni75:
  Jobbulást, és örülök hogy nem lett komolyabb baj.

  Ezzel a "lecsukás" dologgal mondjuk nem értek egyet, mert egy figyelmetlenségből keletkező balesetnél azért börtönről nem beszélhetünk. Bár ki tudja miért nem állt meg, az megint más kérdés...

  Mondjuk a cikk nem nagyon említette, hogy a 4 sérültből vajon hányan voltak/voltatok bekötve?

  Egy nem bekötés terhesen szerintem nagyobb felelőtlenség - mivel tudatos, mint nem tudatosan átmenni egy stoptáblánál. Szóval én nem írogatnék olyanokat egyből hogy börtönt kapjon mindenki mindenért...”
 • 32. pamutzokni 2012. július 14. 19:16
  „"Talán még az antiszemita Marx Károlyról is van közterület elnevezve?"

  Van is meg nem is :)
  Át akarták nevezni a Marx Karcsit, de az ott élők leszavazták az új név javaslatot.
  Köztes megoldás született: Marx Károlyból lett egy szimpla "Károly utca".”
 • 31. Mankapunka 2012. július 14. 17:43
  „Ennyi fusztrált az embert,hogy mindenkit le akarnak csukatni,meg örökre eltiltani a vezetéstől.

  Hol élek Apámmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm?”
 • 30. Hajni75 2012. július 14. 15:59
  „9.sicc-nek üzenem: a négy sérültből 3-mat a VÉTLEN Nissan-ból vittek kórházba, (ráadásul az egyik egy hetedik hónapban lévő kismama), a "szuperjárgányokból" csak egyet. A háromból egy még mindig kórházban van!

  A többi okoskodónak üzenem: Szerintem a legfontosabb, hogy a sérültek minél előbb talpra álljanak, és nem azon kéne vitázni, hogy látható-e a stop tábla, vagy mennyire veszélyes ez az útszakasz! Én remélem nagyon meghurcolják azt az autóst, aki észre sem vesz egy kereszteződést, neki megtiltanám, hogy beüljön még a volán mögé, és persze lecsuknám!
  Én is régóta vezetek, és ha egy ismeretlen útszakaszon vagyok, akkor is megállok egy kereszteződés előtt, telejesen mindegy kinek van elsőbbsége.
  Ja, és én voltam az a kismama, és csak annak örülök, hogy ilyen nagy kocsival voltunk, és ezért nem lett komolyabb bajunk!”
 • 29. Lone_wolf.. 2012. július 14. 15:05
  „23.ÁÁ senki sem megy arra..Csak az a mindenki aki nem óhajt a sallai végi lámpába futni vagy pedig a gimi vagy a lomb utca felé kerülni fél kilométert a tesszkóó vagy a park center felé. :)”
 • 28. hümm 2012. július 14. 12:07
  „Vannak veszélyes kereszteződések: Győr Metró, Hegyeshalmi régi Y kijáró sokan halnak meg mégsem csinálnak velük semmit.”
 • 27. Senki* 2012. július 14. 09:27
  „Még néhány baleset és lesz rendőrlámpa a környéken. Így volt ez a város más részein is.
  Persze, hogy lesz-e pénz rá.............. az kérdés.
  A közlekedési szabályokat meg nem vitatni kell, hanem betartani . milyen egyszerű is lenne az ÉLET!”
 • 26. le-gott 2012. július 14. 09:17
  „19. rázó 2012.07.13. 22:42

  Jééé!
  Móváron még van Gorkij és Terv utca?? Talán még az antiszemita Marx Károlyról is van közterület elnevezve?

  Hogyne volna.Hiszen itt csak pár száz embert öltek meg az elvtársak. Meg is kell őrizni az utókornak . Az Öreg Fűzfa házán most is ott díszeleg. Azt mondta , míg Ő él , onnan levenni nem engedi.”
 • 25. Bazsi43 2012. július 14. 08:48
  „A szabály az szabály. Azért van, h tartsd be és nem lesz gond. Ennél fontosabb, h hogy vannak a sérültek?”
 • 24. ekkenekepen 2012. július 14. 08:44
  „pártíz milliót itt is sikerült egy pillanat alatt elszórni egy balfaxkodás miatt. Szerencsétlen autók...”
 • 23. pancser 2012. július 14. 08:41
  „22. Okos parktervező, nem épít utat, hanem megvárja , hol tapossák ki a füvet a látogatók és a kitaposott ösvényekre építi az utat. Itt az a baj, hogy a Mofém gyár múltjából maradt a mostani formáció, holott azóta a közlekedők is meg a közlekedés irány is megváltozott. Valamikor a mostani védett úton ezernyi bicikli, gyalogos, autó és busz jött ment műszakváltáskor a gyárba. Ma ez nincsen, viszont van egy Lajta lakókert, ahol igen sokan laknak, van egy üzletközpont ahova sokan járnak. A Gorkij után közlekednek a Rajkáról, Bezenyéről jövők, továbbá a Szigetköz jó része Halászi felől. A Mosoniak, meg a panelosok a főútról közelítenek, vagyis a Terv utca korántsem visz akkora forgalmat mint a Gorkij utca szerintem. Minden esetre egy forgalomszámlálás után dönteni kéne valamit, míg halott nincsen.”
 • 22. hunter111 2012. július 14. 07:22
  „Nem a táblákkal kéne variálni,hanem a szabályokat maradéktalanul betartani.Ennyi!”
 • 21. amivarosunk 2012. július 14. 06:37
  „Ahogy van még Úttörő utca és Határőr utca (1959) is. Az utóbbi az Ipartelepen ,az 1956.október 26-ai sortűz helyszíne mentén haladva őrzi a sortüzet lövetők és lövők emlékét.”
 • 20. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012. július 14. 06:00
  „nem a kereszteződés veszélyes, hanem az emberek
  de jellemző, mindig hárítani kell az emberi hibákat, most épp a kereszteződésre....”
 • 19. rázó 2012. július 13. 22:42
  „Jééé!
  Móváron még van Gorkij és Terv utca?? Talán még az antiszemita Marx Károlyról is van közterület elnevezve?”
 • 18. pancser 2012. július 13. 22:12
  „16 "Olajos" arra járok gyakran az üzletek miatt, miért lenne butaság amit mondok? Szívesebben hajtok be a Hold utcába, mint elkanyarodni a Mofém felé, ahol egy idióta derékszög STOP van. A Lajta lakókertbe igyekvőknek, vagy az onnét jövőknek, akik vannak szép számmal nem STOP táblát kéne adni. Most úgy van minden mint amikor a MOFÉMba ezrével jártak dolgozni. Egyébként a Hold utcába vezető út és a Hold utca is jelentősen szélesíthető meg is kéne csinálni legalább olyan szélesre, mint a tescós körforgalom előtti szakaszt.”
 • 17. Alex64 2012. július 13. 20:52
  „Maga a közlekedés veszélyes ezt mindenki tudja. A szabályokat pont ezért alkották. Ezt meg nem mindenki hajlandó betartani. Egy-két baleset (magát magasabb rendűnek tartó, rá szabályok nem vonatkoznak ember) miatt nem kell semmit változtatni mert utána meg majd az lesz a baj, hogy a megszokott változott”
 • 16. Olajos 2012. július 13. 20:20
  „A Pancser által javasolt megoldás butaság... Mindennap arra járok és így jó a rend ahogy van. Amúgy a gond azzal van, hogy nemigen lehet észrevenni a kereszteződést... Főleg egy nem idevalósi van nagy gondban.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb szakaszokat villamosít a GYSEV

A Porpác – Mosonszolnok, valamint a Szombathely – Zalaszentiván szakaszok… Tovább olvasom