Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Négyszáz csomag talált gazdára

Mosonmagyaróvár önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is készített ajándékcsomagokat általános iskolások számára. Az intézmények ajánlásával négyszáz gyermeket ajándékoztak meg 1,6 millió forintból.
A mosonmagyaróvári iskolások közel 4 ezer forint értékű, egyforma tartalmú, édességekkel, finomságokkal, déligyümölccsel megrakott csomagot vehettek át a Flesch Károly Kulturális Központban tartott ünnepségen. A rendezvényre a mosoni plébánia ajánlott fel fenyőt. A fát az Ujhelyi-iskola diákjai díszítették fel, akik zenés, táncos, több mint egyórás műsorral örvendeztették meg az ünneplőket. Az önkormányzat 1990 óta szervez karácsony környékén a mostanihoz hasonló akciókat. Azóta szerencsére minden évben több jut ajándékozásra. Idén közel 1,6 millió forintot fordítottak a gyermekek megajándékozásra.

Az önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálattal együtt a nyári vakációhoz hasonlóan a téli szünetben is folytatta a gyermekétkeztetést rászoruló gyermekek számára, közel kilencven iskolás jutott így naponta meleg ebédhez. Ezenkívül hozzájárult ahhoz, hogy a város hajléktalanjai ne szenvedjenek hiányt gyógyszerben és élelmiszer-utalványokat is adott a kérelmezőknek. Az önkormányzat a város karitatív szervezeteivel, egyházaival egyeztette az év végi adományozásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilvia beköltözik?

Nagy esély van rá, hogy a szerdán  induló ValóVilág második részében mosonmagyaróvári… Tovább olvasom