Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Négyen indulnak az időközi választáson

Az utak állapotának javítását, illetve a Frankel-lakótelep környékének rendbetételét tartják a legsürgetőbb feladatnak a városrészben az időközi önkormányzati választáson induló képviselőjelöltek a mosonmagyaróvári hetes körzetben.
Időközi választást tűzött ki a helyi választási bizottság Mosonmagyaróvár hetes számú körzetében Vida László önkormányzati képviselő decemberi halála miatt. Az új szavazás azért szükséges, mert az elhunyt képviselő egyéni – szocialista–szabad demokrata – jelöltként jutott be a testületbe. A választókörzetben lakóknak március 19-én kell majd az urnák elé járulniuk.

Az időközi választásra a jelöltállítás határideje a napokban járt le. A jelölteknek vélhetően nem okozott különösebb nehézséget a megfelelő mennyiségű kopogtatócédula összegyűjtése, hiszen mindössze tizennyolc darabot kellett benyújtaniuk a helyi választási bizottsághoz. A megadott határidőre négyen jelentették be jelöltségüket és gyűjtötték össze az ajánlószelvényeket. A körzetben élők a március 19-i voksoláson Huszár János (MDF), Kern Éva (SZDSZ-MSZP), Leitner Zoltán (független) és Nagy István (Fidesz-KDNP) közül választhatják majd ki, hogy melyikük képviselje érdekei- ket őszig az önkormányzatban.
A Kisalföld azt tudakolta a jelöltektől, hogy mit tartanak a legégetőbb problémának a városrészben.

Nagy István, a Fidesz és a kereszténydemokraták közös jelöltje szerint kritikus a körzetben az utak és a járdák állapota, mielőbb gyalogátkelőhelyet kell létesíteni a Kossuth és a Hanság utca kereszteződésében, meg kell tartani a körzet családi házas részének zöldövezeti jellegét, halaszthatatlan a Frankel-lakótelepen a játszótér és sportpálya felújítása. Fontos feladat továbbá a Frankel és a Bakó utcai lakótelepen a galambok okozta probléma megoldása, hirdetőtáblák és padok kihelyezése.

A szabad demokraták és a szocialisták közös jelöltje, Kern Éva a körzetben az utak állapotát és a vízelvezetés problémáját tartja a legsürgetőbb feladatnak. Emellett a Frankel-lakótelepi oktatási intézmények körüli parkolás is megoldásra vár, a játszótér is rendkívül rossz állapotú, valamint a lakótelep házainak bonyolult számozására is megfelelő megoldást kell találni.

Leitner Zoltán, az Összefogás Mosonmagyaróvárért Egyesület támogatásával induló független jelölt a körzet belső úthálózatának áldatlan állapotán szeretne elsősorban javítani. A Frankel-lakótelep elöregedett házainak rekonstrukciója is sürgető feladat, amihez állami, illetve önkormányzati támogatás szükséges. Az oktatási intézmények körüli parkolásra is megfelelő megoldást kell találni, a Frankel-lakótelepi játszótér felújításra vár, valamint a csapadékvíz-elvezetést is meg kell oldani.

Huszár János, a Magyar Demokrata Fórum jelöltje elődje félbemaradt munkájának folytatását tartja elsődleges feladatnak. Elengedhetetlen feladat a Kossuth utcán a kerékpárút kialakítása, valamint a Hanság utcán a tömegközlekedés megoldása.

Kik szavazhatnak?

A hetes számú választókörzet két szavazókört foglal magába. A 13-as számúba tartozók a Bolyai-iskola Régi vámház téri épületében adhatják majd le a voksukat. Ehhez a szavazókörhöz tartoznak a Fertő sor 2–32-ig, a Gyári út 14–78-ig, illetve 19–83-ig, Kismartoni utca, Lőpor utca, Szél utca, Tarcsay utca, Tétényi utca, Tulipán utca és Vitéz utca lakói. A 14-es számú szavazókörhöz tartozók a Bolyai-iskola Szent István király úti épületében voksolhatnak. Idetartoznak az Árpád utca 2–26-ig és 1–29-ig, a Bakó utca, a Frankel-lakótelep, a Frankel Leó utca, a Gyárfás utca, a Hunyadi János utca, a Kossuth Lajos utca 14–36-ig és 17–67/A-ig, a Móra Ferenc utca 1–13-ig, illetve 6–18-ig, valamint a Szent István király út 21–45-ig és 8–22-ig lakói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

482 tonna hulladék Ausztriából

Négy és fél hónapon át úgynevezett zöldlistás hulladékot hoztak be Auszt- riából a jánossomorjai hulladéklerakó válogató-bálázó gépe próbaüzeméhez. A 482 tonna fa-, papír-, műanyag- és fémhulladékból semmit sem raktak le a depóniában, mindent továbbértékesítettek – állítja a Rekultív Kft. tulajdonosa. A környezetvédelmi felügyelőség vizsgálja az importot. Tovább olvasom