Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

˝Nagyokat éreztem és szenvedtem˝

Sorozatunkban a megyei középiskolák egykori, ismertté vált tanulói beszélnek diákéveikről. Ezúttal Marjai Virág színésznőt kérdeztük, aki most a Gárdonyi Géza Színházban dolgozik.

Több híres darabban játszott már, többek között A kripliben, a Hippolyt, a lakájban is. Filmszerepek is fűződnek a nevéhez.

„Az általános iskola hat osztályát a Püski Általános Iskolában végeztem. Utána kerültem Mosonmagyaróvárra a Kossuth Lajos Gimnáziumba, a hatosztályos, két tannyelvű tagozatra. Eleinte bizony voltak nehézségeim. A némettudásom elmaradt a többiekétől. Szorgalmas voltam, így ez a probléma hamar megoldódott. Annál inkább gondot okoztak a reál tárgyak. Imádtam az irodalomórákat, a nyelvórákat, de a matek, a fizika, a kémia sehogy sem ment. Kisgyerekkorom óta színésznő szerettem volna lenni. Tagja lettem a gimnázium leánykarának és a Karsai Alfonzné által vezetett versmondó körnek is. Rengeteg versmondó versenyen részt vettem, ahol sikereket értem el" – idézte fel a színésznő az ezredforduló előtti éveket.

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumba járt Marjai Virág. A színésznő az 1999-es tablóképén és most.
A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumba járt Marjai Virág. A színésznő az 1999-es tablóképén és most.


Virág 1999-ben érettségizett, majd az ELTE német szakán folytatta tanulmányait, egészen addig, amíg harmadik próbálkozásra sikerült bekerülnie a Színművészeti Egyetemre. „A tanáraim egy idő után elfogadták, hogy a reál tárgyakhoz egyszerűen semmi affinitásom nincs. Emlékszem, egyszer arról győzködtem Bekő tanár urat, hogy nekem bőven elég, ha ismerem az alapműveleteket: a logaritmusra, kombinatorikára egy színésznőnek semmi szüksége nem lesz. Mosolygott, lojális volt, de azért nem adta fel, hogy a fejembe verje a számomra teljességgel értelmetlen dolgokat. Volt néhány tanárom, akiket igazán a szívembe zártam. Ezért is rázott meg nagyon Wohlmutter tanár úr hirtelen halála. Pap Mária tanárnővel különös kapcsolatban voltunk. Azon túl, hogy remek angoltanárnak tartottam, nagyon sok időt töltöttünk vele az osztállyal. A nagy kedvencem mégis az irodalomóra volt. Szentkuti tanárnő vezetésével mindig értékes beszélgetések alakultak ki" – mondta Virág, aki állandóan szerelmes volt. „Persze reménytelenül. Nagyokat éreztem, nagyokat szenvedtem" – fejezte be mondandóját a színésznő a gimnáziumi éveiről.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vakvezető kutya névadó ünnepséget szervezett a Lions

A Golden Triangel nemzetközi program keretén belül vakvezető kutyák névadó ünnepségén vettek részt a… Tovább olvasom