Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: Aggályos a hőszerződés

A tervezett geotermális erőművel kapcsolatban fogalmazta meg aggályait Kovács Tamás, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi szervezetének elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.
Kovács Tamás kifejtette: a jelenlegi hőszolgáltató MESZ Kft. és az önkormányzat közötti szerződés 2019 végéig szól. A politikus szerint éppen ezért kérdéses, hogy amennyiben a geotermális erőmű a következő évtől működik, akkor ki és milyen mértékű kártérítést fizet a MESZ Kft.-nek.

Az elnök hozzátette: a tervezett geotermális rendszer nem biztosítja a város hőigényét. Ezzel szemben a MESZ a megkötött hosszú távú hőszolgáltatási szerződés alapján ezt 2019 végéig biztosítja.

Kovács Tamás kitért arra, hogy a képviselő-testület tavaly februári határozata a MESZ részvételét is feltételezi a további hőszolgáltatásban, ám ez a megállapodás a céggel még nem jött létre és egyeztetésre sem került sor ez ügyben. Az elnök szerint a geotermális hőszolgáltatóval kötött megállapodás azért sem fogadható el, mert a társaság ragaszkodik a garantált mennyiségű hőátvételhez, ám a rendszer üzemeltetésére és biztonsága érdekében nem vállal semmit.

Ezzel szemben a MESZ a szerződés alapján garantálja a város hőigényének kielégítését megfelelő tartalékkapacitással és az ehhez szükséges éves gázlekötéssel, illetve az esetleges gázellátási zavar miatti pótlólagos olajtüzeléssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy gyermek, egy palánta

A Tavaszi zsongás programsorozat keretében, a Föld napjához kapcsolódóan hirdette meg a mosonmagyaróvári Lurkóvár Óvoda az Egy gyermek, egy palánta akciót. Tovább olvasom