Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Mozihét igényes nézőknek

Mosonmagyaróvár-A nyári fesztivál keretében a Fehér Ló Közösségi Ház a gyermek- és a magyar filmek szerelmeseit várja augusztus 13. és 19. között.
Hetedik éve rendeznek a Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál keretében filmvetítéseket a Fehér Lóban – tudtuk meg Sörös Katalintól, a közösségi ház képviselőjétől. Az első három évben többnyire csak gyermekfilmeket vetítettek, de 2003-tól már esténként a felnőttek igényeire is építhették a programokat.

– Cél az, hogy a nagyon jó magyar filmek is elkerüljenek a közönségükhöz. Nagyon fontos, hogy a rendes moziár felét kérjük a filmekért, így sokan eljöhetnek akár családosan is a vetítésekre – hangsúlyozta a programszervező.

A szervezők azokat várják a filmhétre, akik szeretik a vidám, de elgondolkodtató magyar filmeket, a tehetséges fiatal színészeket, rendezőket. Sörös Katalin szerint a magyar film helyzete elég sajátságos: az ország azon részén, ahol a mozizás hagyományosan jó szórakozás, a kultúra része lesz, ott elfogadott, kedvelt kikapcsolódási forma.

A gyermekfilmek délután 5 órától kezdődnek, a magyar filmeket 7 órától vetítik. A gyermekfilmhéten hétfőn a Verdák című film tekinthető meg, 14-én, kedden a Csodacsibe, 15-én, szerdán a Hangya boy, 16-án, csütörtökön az Arthur és a villangók, 17-én, pénteken a Nagyon vadon, 18-án, szombaton A Robinson család titka, míg az utolsó napon, vasárnap az Elvitte a víz című produkció.

A magyar film rajongóinak kedveznek este 7 órától a fesztivál szervezői. Hétfőn a Hasutasok, kedden az S. O. S. szerelem, szerdán a Körhinta, csütörtökön a Konyec – Az utolsó csekk a pohárban, pénteken a Budakeszi srácok című filmet vetítik. Vasárnap az Egy bolond százat csinál című film zárja a mozihetet.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől megújult óvoda várja a százhuszonöt apróságot

Mosonmagyaróvár - Megújul a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvoda százhuszonöt éves épülete: az… Tovább olvasom