Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Most már az összefogás sem segített

Darnózseli - Hiába fogott össze a falu és a környékbeliek, s gyűjtött a jótékonysági meccsen és esten több százezer forintot: a súlyos beteg, 24 éves darnózseli Bokor Eszter tegnap éjjel elhunyt. Rövid időn belül ez a harmadik érthetetlen tragédia a településen.
A másfél éve súlyos betegséggel küzdő lány felépüléséért néhány hete jótékonysági futballmeccset, múlt héten estet szerveztek a településen. Több százezer forint jött össze, minden követ megmozgattak a helyiek – barátok, családta-
gok, ismerősök és ismeretlenek – a falu énekes büszkeségéért, a 24 éves főiskolás lányért. Mindhiába. Az alábbi emlékezést barátai, szereplőtársai, Cseh Vilmos, a Baráti Társaság Darnózseliért Egyesület elnöke és Fazekas Zoltán polgármester fogalmazta és juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Hívő emberként hiszem és vallom azt, hogy amit az Atya tesz, nem öncélú esemény. Mégis egyszerű és lázadozó földi halandóként keressük a magyarázatot. Szomorú hónapjaink vannak. Anyák napján játék közben egy kisgyermeket, néhány napja családi nyaralás alatt egy fiatal édesapát, most pedig egy fiatal lányt ragadott ki a könyörtelen halál közösségünkből. Darnózseli újra gyászol. Másfél éve a családok, rokonok, barátok együtt aggódnak, ugyan, mi az a kór, ami hatalmába kerített téged, amit senki nem tud felismerni. Döbbenetes volt az a tavaly május 12-i este, amikor Darnózseli plébániatemploma megtelt, hogy imaláncot alkotva érted imádkozzanak idősek, fiatalok, barátok, osztálytársak, amihez csatlakoztak községünk testvértelepülései is. Egy időben hangzottak el a katolikus és a református templomokban a könyörgések, Erdélyben a Hargitán és a Maros partján, Kárpátalján a beregszászi hegy aljában, Felvidéken a Dudvág mellett: »Uram, segíts meg Esztert, gyógyítsad meg őt!« Három hete a jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen már újra bíztunk, hogy valami javulás talán elindulhat, egy reménysugár csillant fel a gyógyulás felé. Pénteken a jótékonysági gálaműsoron már aggódva – hisz tudtuk, hogy heroikus küzdelmet vívsz a kórházi ágyadon betegségeddel – és visszafojtott könnyekkel küzdve – amiből a közönség nem láthatott semmit –, de még mindig reménykedve érted énekeltünk, zenéltünk, táncoltunk, s a végén mint egy lánc, amely összetart és megvéd az illetéktelen behatolótól, fogtuk egymás kezét a színpadon, s énekeltük Neked, Érted, hogy »azért vannak a jó barátok…«.
Ez alatt a több mint kétórás műsor alatt rengetegszer elénk villant egy-egy kép, amelyeken szerte a megyében, a sok-sok falunapon, a kistérségi találkozókon, városrészi napokon, nyugdíjas-találkozókon, polgári napon a zenei csemege a mindig mosolygó „Bokor leányok és Marci” semmivel és senkivel össze nem téveszthető stílusú produkciója volt. Az, ami szólt az időseknek, a fiataloknak, és szólt a világ magyarságának.
Évek óta tervezgettünk egy közös nagy műsort is, amit előadhatunk majd a táncosokkal, zenészekkel együtt Erdélyben, Kárpátalján és a Felvidéken. Nem siettünk és a Nagy Rendező megállította a próbát. Ez már csak torzó maradt. Tudtuk és láttuk is, hogy beteg vagy, de mégis reménykedtünk. Most a döbbenet perceit éljük át mi is.
Végleg elment egy hang, végleg elment egy barát, akit szerettünk. Elment egy fiatal lány, akinek, mint oly sok kortársának, tervei, álmai voltak; aki munkáról, családról álmodott, gyermekekről, akik mint ő és testvérei, majd szintén örökölni fogják édesanyjuk hangját. Elmentél, csendesen, ahogy éltél. Elmentél, hogy énekeddel az angyalok karát is túlszárnyalva, hogy csendességeddel, visszahúzódó szerénységeddel, amivel nagyon sokak szeretetét kivívtad magadnak itt a földön, példát mutass nekik és nekünk is. Köszönjük azokat az éveket, amelyeket Veled tölthettük, a Veled való fellépéseket, amiben gyönyörködhettünk nézőként, szereplőtársként, rendezőként. Nyugodj békében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák motorokat lopott

Nickelsdorf - Lopott motorokat próbált Magyarországra szállítani egy magyar férfi, aki ráadásul az… Tovább olvasom