Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Most Dunakiliti lett a nyerő iskola

A dunaszigeti önkormányzat hétfői ülésén újra határozott az iskolaátszervezés ügyében. Az új – immár végleges – döntés szerint a tanintézmény csak a hetedik-nyolcadik osztálytól válik meg, melyet Dunakiliti fogad be.

„Egyelőre még nem tudni, hogy a döntés hatására hány pedagógus állása maradhat meg Dunaszigeten és hány itteni diák fog beiratkozni a dunakiliti iskolába, de az már biztos, hogy a helyi önkormányzatra nagy anyagi terhet fog róni az újabb határozat" – fogalmazott Tóth István, Dunasziget polgármestere.

A település vezetője elmondta: hétfőn konszenzus született, a képviselő-testület három tartózkodással és hét igennel Dunakiliti mellett tette le voksát.

A helyi iskola így csak a hetedik és a nyolcadik osztálytól válik meg. Az ülésen létrejött egy bizottság, melynek vezetője Belovitz Károly alpolgármester, tagjai a képviselők, pedagógusok és szülők.

A bizottság tesz majd javaslatot arra, hogyan oldanák meg a gyerekek szállítását a tanév során, ugyanis jelenleg Dunakiliti és Dunasziget között sűrűbb buszjáratokra lenne szükség. A tervek szerint a társulási szerződést jövő hét során írja alá a két önkormányzat.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hédervár maga dönthet

Ha Hédervár szeretné, saját rendelettel történelmi város címet adományozhat – magának. Tovább olvasom