Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár legfontosabb egyesülete húsz éves + galéria

Mosonmagyaróvár - Az évfordulót szombaton ünnepelte az Életfa Egyesület, a város és a kistérség nagycsaládosainak közössége.
1989-ben még a nagycsaládosok városi egyesületként alakult meg az egyesület, 15 három vagy több gyermeket nevelő család részvételével. Ma 75 család tagja a szervezetnek, a tagok már nemcsak mosonmagyaróváriak, számos környékbeli településről is vannak tagjai az egyesületnek.

Délelőtt főként gyermekprogramok zajlottak a Flesch Károly Kulturális Központban és a mellette lévő parkolóban. A rendőrség és a tűzoltóság járműveivel ismerkedhettek meg közelebbről az érdeklődők, volt íjászat, a kultúrális központ aulájában pedig kézműves foglalkozásokat rendeztek.

Délelőtti gyerekprogramok. Fotók: Bábics Norbert


Több, mint két órás gálaműsort rendezett az egyesület délután a jubileum alkalmából, amelyen részt vettek a felvidéki Kolon nagycsaládosai is kórusukkal. Szabó Miklós polgármester köszöntötte az egyesületet, és emléklapot adott Lauer Katalinnak, az egyesület elökének. A polgármester beszédében a város legfontosabb egyesületének nevezte az Életfa Egyesületet, kiemelve a családokért és a gyermekekért végzett tevékenységüket.
A rendezvényen beszédet mondott dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, sőt, egy népzenei produkcióban is részt vett.

A muzsika és a tánc dominált a jubileumi műsoron, melyet a Táncoslábú Anyukák kánkánja zárt. - Fotók: Bábics Norbert
A gálaműsor után felvágták az ünnepi tortát, majd a Sűrű Rántás zenekar húzta a talpalávalót és táncház zárta a tartalmas családi napot.

További fotókért kattintson ide!

Olvasóink írták

  • 2. T.Csaba 2009. június 28. 19:48
    „Köszönet a M.I.S.E íjászoknak.
    Jó volt látni ahogy a gyerekekkel foglalkoztak.”
  • 1. d.kata22 2009. június 28. 15:45
    „Szuper volt a tánc kedves ANYUKÁK!!!!! Minden elismerésem!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven éve együtt Moson és Magyaróvár

Mosonmagyaróvár - Moson és Magyaróvár egyesítésének hetvenedik évét ünnepli idén Mosonmagyaróvár.… Tovább olvasom