Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Mosonmagyaróvár: beszámolók, módosítások a képviselő-testület előtt

Mosonmagyaróvár: beszámolók, módosítások a képviselő-testület előtt

A nyári szünet utáni első ülését tartja a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtökön délután 1 órakor a városháza első emeleti nagytermében.

kisalfold.hu - 2012.09.12. 10:32
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A tanácskozáson napirenden lesz a Karolina Kórház gazdasági helyzetéről szóló jelentés, a beruházási hitelek türelmi idejének és a hitel összegének módosítása, beszámoló a város közösségi közlekedéséről, illetve a Kisalföld Volán Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződés módosítása, tájékoztató az adóztatás helyzetéről.

Döntenek továbbá a képviselők a településrendezési terv módosításáról, önkormányzati tulajdonban lévő lakás értékesítésre kijelöléséről, a Mosonmagyaróvári Városi Televízió és Médiacentrum Kft. ügyvezetőjének megbízásáról, az iskolaorvosi állásra kiírt pályázat elbírálásáról, iskolaorvosi praxisok összevonásáról, az oktatási intézmények tulajdonában lévő gépjárművek térítésmentes átvételéről, s közterület- elnevezésről. Mindezek mellett a „Mosonmagyaróvár civil társadalmáért" díj adományozásáról is szó lesz.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. Japo 2012.09.17. 14:00

Tessék ezt találta,csak azért,hogy minden kerüljön a helyére. A Futura és az 56-os múzeum,ami nem készült el.
https://www.youtube.com/watch?v=SWgndd3xMco&feature=relmfu
https://www.youtube.com/watch?v=2GWioUDJE2w
Itt van mindkettő

Moderálásra küldöm 23. Japo 2012.09.17. 07:42

Jobbám,de mennyivel jobb! Igazatok van részben és nem kívánok csatába menni. Azt akartam ecsetelni,hogy amikor elolvasol egy könyvet a sajátodat persze, felrakod a polcra és nem kidobod. A munkanélküliséget ahogy érted,úgy érted.Nem kell engem sajnálni,nem ez volt a célom.Szerencsére elég sok mindenhez értek,éhen halni nem fogok,adományért,segíjért nem állok sorba inkább elsüllyednék. Ebbe a korba senkit nem vesznek fel sehová.Nincs mindenkinek olyan szerencséje,hogy kommunista barátai még az utolsó pillanatban betolják a fémhulladék vállalkozót egy közintézménybe jó fizetésért. Ezt is csak azért,hogy jó nyugdíja legyen,hiszen mint maszek nem kapna sokat.Nem is fontos, a futurára visszatérve,ha neked adódik egy lehetőséged,hogy pályázati pénzből csinálj valamit aminek a fenntartása már a zsebedet húzza,nem végzel számításokat? Mert én igen,és ezért jutottam ide ahol vagyok,nem látsz bele hogyan működnek ezek a pályázati dolgok.Mi az amit valójában megkapsz,amivel gazdálkodsz,és mi az… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 22. jobbám 2012.09.16. 16:45

Japo! Nekem nem olyan a rokonságom, hogy elverjenek! :) Az elég nagy baj, ha a tieid elvernének érte...A Futurát, ahogyan Pancser is írta, nem egyszerű döntés volt elindítani! Minden dolog összetett...ez is! Hülye nem vagy, ezt senki nem mondta, de mondjuk, ha mindenki (persze ezt is érteni kell...) hirdetné a Futurát, mindenhol amerre jár, szólna az ismerősöknek, rokonoknak, jöjjenek el pár napra és nézzék meg (azt is) máris kevesebb "gond" lenne! Kiabálni persze könnyű...a munkanélküliségről annyit, hogy igen, sajnos van amikor az ember kénytelen más munkát végezni, mint, amit elképzel. A városban és környékén annyi a munkalehetőség, mint sehol máshol az országban! Keletről idejönnek...Én sem mindig olyan munkát végzem, amiről álmodtam valaha, de dolgozom, mert sajnos abból él az ember! Nem azt várom, hogy azért fizessenek meg, amit a múltban tettem...másra várni nem jó dolog! Magadért dolgozol, magadért is! Ennyi! Pancsernek ebben is igaza van!!!!

Lehet most majd… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 21. Japo 2012.09.16. 13:00

Pancser! Tudod az akinek nincs fix,stabil munkahelye az munkanélküli. Örülök neki,hogy te nem tartozol ezek közé,én sajnos igen. Koromnál fogva alkalmi munkákból élek,mert nem vesznek fel sehová. Volt rendes munkám az előző rendszerben,volt rendes munkám a mostani rendszer elején,voltam iparos,vállalkozó és olyan területen amiről te csak a tévéből szerzel tudomást. Mit szépítsük a politika kihasználta azokat a lehetőségeket amelyeket mások nem tudtak volna adni. Ellent nem mondhatsz,csinálod várod az ígért segítséget(fizetséget) és ha ez elmarad nincs mit tenni,tönkre mész. Én nem kívánom senkinek,neked sem.1988-tól mint iparos vettem részt a város építésében,szépítésében,népszerűsítésében. Mondjam azt,hogy kár volt? Nem tudom mi a szakmád,hogy ennyire csodálkozol azon,hogy 3 éve munkanélküli vagyok. Az biztos én olyat csináltam amire még sokan,és sokáig fognak emlékezni. Te hogy vagy ezzel?

Moderálásra küldöm 20. pancser 2012.09.16. 10:59

Csak annyit, 3 év munkanélküliség itt ezen a környéken, nem éppen emlegetni való, én szégyellném, persze kétségbe vonom hogy igaz, "ui.Mosonmagyaróvári vagyok, nem hülye!" Ezért!
Jóslással elég jól lehet keresni, igaz újabban az adósok célkeresztjében vannak a Jósdák!
A világ nem fehér és fekete, a döntések sem úgy születnek, igen vagy nem, sok minden összefügg mindennel. A mosoniak akarták a Futurát, mások nem, a megnyert 1 milliárd ft.ot ha visszautasították volna most mások kiabálnának, a környék meg pusztulna tovább. Egy döntést meghozni nem olyan egyszerű. Lépjünk már túl a Futurán, mert áll. Próbálok valami pozitívumot keresni és találtam, a környéket rendbe tették és a önkormányzatra nehezedő nyomás is megnőtt azzal, hogy az arrafelé található romházak ügyében is történjen valami! Persze én is azt gondolom, hogy a Futura nem tudja magát finanszírozni, azonban vannak ott olyan lehetőségek amit némi ügyességgel hasznosítani lehet, majd alakul, le kell csapniuk minden… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 19. Japo 2012.09.15. 21:48

jobbám! azért azt ne gondold,hogy te vagy az egyetlen lokálpatrióta! De szögezzük le,hogy a lokálpatrióta és a hülye között nem húzhatunk párhuzamot. Lokálpatrióta vagyok olyannyira,hogy tettem elég sokat a városért,a mostani városvezetésért azért,hogy legyen tábla a Mosonmagyaróvár felirat alatt,hogy Egyetemi város! Tudod hová jutottam? Munkanélküli vagyok lassan 3 éve és most a báránybőrbe bújt farkasok a vezetés keblén. Lelkük rajta, már ritkitják őket,de még nem eléggé. Amit megjósoltam sorra bejön,pedig nem vagyok közgazdász,egyszerű józan paraszti eszem van. A Futuráról meg annyit,hogy ezt mindenki látta előre és látja ma is,hogy halott dolog. EZt be kell látnod akkor is,ha minden rokonodat idehozol. Legfeljebb majd jól elvernek,hogy mire költetted velük a pénzüket. A Futura fenntartása, az új városi tv létrehozása közel 100 millából(az adófizetők pénzéből,a tiédből is)annak fenntartása akkora teher,hogy lehetetlen kigazdálkodni. Gondolom van lakásod,házad, de előtte felmérted a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 18. jobbám 2012.09.14. 23:41

bébianygal! szerintem, ha te ilyen okos ember vagy, akkor legközelebb indulhatnál a választásokon és tehetnél is valamit a városért és nem csak személyeskednél és osztanád azt ami nincs :))))

"seggmeresztő"? nem hinném? Ha hiszed, ha nem, én teszek a Hazámért és a városomért...nem csak a "kispad" mellől kiabálok be...mert az könnyű...indulj, győzz és tégy, dolgozz éjt nappallá téve...akkor majd lehet bekiabálni...

a Futuráról meg annyi, hogy vajon te melyik városban élsz? Kinek drukkolsz? Annak, hogy jó legyen valami Mosonmagyaróváron, vagy ne??? Ha lokálpatrióta vagy, kutya kötelességed úgy tenni, hogy minden jól menjen! Hozz el minden ismerőst, hogy lássák és éljék át a Futurát...akkor semmi baj nem lesz...én így teszek! Bárhol is járok az országban a városom hirdetem! Ez a kötelességem, hisz mosonmagyaróvári vagyok!
Nos, ahogy mondani szoktam kiabálni a kispadról lehet...az könnyű, de tenni és dolgozni az a jó ügyért...azért meg kell dolgozni!!!! Hajár!!!
Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 17. pancser 2012.09.14. 16:27

16. Amit írtál ugye te sem gondolod komolyan? A vagyoni gyarapodás jól látható minden ki és bejövő út mentén......
Ne keverjük a város pénzügyi likviditását a város vagyonával! A likviditási gondoknak leginkább a városlakók az okai, mert ez is kell meg az is kell, százas nagyságrendű pénzkunyerálás ilyen-olyan szervezetek részéről, Múzeum, Futura, Kórház meg főleg viszik a pénzt, az első kettőt a polgárok követelték ki, a Kórház meg a betegeink érdekében kap segítséget ha nincs más megoldás. Nem vitatom senkinek az igazságát, ha ezeket akarjuk akkor viseljük a terheit, hiteleit szépen, csendben. Persze le is lehet mondani mindezekről, akkor csökkennek a kiadások. Amúgy meg én is lélegzetvisszafojtva várom a bevételeimet ahogy te is a tiedet.
Szerencsére az Ipari park is szépen gyarapszik, bevételek reményével. Olvasd el a Mosonvármegye cikkét: Az SMR vezetője azt nyilatkozta, hogy olyan szerepet akarnak játszani nálunk mint az Audi Győrben.
Remélem ezek után belátod nem egészen jól… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 16. nagyjancsi 2012.09.14. 08:37

"Állítom Mosonmagyaróvár vagyonban, lélekszámban gyarapodó város. " Lélekszámban tutira, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy vagyonban is... Amikor lélegzetvisszafojtva várja az adóosztály a bevételeket, mert már a hitel hitelére is hitelt vettek fel.. Járj utána...

Moderálásra küldöm 15. pancser 2012.09.13. 20:42

13. "RickCartman" Nem téma most a választási eredmények taglalása. Szabómiki olyan pártot képviselt amelyet szó szerint elküldtek az emberek a búsba. Ellenfele mögött 2/3 áll. Szabómiki is a Fidesz szárnyain emelkedett a magasba ez is tény, különben mehetett volna a pártja után, de vitte még a lendület amit a Fidesztől kapott.
Pusztító rezsim? Mégis mit pusztított el? Magam szépülő falvakat, városokat látok, meg néhány nyafogót, akinek semmi nem jó se a szoc-libek se a Fidesz. Akkor mi a jó?
Ha pusztító rezsimet szeretnél, akkor szavazz a Jobbikra!
Állítom Mosonmagyaróvár vagyonban, lélekszámban gyarapodó város. Hány hasonló léptékű város mondhatja el ezt magáról ma Magyarországon? Minden okunk meg van rá hogy büszke tartással viseljük azt ami a nyakunkon van! Van akinek semmi nem jó, például neked RC!


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...