Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár: beszámolók, módosítások a képviselő-testület előtt

A nyári szünet utáni első ülését tartja a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtökön délután 1 órakor a városháza első emeleti nagytermében.
A tanácskozáson napirenden lesz a Karolina Kórház gazdasági helyzetéről szóló jelentés, a beruházási hitelek türelmi idejének és a hitel összegének módosítása, beszámoló a város közösségi közlekedéséről, illetve a Kisalföld Volán Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződés módosítása, tájékoztató az adóztatás helyzetéről.

Döntenek továbbá a képviselők a településrendezési terv módosításáról, önkormányzati tulajdonban lévő lakás értékesítésre kijelöléséről, a Mosonmagyaróvári Városi Televízió és Médiacentrum Kft. ügyvezetőjének megbízásáról, az iskolaorvosi állásra kiírt pályázat elbírálásáról, iskolaorvosi praxisok összevonásáról, az oktatási intézmények tulajdonában lévő gépjárművek térítésmentes átvételéről, s közterület- elnevezésről. Mindezek mellett a „Mosonmagyaróvár civil társadalmáért" díj adományozásáról is szó lesz.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Japo 2012. szeptember 17. 14:00
  „Tessék ezt találta,csak azért,hogy minden kerüljön a helyére. A Futura és az 56-os múzeum,ami nem készült el.
  https://www.youtube.com/watch?v=SWgndd3xMco&feature=relmfu
  https://www.youtube.com/watch?v=2GWioUDJE2w
  Itt van mindkettő”
 • 23. Japo 2012. szeptember 17. 07:42
  „Jobbám,de mennyivel jobb! Igazatok van részben és nem kívánok csatába menni. Azt akartam ecsetelni,hogy amikor elolvasol egy könyvet a sajátodat persze, felrakod a polcra és nem kidobod. A munkanélküliséget ahogy érted,úgy érted.Nem kell engem sajnálni,nem ez volt a célom.Szerencsére elég sok mindenhez értek,éhen halni nem fogok,adományért,segíjért nem állok sorba inkább elsüllyednék. Ebbe a korba senkit nem vesznek fel sehová.Nincs mindenkinek olyan szerencséje,hogy kommunista barátai még az utolsó pillanatban betolják a fémhulladék vállalkozót egy közintézménybe jó fizetésért. Ezt is csak azért,hogy jó nyugdíja legyen,hiszen mint maszek nem kapna sokat.Nem is fontos, a futurára visszatérve,ha neked adódik egy lehetőséged,hogy pályázati pénzből csinálj valamit aminek a fenntartása már a zsebedet húzza,nem végzel számításokat? Mert én igen,és ezért jutottam ide ahol vagyok,nem látsz bele hogyan működnek ezek a pályázati dolgok.Mi az amit valójában megkapsz,amivel gazdálkodsz,és mi az amivel el kell számolnod.Ha e-mellé megnézed milyen "alkalmas"brigád vette a lezébe az irányítást, ez egy feneketlen zsák. Ilyen meg olyan manager,gyorsan odaviszi a férjét is,még egy manager. Tudod közpénzből amiért nem kellett megdolgoznod könnyen lehet semmit érő reklámokat csinálni ezen újság hasábjain(9 millióért) Ha te vállalkozol és reklámozni akarod a tevékenységedet,azt is neked kell előteremteni nem? Hát itt a különbség,meggondolod,hogy hová,mire költsd. Itt pedig csak előadják,hogy mennyire van szükség és szórják,meg nem dolgozott érte senki. Felelősség? Ugyan már! Ott a nagy városi tv is. Nagy arccal megbíztak egy semmire kellő pókot havi 400.000 Ft-ért,hogy vigye és költse el a közpénzeket. Melléje még lopott is egy kicsit.Majdnem egy év után kirúgták holott,nem is szabadott volna a közelébe engedni. A futurával ugyan ez a helyzet és bár nem legyen igazam,de egy éven belül annak vége lesz mint a botnak. Vagy valamelyik jóképességü kolléga kiveszi gebinbe a holdudvarból,és kevesebb emberrel, kisebb fizetésekért majd nyereségessé teszi MAGÁNAK!”
 • 22. jobbám 2012. szeptember 16. 16:45
  „Japo! Nekem nem olyan a rokonságom, hogy elverjenek! :) Az elég nagy baj, ha a tieid elvernének érte...A Futurát, ahogyan Pancser is írta, nem egyszerű döntés volt elindítani! Minden dolog összetett...ez is! Hülye nem vagy, ezt senki nem mondta, de mondjuk, ha mindenki (persze ezt is érteni kell...) hirdetné a Futurát, mindenhol amerre jár, szólna az ismerősöknek, rokonoknak, jöjjenek el pár napra és nézzék meg (azt is) máris kevesebb "gond" lenne! Kiabálni persze könnyű...a munkanélküliségről annyit, hogy igen, sajnos van amikor az ember kénytelen más munkát végezni, mint, amit elképzel. A városban és környékén annyi a munkalehetőség, mint sehol máshol az országban! Keletről idejönnek...Én sem mindig olyan munkát végzem, amiről álmodtam valaha, de dolgozom, mert sajnos abból él az ember! Nem azt várom, hogy azért fizessenek meg, amit a múltban tettem...másra várni nem jó dolog! Magadért dolgozol, magadért is! Ennyi! Pancsernek ebben is igaza van!!!!

  Lehet most majd megjegyzést tenni, hogy én biztos így, meg úgy...nem ez a megoldás! Ez csak minősít...A lokálpatriotizmus néha pedig azt is jelenti egy kicsit, hogy hülye...nem is, elfogult az ember! Erről ennyi.

  jobbám”
 • 21. Japo 2012. szeptember 16. 13:00
  „Pancser! Tudod az akinek nincs fix,stabil munkahelye az munkanélküli. Örülök neki,hogy te nem tartozol ezek közé,én sajnos igen. Koromnál fogva alkalmi munkákból élek,mert nem vesznek fel sehová. Volt rendes munkám az előző rendszerben,volt rendes munkám a mostani rendszer elején,voltam iparos,vállalkozó és olyan területen amiről te csak a tévéből szerzel tudomást. Mit szépítsük a politika kihasználta azokat a lehetőségeket amelyeket mások nem tudtak volna adni. Ellent nem mondhatsz,csinálod várod az ígért segítséget(fizetséget) és ha ez elmarad nincs mit tenni,tönkre mész. Én nem kívánom senkinek,neked sem.1988-tól mint iparos vettem részt a város építésében,szépítésében,népszerűsítésében. Mondjam azt,hogy kár volt? Nem tudom mi a szakmád,hogy ennyire csodálkozol azon,hogy 3 éve munkanélküli vagyok. Az biztos én olyat csináltam amire még sokan,és sokáig fognak emlékezni. Te hogy vagy ezzel?”
 • 20. pancser 2012. szeptember 16. 10:59
  „Csak annyit, 3 év munkanélküliség itt ezen a környéken, nem éppen emlegetni való, én szégyellném, persze kétségbe vonom hogy igaz, "ui.Mosonmagyaróvári vagyok, nem hülye!" Ezért!
  Jóslással elég jól lehet keresni, igaz újabban az adósok célkeresztjében vannak a Jósdák!
  A világ nem fehér és fekete, a döntések sem úgy születnek, igen vagy nem, sok minden összefügg mindennel. A mosoniak akarták a Futurát, mások nem, a megnyert 1 milliárd ft.ot ha visszautasították volna most mások kiabálnának, a környék meg pusztulna tovább. Egy döntést meghozni nem olyan egyszerű. Lépjünk már túl a Futurán, mert áll. Próbálok valami pozitívumot keresni és találtam, a környéket rendbe tették és a önkormányzatra nehezedő nyomás is megnőtt azzal, hogy az arrafelé található romházak ügyében is történjen valami! Persze én is azt gondolom, hogy a Futura nem tudja magát finanszírozni, azonban vannak ott olyan lehetőségek amit némi ügyességgel hasznosítani lehet, majd alakul, le kell csapniuk minden kínálkozó alkalomra.”
 • 19. Japo 2012. szeptember 15. 21:48
  „jobbám! azért azt ne gondold,hogy te vagy az egyetlen lokálpatrióta! De szögezzük le,hogy a lokálpatrióta és a hülye között nem húzhatunk párhuzamot. Lokálpatrióta vagyok olyannyira,hogy tettem elég sokat a városért,a mostani városvezetésért azért,hogy legyen tábla a Mosonmagyaróvár felirat alatt,hogy Egyetemi város! Tudod hová jutottam? Munkanélküli vagyok lassan 3 éve és most a báránybőrbe bújt farkasok a vezetés keblén. Lelkük rajta, már ritkitják őket,de még nem eléggé. Amit megjósoltam sorra bejön,pedig nem vagyok közgazdász,egyszerű józan paraszti eszem van. A Futuráról meg annyit,hogy ezt mindenki látta előre és látja ma is,hogy halott dolog. EZt be kell látnod akkor is,ha minden rokonodat idehozol. Legfeljebb majd jól elvernek,hogy mire költetted velük a pénzüket. A Futura fenntartása, az új városi tv létrehozása közel 100 millából(az adófizetők pénzéből,a tiédből is)annak fenntartása akkora teher,hogy lehetetlen kigazdálkodni. Gondolom van lakásod,házad, de előtte felmérted a lehetőségeidet és nem tízemeletest akartál,vagy építettél. Vagy igen? ui. Mosonmagyaróvári vagyok, nem hülye!”
 • 18. jobbám 2012. szeptember 14. 23:41
  „bébianygal! szerintem, ha te ilyen okos ember vagy, akkor legközelebb indulhatnál a választásokon és tehetnél is valamit a városért és nem csak személyeskednél és osztanád azt ami nincs :))))

  "seggmeresztő"? nem hinném? Ha hiszed, ha nem, én teszek a Hazámért és a városomért...nem csak a "kispad" mellől kiabálok be...mert az könnyű...indulj, győzz és tégy, dolgozz éjt nappallá téve...akkor majd lehet bekiabálni...

  a Futuráról meg annyi, hogy vajon te melyik városban élsz? Kinek drukkolsz? Annak, hogy jó legyen valami Mosonmagyaróváron, vagy ne??? Ha lokálpatrióta vagy, kutya kötelességed úgy tenni, hogy minden jól menjen! Hozz el minden ismerőst, hogy lássák és éljék át a Futurát...akkor semmi baj nem lesz...én így teszek! Bárhol is járok az országban a városom hirdetem! Ez a kötelességem, hisz mosonmagyaróvári vagyok!
  Nos, ahogy mondani szoktam kiabálni a kispadról lehet...az könnyű, de tenni és dolgozni az a jó ügyért...azért meg kell dolgozni!!!! Hajár!!!
  :DDDD

  Jobbám”
 • 17. pancser 2012. szeptember 14. 16:27
  „16. Amit írtál ugye te sem gondolod komolyan? A vagyoni gyarapodás jól látható minden ki és bejövő út mentén......
  Ne keverjük a város pénzügyi likviditását a város vagyonával! A likviditási gondoknak leginkább a városlakók az okai, mert ez is kell meg az is kell, százas nagyságrendű pénzkunyerálás ilyen-olyan szervezetek részéről, Múzeum, Futura, Kórház meg főleg viszik a pénzt, az első kettőt a polgárok követelték ki, a Kórház meg a betegeink érdekében kap segítséget ha nincs más megoldás. Nem vitatom senkinek az igazságát, ha ezeket akarjuk akkor viseljük a terheit, hiteleit szépen, csendben. Persze le is lehet mondani mindezekről, akkor csökkennek a kiadások. Amúgy meg én is lélegzetvisszafojtva várom a bevételeimet ahogy te is a tiedet.
  Szerencsére az Ipari park is szépen gyarapszik, bevételek reményével. Olvasd el a Mosonvármegye cikkét: Az SMR vezetője azt nyilatkozta, hogy olyan szerepet akarnak játszani nálunk mint az Audi Győrben.
  Remélem ezek után belátod nem egészen jól fogalmaztál kedves "nagyjancsi"”
 • 16. nagyjancsi 2012. szeptember 14. 08:37
  „"Állítom Mosonmagyaróvár vagyonban, lélekszámban gyarapodó város. " Lélekszámban tutira, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy vagyonban is... Amikor lélegzetvisszafojtva várja az adóosztály a bevételeket, mert már a hitel hitelére is hitelt vettek fel.. Járj utána...”
 • 15. pancser 2012. szeptember 13. 20:42
  „13. "RickCartman" Nem téma most a választási eredmények taglalása. Szabómiki olyan pártot képviselt amelyet szó szerint elküldtek az emberek a búsba. Ellenfele mögött 2/3 áll. Szabómiki is a Fidesz szárnyain emelkedett a magasba ez is tény, különben mehetett volna a pártja után, de vitte még a lendület amit a Fidesztől kapott.
  Pusztító rezsim? Mégis mit pusztított el? Magam szépülő falvakat, városokat látok, meg néhány nyafogót, akinek semmi nem jó se a szoc-libek se a Fidesz. Akkor mi a jó?
  Ha pusztító rezsimet szeretnél, akkor szavazz a Jobbikra!
  Állítom Mosonmagyaróvár vagyonban, lélekszámban gyarapodó város. Hány hasonló léptékű város mondhatja el ezt magáról ma Magyarországon? Minden okunk meg van rá hogy büszke tartással viseljük azt ami a nyakunkon van! Van akinek semmi nem jó, például neked RC!”
 • 14. abszurdisztán 2012. szeptember 13. 20:24
  „Ha valami abszolút távol áll tőlem, az a Jobbik szellemisége.Elítélek minden szélsőséget, félelemkeltést és antiszemitizmust.Tragédia, hogy egyáltalán léteznek Mo-n.Az én csőrömet az bosszantja, hogy Nappistánk semmit, de az ég világon semmit nem csinál a parlamentbe, csak jó pártkatonaként meszavazza az összes szemét intézkedést.A munkája NULLA. A Futura eheti látogatói számára én is kíváncsi lennék.”
 • 13. RickCartman 2012. szeptember 13. 20:03
  „12. pancser
  "megválasztották nem is akármilyen többséggel, ha tetszik ha nem,"
  csak pontosan, csacsi hőbörgés helyett:
  Nappista: 3800 szavazat
  Szabómiki: 3100 szavazat
  körzetekre bontva is érdekel? nézz utána! ez ugye eddig nem kétharmad...valóban, nem "akármilyen" különbség, :-)))) csak számolni kell tudni, és emlékezni a két és fél éve pusztító rezsim hatalomra jutásának idejére is...”
 • 12. pancser 2012. szeptember 13. 15:12
  „10. "abszurdisztán" kicsit még tanulni kell a demokráciát, mert eddig még egyetlen kormány sem volt jó mindenkinek, de ilyen kormány nem létezhet a világban sem, a demokráciákban.
  Nem igaz, hogy korábban mások, most meg ezek visznek a romlásba, ez egy nagy marhaság. Sokkal inkább az van, hogy egyik intézkedés tetszik a másik meg nem. Az abszurd, hogy néhány nekünk nem tetsző intézkedésből a romlásba vitelt vonjuk le.
  Valószínűsíthetően a Jobbik szimpatizánsa vagy, amelytől az Isten óvja az országot.
  A kormányt és a képviselőt is megválasztották nem is akármilyen többséggel, ha tetszik ha nem, nekik a választóik igényei elvárásai szerint kell cselekedni. Azt is teszik és nem az ellenzéket szolgálják ki, vicces dolog lenne az. Amúgy a jó és rossz döntések következményeit mindenki viseli pártszimpátiától független.
  Végül én még rombolást nem láttam, vagy ha láttam, a helyére nagyobb ház épül.”
 • 11. babyangyal 2012. szeptember 13. 15:04
  „Hát ez az,hogy nem csak megalkotni kell hanem figyelemmel is kell kísérni a megvalósítását ,és azokat is beszámoltatni akinek a feladat ki lett osztva ,igen tudom,hogy technikai dolog így nem kell rá sok időt áldozni ,örvendetes mikor ilyen okos ember van a városban mint te mekkora szerencse ,és nem kiabálok csak láttok néhány problémát ami fontos és hát akik a tűz körül vannak azoknak kellene figyelnie mindenre azért vannak és nem azért,hogy üljenek jó magass fizetésért. Hát jobbám szerintem te is ilyen seggmeresztő vagy aki észt osztani szeretne pedig amiből nem sok adatott azt meg kell tartani vagy kamatoztatni olyanban amiben értelmeset is tudsz alkotni.”
 • 10. abszurdisztán 2012. szeptember 13. 12:27
  „Pancser ! A Fidesz romlásba viszi az országot, ezen nincs mit vitatkozni.Pesta ehhez asszisztál, megszavaz mindent. Mikor hallottad felszólalni a parlamentben ?”
 • 9. jobbám 2012. szeptember 13. 10:55
  „babyangyal! Az utcák elnevezése általában technikai dolog...például akkor kell, ha egy cég szeretne magának rendes címet és eddig csak hrsz volt ott...de szeretem a sok kispados kiabálást! :DDD
  Az ifjúság kordában tartása pedig ilyenmód nem egy képviselőtestület munkája! Ők megalkották a rendeletet a közterületen való italfogyasztásról...a rendőrség dolga ez, az pedig soha nem volt és nem is lesz testületi hatáskör! :D

  Ötletelni persze lehet, csak én mindig gondolkodom előtte és persze körbejárom az adott és lehetséges meg9oldásokat...mert jobbám úgy a dolog :D

  jobbám”
 • 8. pancser 2012. szeptember 13. 10:21
  „6."abszurdisztán" Semmi nem dőlt össze a választások óta, annál inkább épült, itt a városban is, szerte a megyében., én ezt látom. A "rombadöntés" kifejezést lennél szíves másnaposságodnak tulajdonítani, olyankor nekem is fáj a fejem, rossz a gyomrom, keveset aludtam, egyszóval sötéten látok mindent.
  7."nagyjancsi" A Futura megépült, visszafelé mutogatni nincsen értelme, legalább rendben van a közvetlen környéke. A lányok, fiúk profi módon reklámozták az intézményt. Most az a kérdés mivel tudják fenntartani az érdeklődést, hogy legalább ne okozzon nagyobb gondot az üzemeltetése. Lehet például kiterjeszteni a működési területet, egy ötlet, hogy akár vállalati rendezvényeket is lehetne tartani, előadások, meetingek, termékkiállítások stb, mert abban a körben van pénz!”
 • 7. nagyjancsi 2012. szeptember 13. 09:05
  „Továbbá jó lenne ha FOLYAMATOSAN informálnának minket a Futura pénzügyi állásáról is ugyebár.. Pontos látogatószám, jegyvásárlások, és kiadások negyedévente!”
 • 6. abszurdisztán 2012. szeptember 13. 06:48
  „Jó lenne, ha Pesta polgártárs végre beszámolna az ogy-i munkájáról is .... ugyanis nem csinál semmit, csak a Fityisz sok antidem. intézkedését pogácsa majszolás közben megszavazza.Felelős hazánk rombadöntéséért !”
 • 5. babyangyal 2012. szeptember 12. 21:35
  „Sajnos sok sebből vérzik az Ország RickCartman és ha nem politikus vagy illetve bűnöző akkor túlfizetve nem vagy de ha már mindenhol szar a fizu legalább pályaválasztáskor olyan pályát keresünk amit szívből csinálunk ha meg nem megy vegyük igénybe a tanácsadó ajánlását mert tudod cink mikor a nyomozó azt mondja,nem csinálok semmit hiszen ha egész nap ülők csak az irodában akkor is lesz fizetés és ezért is ilyen ez a város ,ország amilyen mert ilyenek az itt élő emberek.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil nap Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség október 6-án rendezi… Tovább olvasom