Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Milliók jutnak nyári gyermekétkeztetésre

Közel kétmillió forintot kapott az önkormányzat a nyári gyermekétkeztetésre. A program során a helyi gazdálkodókat is helyzetbe hozzák.

Minden évben pályázik Mosonmagyaróvár támogatásért szociális nyári gyermekétkeztetésre a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál. Idén 1,7 millió forintot kapott erre a város.

A pályázat benyújtását gondos igényfelmérés előzi meg, amiben a Gyermekjóléti Szolgálat segít a rászorulók feltérképezésében. A városban a rászorulók száma az elmúlt években egyszer sem haladta meg a százötvenet, ami országos viszonylatban nagyon kedvezőnek számít.
– A rászoruló családoknak nagy segítséget jelent, hogy a június közepétől augusztus végéig, a nyári szünidő ötvennégy munkanapján a gyermekek egyszeri napi meleg étkezése biztosított. A program a szociális célokon túl gazdaságtámogatási formát is rejt. Fontos ugyanis, hogy az étel előállításához használt alapanyagot – a támogatási összeg legalább harminc százalékáért – helyi őstermelőktől, kistermelőktől, illetve mikrovállalkozásoktól kell beszerezni. Így a helyi gazdálkodókat is segítik a programmal – mondja Nagy István polgármester.

A városvezető kiemelte: az állami támogatáson túl az önkormányzat saját forrásokat is bevon a nyári gyermekétkeztetésbe. Ez az elmúlt években mindig meghaladta az egymillió forintot. Az étkeztetés lebonyolítására három vendéglátóegységgel áll szerződésben az önkormányzat. A vendéglátósok kiválasztásánál fontos volt, hogy a város három különböző pontján helyezkedjenek el úgy, hogy a rászorulók számára a lehető legkényelmesebben megközelíthetők legyenek.

– Önkormányzatunk a rászoruló gyermekek részére egész évben biztosít ingyenes étkezést. Iskolai időben a hétvégeken, a szünidőben pedig egész héten ingyen étkezhet ötven-hatvan általános iskolás rászoruló – tette hozzá Nagy István. – A Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett hathetes napközis tábor finanszírozásához az önkormányzat szintén hozzájárul. Ennek keretében mintegy hetven gyermek étkezését fizeti június 25-től augusztus 10-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kabát tankolt, de nem fizetett Mosonmagyaróváron

A kutas elsőre nem a rendőrséget hívta, hanem az újpesti egyesületet, hogy a klub csatára, Kabát… Tovább olvasom