Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Meghalt Kopetti Tamás jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt

Szombat éjszaka életét vesztette Kopetti Tamás országgyűlési képviselő-jelölt, aki társaival a Jobbik miskolci kampánynyitó rendezvényéről érkezett haza mosonmagyaróvári otthonába. Szívroham okozta a 47 éves politikus halálát – erősítette meg Magyar Zoltán, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselője.

Megemlékezés. Kopetti Tamásra hétfőn 18.00 órakor emlékeznek a mosonmagyaróvári Rivalda Borozó előtt (Liszt Ferenc utca).
"Búcsúzás - Mély megrendüléssel fogadtam a hírt, hogy Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának jobbikos képviselője, Kopetti Tamás tragikus hirtelenséggel elhunyt. Harcos, őszinte, meggyőződését bátran vállaló embernek ismertem meg. Olyannak, aki vállalta a sokaknak nem mindig tetsző ügyeket is. Olyannak, aki kertelés nélkül képviselte vélt vagy valós igazát.

Köszönöm a város érdekében végzett képviselői munkáját.
Méltatlanul kevés időt mért ki neki a Teremtő, fájóan keveset. Családjának, szeretteinek gyászában Mosonmagyaróvár polgárainak nevében osztozom. Nyugodjon békében!" - írta Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere.

Korábban - Nyugodj békében Tamás! Annyi terved volt! - sok ismerős és barát értetlenül áll a 47 éves Kopetti Tamás hirtelen halála előtt, és búcsúztatja a jobbikos politikust a Facebook oldalán, ahová percről-percre érkeznek a részvétnyilvánítások.

- Lelkes volt és bizakodó, mindent megtett a mozgalomért. Lehetett rá számítani. A legkisebb településeken is sorra tartotta a lakossági fórumokat. Közösségi embert veszítettünk el – így emlékezett párttársára, a szombat éjszaka elhunyt Kopetti Tamásra, a Jobbik megyei alelnökére Magyar Zoltán országgyűlési képviselő, aki maga is részese volt a tragikus pillanatoknak.

Kopetti Tamás 47 éves volt.
Kopetti Tamás 47 éves volt.

- Kopetti Tamás is velünk együtt vett részt szombaton a Jobbik miskolci kampánynyitóján. Busszal jöttünk haza, már amikor leszállt Mosonmagyaróváron, rosszullétre panaszkodott. Ahogy beért otthonába, összeesett. Párja jelzésére én hívtam ki végül a mentőt Tamáshoz, aki rövid ideig akkor még magánál volt. 

A szakemberek pillanatokon belül megjelentek, teljes odaadással mindent megtettek életének megmentésére. Addig ott maradtam, amíg a családtagjai, édesanyja, testvére Győrből nem érkeztek meg, és a teendőkben is igyekeztem segíteni - foglalta össze a néhány órával korábban történteket a Jobbik megyei elnöke.

Kopetti Tamás személyében a Jobbik az 5. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjét, a mosonmagyaróvári és a Megyei Közgyűlés képviselőjét veszítette el. A győri születésű politikus két fiú édesapja, aki 1988-ban költözött a Lajta parti városba. 2007 óta a Jobbik mosonmagyaróvári elnöke, továbbá megyei alelnöke.

Magyar Zoltán megerősítette: pártársaival ma este ülnek össze a további teendők megbeszélésére.

"A Jobbik országos elnöksége megrendülten részvétét fejezi ki elhunyt harcostársunk családjának, gyermekeinek, barátainak, tisztelőinek és a Győr-Moson-Sopron megyei jobbikos tagtársainknak. Kopetti Tamást a Jobbik saját halottjának tekinti" - áll a párt közleményében.

Gyászol a megyei önkormányzat is

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat mély megrendüléssel tudatja mindazokkal, akik ismerték és tisztelték, hogy a megyei közgyűlés képviselője, a Pénzügyi Bizottság tagja, KOPETTI TAMÁS 47 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. A politikus a Jobbik képviselőjeként került be a megyei testületbe,  a megyei közgyűlés 2013. június 14-i ülésén tette le esküjét és vette át megbízólevelét,  ugyanekkor a Pénzügyi Bizottság tagjává is megválasztották.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeméttel fertőzött erdősávok

Tovább olvasom