Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megépülhet az üdülőközpont

Hosszas viták után úgy tűnik, már nincs akadálya annak, hogy több mint hárommilliárdos beruházás valósuljon meg Ásványrárón, egy 45 hektáros területen.

Három és fél milliárdos beruházás készül Ásványrárón: a mosonmagyaróvári cég rendezte vitáit a helyi önkormányzattal, új rendezési terv készült, s most három ütemben üdülőközpontot alakítanának ki a falu határában.

Még 2003-ban a Club Eldorado Kft. előszerződést kötött a helyi önkormányzattal a terület megvásárlásáról. A rendezési terv módosításának és a terület rekultivációjának hiánya miatt a következő évben már a 25 milliós foglaló dupláját követelték vissza a községtől (Kisalföld, 2004. június 8.). Most mégis úgy tűnik, megvalósulhat a mega-
projekt.

3–3,5 milliárdos beruházásról van szó, melynek végeztével kétezer-ötszáz vendég befogadására lehet alkalmas az üdülőközpont.
– Az új rendezési tervet mintegy másfél éve fogadta el az ásványrárói képviselő-testület – kezdte Báznai Bertold, a mosonmagyaróvári Club Eldorado Kft. ügyvezetője. – Dolgaink rendeződtek, az általunk megvásárolt területet belterületbe vonták, teljesítették az előszerződésben vállalt kötelezettségüket, így a beruházás előtt megnyílt az út. Elkészült a megvalósíthatósági tanulmány is. Három részben épülne fel az üdülőcentrum: az elsőben pihenőtavas rész épülhet üdülőtelkekkel, majd mellette akár ezer lakókocsi befogadására alkalmas négycsillagos kemping (Red Gold Camping), végül a mosonmagyaróvárihoz hasonló fürdőkomplexum és négycsillagos hotel (Vital Gold Hotel & Spa néven). Most a pihenőtavas rész tervezése tart, látható kivitelezési munka jövőre várható – feltéve, ha ebben az évben a tervek elkészülnek –, ugyanis többek közt környezeti hatástanulmányra van szükség. 

A beruházó a Szigetköz Üdülőpark Kft., mely a Club Eldorado leányvállalata – mondta Báznai Bertold.

Böősy Imre, Ásványráró polgármestere a tervekkel kapcsolatban készségesen úgy nyilatkozott a Kisalföldnek: az önkormányzat elsősorban munkahelyteremtést vár a beruházástól, s remélhetőleg idegenforgalmiadó-bevétellel is számolhatnak. „A beruházóval mindenben közreműködünk, várjuk a tervek megvalósulását" – mondta.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Erzsébet tere megszépül

Lébény egykori óvodájának épülete mellé, a több mint százéves gesztenyefák árnyékába a helyiek egy díszteret szánnak. Ezt a Szent Erzsébet-év alkalmából az Árpád-házi királylányról neveznék el. Tovább olvasom