Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Megalakult a képviselő-testület Mosonmagyaróváron

Egy társadalmi megbízatású alpolgármester és egy közbiztonsági tanácsnok segíti a polgármester munkáját. Négy bizottság végzi az önkormányzati munkát.
Hagyományosan a polgármester és a képviselők eskütételével kezdődött a mosonmagyar- óvári önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése szerda délután. A polgármester Árvay István (Fidesz), a megválasztott képviselők pedig Ábrahám Tivadar (DK), Frauhammer Csaba (Fidesz–KDNP– NF–MPKE–Labe), Goda Bálint (LMP), Iváncsics János (Fidesz– KDNP–NF–MPKE–Labe), Jávor Miklós (Jobbik), Keszeiné Siklósi Zsuzsanna (KDNP–NF–MPKE– Labe), Kovács Tamás (MSZP– Szociáldemokraták), Kránitz László (KDNP–NF–MPKE–Labe), Muráncsik László (KDNP– NF–MPKE–Labe), Németh Sándor (KDNP–NF–MPKE–Labe), Nyitrai József (KDNP–NF– MPKE–Labe), Pausits István (KDNP–NF–MPKE–Labe), Staár Katalin (KDNP–NF– MPKE–Labe), Szabó Miklós (KDNP– NF–MPKE–Labe).

A polgármester javaslatára a testület titkos szavazással egyhangúlag választotta meg Iváncsics Jánost alpolgármesternek. A képviselők ugyancsak egyhangúlag döntöttek a polgármester és az alpolgármester illetményéről. Eszerint a polgármestert 598.300 forint illetmény és 89.745 forint költségtérítés illeti meg havonta. A társadalmi megbízatású alpolgármester havi illetménye 269.235 forint, költségtérítése pedig 40.385 forint lesz.

A bizottságok javasolt összetétele kapcsán Goda Bálint kifogásolta, hogy a testületbe jutott ellenzéki pártok közül csupán az LMP nem kapott külsős bizottsági helyet. A polgármester elmondta: az önkormányzatba jutott pártok közül az LMP teljesített a leggyengébben. Néhány szavazaton múlt csak, hogy bejutottak a testületbe. Az eredmények tekintetében nem kívánja visszavonni a javaslatát. A képviselők aztán egyhangúlag döntöttek – az eredeti javaslat szerint – a bizottságok összetételéről.

Az eskütételeket követően megalakult az önkormányzat új képviselő-testülete.
Az eskütételeket követően megalakult az önkormányzat új képviselő-testülete.


A pénzügyi és igazgatási bizottság elnöke Kovács Tamás lett, tagjai Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Kránitz László, Németh Sándor, Ábrahám Tivadar. Külső tagok: Fekete Katalin, Manczal Szilveszter, Vitéz Gábor, Simon Tünde. A szociális és esélyegyenlőségi bizottság elnöke Szabó Miklós, tagjai Pausits István, Muráncsik László, Nyitrai József és Goda Bálint. Külső tagok: Balogh Elek, Szukhentrunk Ágnes, Kránitz Péter, Bertók Klára. A társadalmi kapcsolatok bizottság elnöke Staár Katalin, tagjai Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Pausits István, Kránitz László, Jávor Miklós. Nem képviselő tagok: Farkas István, Makk Zoltán, Luksa Attila, Gnám Károly. A gazdasági és városüzemeltetési bizottság elnöke Frauhammer Csaba, tagjai Nyitrai József, Muráncsik László, Németh Sándor, Kovács Tamás. Külső tagok Keszei Ákos, Erdős Sándor, Knausz Ferenc, Augusztin Ferenc.

A testület egyhangú szavazással választotta Nyitrai Józsefet közbiztonsági tanácsnoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztes versenyben győzött Kiss Béla

Levélen a gazdasági bizottság elnöki székét cseréli a polgármesterire a 42 éves Kiss Béla. Tovább olvasom