Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Már szabad a strand az Itatónál

Mosonmagyaróvár - Idén is csupán az Itatónál lévő szabad strandot használhatják a fürdőzők a városban, a másik két helyen ugyanis továbbra sem megfelelő a vízminőség.

Az Itatónál teljesen megújult környezet várja a fürdőzőket.

A város három szabad strandjából idén is csupán egyet, az Itatónál lévőt használhatják a fürdőzők. A víz minősége ugyanis csak ezt tette lehetővé, ez a szabad strand viszont a hirtelen jött kánikula miatt a tervezett időpontnál korábban, már a hét közepe óta működik. A 18 fokos vízbe azonban egyelőre csak a bátrabbak merészkedtek be, ám a strandolókból már az első napon sem volt hiány.

A víz ugyan még hideg, ám a nagy kánikulában már sokan kilátogattak az Itató szabad strandra.
A víz ugyan még hideg, ám a nagy kánikulában már sokan kilátogattak az Itató szabad strandra.

Az eredeti tervek szerint csak a jövő héten nyitották volna meg a dunaszigeti szabad strandot, ám a kánikula miatt már ezen a hétvégén is üzemeltetik. Halászin pedig már a hét eleje óta működik a szabad strand a Mosoni-Duna partján.
Az elmúlt időszakban a partot és környezetét teljesen felújította a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Kosár Tibor ügyvezető portálunknak elmondta: itt már a tavalyi szezonban elkészültek az új öltözők, zuhanyzók és egy játszóteret is építettek. A parton a tereprendezés ősszel kezdődött, ennek során lankásabbá tették, kavicsot és homokot terítettek. Az ingyenes strandon minden feltétel adott a fürdőzőknek, a vízben a biztonságos határt bóják jelölik, a biztonságra pedig úszómester figyel reggeltől estig. A strandon a víz minőségét folyamatosan ellenőrzik.

A város másik két szabad strandja, a mosoni és a Báger-tó vízminősége ezúttal sem tette lehetővé, hogy fürdőzőket fogadjanak. A Mosoni-Duna vizét továbbra is a Lajta szennyezi, míg a Báger-tóban a nagy melegben az algák szaporodnak el. Ennek ellenére folyamatosan figyelik a vízminőséget ezen a két helyen is. A mosoni szabad strand felújítására már folynak az egyeztetések, a körzet képviselője és az önkormányzat szeretné ezt elvégezni a közeljövőben.

Olvasóink írták

 • 8. Boli 2010. június 17. 21:54
  „6. KoPi: Sajnos nem igaz, hogy az osztrák szennyvíz a domináns... Ha jártál volna a Lajtán, pl. Nickelsdorf-nál, láthattad volna, hogy az ottani falusi szennyvíztisztító kb.2x akkora, mint az óvári és a Lajtába folyó vízében, a kivezető részben úszkálnak a halak... Az ottani paraszt kb. ugyanolyan paraszt, mint az itteni, aki a vízbe dobálja a szemeteszsákot és a műa.palackokat... De ez egy másik történet, mert az tényleg felháborító, hogy az onnan kifolyó pl. Rábát szennyvízlefolyónak használják... Dögök!”
 • 7. kicsi_lany 2010. június 14. 14:22
  „elég gáz, hogy egy több, mint 30.000 fős városban egy strand van, amit használhatunk! én személy szerint a gyerekemet nem fürdetném benne (azért van ott sodrás), a füves terület is elég kicsi...

  Nem igaz, hogy nem érné meg ezen elgondolkodni az illetékeseknek!”
 • 6. KoPi 2010. június 14. 12:54
  „3. geemaister:
  Rosszul tudod, már évek óta a csatornába vezetik a szennyvizüket. Sajnos a Lajta legtöbb szennyezése Ausztriából érkezik. :-( A "sógorok"-nak ugyanis csak addig fontos a környezetvédelem, amig azzal saját magukat védik, Ha már a szenny átmegy más országba, akkor nem érdekli őket annyira. Lásd: Rába habzása, szemétégető, stb.”
 • 5. RickCartman 2010. június 13. 18:53
  „a két állami tulajdonú említett intézmény már emberemlékezet óta a városi csatornahálózatba "nyomja.Csúsztatásból jeles (de, gondolom, ezt az értékelési formtr nem ismered).”
 • 4. hovatovabb 2010. június 13. 18:16
  „Vagy már az országhatárnál se jobb a helyzet !!!???”
 • 3. geemaister 2010. június 13. 10:17
  „sztiv! nem csak a kőgazdak bunkók nyomják a szart a Lajtába, hanem a állami tulajdonú Egyetem és a Gimi is. Lehet hogy már rácsatlakoztak, én úgy tom hogy nem.”
 • 2. sztiv 2010. június 12. 23:23
  „A Mosoni-Strand is üzemelhetne, ha a kőgazdag bunkók nem a Lajtába nyomnák a sz@rukat.
  Meg lehet nézni a "Lajta-spiccnél" : felette látod a meder alját, alatta meg sárga, koszos, trutyis a víz...”
 • 1. Déw 2010. június 11. 16:02
  „Idén is megrendezésre kerül a strandon a Mosonmagyaróvári Strandröplabda Kupa már 3. alkalommal július 17-18-án! http://www.volleymovar.com”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosoni piacosokat eddig senki sem kérdezte az átépítésről

Nehezményezik a mosoni piacon árusító őstermelők, hogy a terület átépítése és felújítása előtt nem… Tovább olvasom