Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Luxusadó mindössze egy ingatlan után

Mosonmagyaróvár - Nem változtatott a korábban elfogadott ingatlan-értékhatárokon a mosonmagyaróvári képviselő-testület az új luxusadó-rendeletben. Értékövezeteket továbbra sem alakítottak ki, mivel csupán egy ingatlant érint ez az adónem.
A törvényi előírásnak megfelelően legutóbbi ülésén határozott Mosonmagyaróvár önkormányzata a luxusadó kivetéséhez szükséges ingatlan-átlagértékek meghatározásáról a 2008-as és 2009-es évre. A luxusadó a 100 millió forintot meghaladó értékű ingatlanokat terheli. Az adónem bevezetése az önkormányzatok számára kötelező. A törvény szerint a képviselő-testület döntési kötelezettsége abban áll, hogy meghatározza az irányadó forgalmi értéket lakóingatlan-fajtánként, illetve ha szükségesnek látja, értékövezeteket határozzon meg.

A testület arról döntött, hogy a „város" kategóriában meghatározott forgalmi értékhatárok között Mosonmagyaróváron milyen forgalmi értékek alapján történjen az adóztatás. Az előző rendeletben az egylakásos épületben lévő lakás esetén 220 ezer, míg a többlakásos épületben 200 ezer, üdülőknél szintén 220 ezer forintos négyzetméterenkénti értéket fogadott el a testület.
Miután ennek megváltoztatását semmi sem indokolja, így a képviselők most is emellett döntöttek.

Így a luxusadó az egylakásos épületben lévő ingatlanoknál 450 négyzetméter, vagy ennél nagyobb alapterületű lakásokra vonatkozik, míg a többlakásos épületben csak az 500 négyzetméternél nagyobbakra. Az üdülőknél szintén a 450 négyzetméternél nagyobb építményeknél áll fenn az adókötelezettség. Mivel jelenleg Mosonmagyaróváron csak egy adóköteles lakás van, így az értékövezetek kialakításának továbbra sincs jelentősége és nem is állapítottak meg ilyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunaremetei hallépcső feltételekkel

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség előzetes vizsgálati eljárásában úgy… Tovább olvasom