Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Lemondtak mandátumukról

Hétfőn ül össze, s teszi le esküjét Mosonmagyaróvár új képviselő-testülete. A héten viszont lemondott listán szerzett mandátumáról Sólyom Tibor MDF-elnök és Méhes Lászlóné, a Vállalkozók Egyesülete listavezetője, akit előzetesen alpolgármesternek is jelöltek.

Mi a visszalépés oka? – kérdeztük a lemondottakat.

– Nyolcévi képviselői munkán során mindig azt vallottam, hogy ez a feladat szolgálat: a város szolgálata – válaszolta Sólyom Tibor. – Ez rengeteg időt és energiát igényel, ám mégis megéri, ha van megfelelő feladat és cél. A választási eredmények ismeretében számunkra most csak nagyon korlátozott feladatok és célok nyílnak. Viszont ez az a pillanat, amikor új embereket lehet sorompóba állítani és felkészíteni a későbbi feladatokra. Az is látni kell, hogy a jobboldali szervezetek külön indulása a voksolás eredményét lényegében nem befolyásolta, de tagadhatatlanul negatív üzenete volt. Ennek konzekvenciáit is mindenkinek le kell vonnia. Lemondásom persze semmiképpen nem jelenti a helyi politizálástól, közéleti szerepvállalástól való meghátrálásomat. Továbbra is feladatomnak tekintem a város jobbközép erőinek és az MDF helyi szervezetének megerősítését.

Méhes Lászlóné döntését azzal indokolta, hogy az összeférhetetlenségi törvényből adódóan képviselőként nem könyvelhetne tovább önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknak és szakmáját nem szeretné feladni.

A lemondottak helyébe Németh Sándor és dr. Báznai Bertold lépnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikkasztó autószerelő

Többrendbeli sikkasztás, csalás, zártörés és jármű önkényes elvétele miatt ítélt el a… Tovább olvasom