Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Lapátolás az erőmű mellett

Sült hal, halászlé, koncertek: ez csak a körítése volt az idei hatodik Vízi Fesztiválnak a dunakiliti Vadvíz kempingben.
Pénteken a nyolcfős csapatok nevezésével, bemutatkozásával és egy kis esti bulival indult a rendezvény. Szombaton látványos bemutatókkal várták az érdeklődőket: a dunaszigeti önkéntes tűzoltók kipróbálták új tűzoltóautójuk fecskendőit, míg távirányítású repülőgépmodelleknek tapsolhattak a kisebbek: magasba emelkedett egy katicabogár, sőt, egy Superman is.
A nap kiemelkedő programja persze idén is az ügyességi vetélkedő volt: a szervezők most is vicces, s „emberpróbáló" feladatokat állítottak a kenuban ülőknek. Többek közt hátrafelé kellett evezni, majd egy hatalmas rúdra a partról karikákat dobálni: a versenyszámok alatt kiderült, hogy nem egyszerű a kenuban maradni, jó néhány vízbe borulás történt. Az eső megkegyelmezett a résztvevőknek, így az esti bemutatók, a szépségverseny és persze a buli sem maradt el. Vasárnap a program zárásaként egy kenutúrára invitálták a résztvevőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy pályázat Szigetközért

A Kisalföldben olvasott először a huszonöt éves ásványrárói doktorandusz, Horváth Eszter a mosonmagyaróvári kistérségi társulás és az itteni egyetem együttműködéséről. Így kereste fel Széles Sándor máriakálnoki polgármestert azzal az ötlettel, hogy doktori dolgozataként egy Szigetköz-pályázatot képzelt el, erre várná a beérkező ötleteket, melyben a térség jövőjét fogalmazhatják meg a nevezők. Tovább olvasom