Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Lányokat futtattak a határszélen

Levél - Lányok futtatásával, illetve személyi szabadságuk megsértésével gyanúsít a rendőrség több embert is, akik a levéli Expo-faluban dolgoztattak prostituáltakat. A kerítők az Alföldről hozták ide a lányokat jobb megélhetést ígérve.
Közel egy éves nyomozás eredményeként zárja le és adja át vádemelési javaslattal a napokban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság annak a három férfinek és egy nőnek az ügyét, akik a levéli Expo-faluban „futtattak„ prostituáltakat. A határ közeli településen már hosszú ideje folyamatosan visszatérő probléma a prostitúció. Korábban a lányok az utcán árulták bájaikat, ám a rendőr járőrök folyamtos ellenőrzésének kösöznhetően mára szinte teljesen megszűnt a közterületi prostitúció. Tiltott kéjelgés miatt számos esetben indítottak szabálysértési eljárást a lányok ellen, ami aztán sokszor elzárással végződött. Úgy tűnik azonban, ennek a tevékenységen nehéz gátat szabni, most már az utca helyett néhány falu széli házban „rendeltek„ a lányok. Ráadásul nem is magányos harcosként, hanem szervezett keretek közt.

Még a múlt évben egy más hatóságnál folytatott bűntetőeljárás során merült fel olyan információ, ami megalapozta a kerítés bűntett gyanúját néhány levéli lakos esetében. Az ügyben ekkor kezdett nyomozni a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Babos László őrnagy, bűnügyi osztály vezető a Kisalföldnek elmondta: az ilyen bűncselekméneknél az esetek többséégben rendkívül nehéz a nyomozás, hiszen általában valamilyen érdek ellentét miatt tesznek feljelentést az érintettek, majd kezdetben együtt működnek a hatósággal, ám később visszavonják, vagy megváltoztatják vallomásukat. Ebben az ügyben azonban sikerült több olyan bizonyító erejű adatot is begyűjtetnie a rendőrségnek, amik alapján több személy is alaposan gyanúsítható különböző bűncselekmények elkövetésével.

A gyanú szerint a 45 éves levéli O. Imre az ország túlsó feléről, az alföldi régióból hozott a nyugat határszélre öt lányt. A hölgyek mindegyike már korábban is prostituálként dolgozott, ám férfi jobb keresettel kecsegetetve itt ajánlott számukra megélhetést. A lányok folyamatos felügyeletét a 29 éves mosonmagyaróvári K. Béláné látta el, aki minden üzlet után a pénzt összeszedte és elosztotta. A lányok egy ideig az utcán űzték a szakmát - „munkáltatójuk„ szigorú felügyelte mellett -, majd vélhetően a folyamatos rendőri ellenőrzések miatt kialakítottak erre a célra egy lakást és ott folytatták tovább. A rendőrség adatai szerint voltak olyan napok, amikor 10-15 ügyfelet is fogadott egy lány. A vendégkör egy részét külföldiek tették ki, sokan visszatérő kuncsaftok voltak. Időközben O. Imre börtönbe vonult, korábbi bűncselekménye miatt kiszabott szabadságvesztésére, így helyét a „hálózatban„ a 21 éves mosonmagyaróvári L. Tamás vette át. A nyomozás során fény derült arra is, hogy egy alkalommal az egyik lány megpróbált elszökni „munkáltatóitól„, ám utánna mentek és a 22 éves Sz. Nándor segítségével visszavitték Levélre.

A most lezáruló közel egy éves nyomozás eredményeként O. Imrét kitartottság, kényszerítés kísérlete és lopás bűntettével, míg K. Bélánét nagyobb értékre elkövetett lopással, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével, kitartottsággal, kerítés erőszakos fenyegetéssel, illetve további kétrendbeli kertés bűntettével gyanúsítják. Az ügy további szereplője, L. Tamás ellen aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, lopás és kitartottság, míg Sz. Nándor ellen személyi szabadság megsértése miatt folyt az eljárás. Az egyik prostituáltként dolgozó lánnyal, a 29 éves B. Andreával szemben is folyt bűntető eljárás könnyű testi sértés és garázdaság miatt.

A banda a lebukást követően felhagyott a lányok futtatásával, a közelmúltban azonban a korábbiak közül néhány hölgynek ismét meggyűlt a baja a rendőrséggel. A rendelkezésre álló adatok alapján B. Andrea és S. Piroska önállósította magát és ismét az ősi szakma gyakorlásába kezdett. Velük szemben a rendőrség szabálysértési feljelentést tett. Az ügyben eljárást indítottak a 41 éves levéli B. János ellen, aki helyet biztosított a lányoknak a tevékenységükhöz, a férfit üzletszerű kéjelgés elősegítésével gyanúsítják.

Olvasóink írták

 • 8. orgona 2008. május 09. 21:49
  „MATRINE igazad van!En meg kezdö vagyok de sokat tanulok az ertelmes emberektöl!”
 • 7. matriné 2008. április 07. 12:44
  „Az emberi hordában alig pár százalék az, aki az értelme szerint a többi fölé tud kerűlni! A "Simi" nem ezek közé tartozik!Sem a vicchez nem ért, sem az írásokat nem képes értelmezni! A "dov" -val együtt sem tesznek ki még egy fél értelmet sem.”
 • 6. Simi 2008. április 06. 21:46
  „"matriné"! Szerintem te menj orvoshoz..

  De komolyra forditva a szot; akkor a te elkepzelesed szerint ha az orszagban csak "okos" emberek elnenek, akkor mindenki lopna-csalna-hazudna vagy arulna a testet vagy ebben segedkezne??!
  Meg jo hogy az emberek tobbsege kapott megfelelo szocialis nevelest, es ugy el, ahogyan a tarsadalami normak ezt megkovetelik!”
 • 5. matriné 2008. április 06. 14:22
  „Jézus néger volt. Három tengerészgyalogos azon vitatkoznak, hogy melyikük hasonlít a legjobbann Jézusra. Bemennek egy tempolmba és nem töténik semmi. Utána bemennek a zsinagógába ottsem történik semmi. Erre a néger menjünk a kupiba! Bezörgetnek, és a "madám" összecsepja a kezét és felkiált a négert látva:" Jézusom Te már megint itt vagy"! De lehet, hogy magyar volt! Mert mikor Buza úr házalt, reklámozta a mosoport Őt két háziasszony is felismerte amikor Összecsapta a tenyerét-mondván "Jézusom megjött a mosóporos"! Ha nem hiszik járjanak utána a Magyar Teveviziónál. Úgy tiz éve történt a reklám sorozatban!”
 • 4. pan.cser 2008. április 04. 20:06
  „Nehogy azt higgye valaki, hogy a kaszinókban és környékükön nincs rend. Nagyon is van. Ami a prostitúciót illeti, öröktől létezik. Sok mindent nem lehet vele kezdeni, a bibliai példák szerint Jézus is találkozott ezzel a mesterséggel. Alapvetően magát a tevékenységet nem tartom akkora bűnnek, sokkal veszélyesebb az a bűnözői kör amely a prostikra települ.”
 • 3. matriné 2008. április 04. 09:56
  „Az örömlányokat e rendszer vezetése termelte ki ép úgy mint a munkanélküliséget! Mindenkiből nem lehet tolvaj ahhoz, hogy emberi életszinvonalát fennartsa! Aki nem akar szinte rabszolgaként dolgozni az, vagy a saját testét árulja, vagy ép futtatja az örömlányokat! Persze mindenki politikus sem lehet, de ezeknek is vannak futtatói, mégpedig a választó polgárok akiket a választottjai lépten-nyomon becsapnak az igéreteikkel. Igaz annyi a különbség az örömlányok és a politukusok között, hogy az utóbbi nem a sajátját árusitja ki, hanem az egész ország vagyonát a nép jövőjét! Ön melyik fajtáját védi e társadalomban, kedves "dov"? A "zaklató" az képletesen van írva, de sajnos látom ehhez sem ért.”
 • 2. dov 2008. április 03. 21:21
  „matriné....................talán te is közéjük tartozol???
  Miért kell a kur...t védeni???

  Dolgozanak...nah meg az a pár Levéli is.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zaklató Rendör...miben is zaklatja a lányokat????”
 • 1. matriné 2008. április 03. 16:49
  „Már nem soká kell várni és át települhetnek az EURÓ VEGSZ-ba! Ott majd lesz védelmük is a "zaklató" rendőrök ellen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már idén befogadják a Mediawave programjait

Mosonmagyaróvár - A hatékonyság érdekében a belső struktúra megszilárdítását, az alkalmazottak… Tovább olvasom